Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.06.2021.

08:45

Makedonci pred EURO debi: Ne smeta nam što smo autsajderi

Selektor fudbalske reprezentacije Severne Makedonije Igor Angelovski rekao je da njegova ekipa sa mnogo emocija čeka debi na jednom velikom takmičenju.

Izvor: MT

Autor: MT

Makedonci pred EURO debi: Ne smeta nam što smo autsajderi
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

"Možda smo autsajderi na prvenstvu, ali nam ne smeta ta uloga. Naprotiv, dodatno nam svima daje motiv. Obavili smo dobre pripreme i svi sa nestrpljenjem očekuju susret sa Austrijancima", rekao je Angelovski na konferenciji za novinare u Bukureštu.

Reprezentacija Severne Makedonije će u nedelju debitovati na evropskim prvenstvima, utakmicom protiv Austrije, od 18 časova u Bukureštu, u prvom kolu Grupe C.

Selektor je rekao da su svi u makedonskoj fudbalskoj reprezentaciji "obuzeti snažnim emocijama".

"Ima mnogo emocija, naravno, pošto ovu konferenciju za novinare i ovu utakmicu čekamo otkako je naša zemlja postala nezavisna. Treba da se ponosimo, ali verujemo da možemo još više. Ova priča je započela kad sam pre šest godina otišao kod Gorana Pandeva u Đenovu"
, rekao je Angelovski. ;

Kapiten Goran Pandev rekao je da je "tačno da rade emocije i da su svi u Makedoniji, fudbaleri, navijači, mediji i javnost očekivali ovaj trenutak".

"Verujte da smo sada spremni da damo srce za nove radosti, zato što znamo da su svi pogledi u Makedoniji upereni u nas. Ja sam prihvatio izazov selektora pre šest godina kada je došao u Djenovu i ubedio me da se vratim u nacionalni tim zato što nas čekaju uspesi", rekao je Pandev.

Želja makedonskih reprezentativaca je, kako je istakao, da "pokažu maksimum u svakoj utakmici i da pokušaju da ne završe samo sa tri meča na šampionatu".

Navodeći da Severna Makedonija ima negativno iskustvo sa Austrijom, Pandev je rekao da zna da ekipu čeka težak meč sa čvrstom i fizički odlično pripremljenom reprezentacijom, ali da je sprema za nadigravanje. Dodao je da je dobro analizirana igra Austrijanaca.

"Pobeda protiv Nemačke je donela samopouzdanje u našim redovima. Ovi momci su svesni svojih kvaliteta i to treba da nam bude dodatni motiv na svakom meču", rekao je Pandev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve