Nova vest
Fudbal

Subota, 12.06.2021.

14:00

Vels "otkinuo" bod Švajcarskoj

Fudbalske reprezentacije Velsa i Švajcarske remizirale su 1:1 u Bakuu, u okviru prvog kola grupe A Evropskog prvenstva.

Izvor: MT

Autor: MT

Vels
EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Tim Vladimira Petkovića bio je bolji tokom većeg dela susreta, imao je vođstvo, međutim, Ostrvljani su u finišu stigli do važnog boda.

Obe ekipe su golove postigle na sličan način, glavom, posle (skraćenog) kornera – na jednoj strani to je učinio Bril Embolo, a na drugoj Kifer Mur.

Posle prve runde, prva u grupi je Italija sa tri boda, po jedan imaju Vels i Švajcarska, dok je Turska bez bodova.

U narednom kolu snage će odmeriti Turska i Vels, odnosno Švajcarska i Italija.

Nakon prvih 15, može se reći dosadnih, minuta, u Bakuu, prvu priliku imali su Velšani – i to baš dobru.

Danijel Džejms je uputio idealan centaršut, Mur je loptu zahvatio glavom, šutirao pod prečku, ali se Zomer izdužio i sprečio pogodak.

Od tog momenta "sajdžije" su preuzele inicijativu i počele sa pokušajima da kroz organizovan, pozicioni napad stignu do prilike.

Grafika SofaScore

Do pauze najbolje šanse imao je Haris Seferović, koji je dva puta sam sebi stvorio prostora za udarac, dok je u nadoknadi pokušao nakon odličnog građenja i dodavanja Emboloa.

Upravo je Embolo bio taj, koji je u nastavku stavljao na muke defanzivce Velsa.

Prvo je zapretio nakon odličnog prodora, da bi u 49. minutu i savladao Vorda, nakon kornera, koji je izveo Đerdan Šaćiri.

Vels je morao da se trgne nakon primljenog gola, pokušavao sporadično, a onda ni iz čega stigao do izjednačenja.

Nakon kombinacije posle kornera i centaršuta Morela, Kifer Mur je u 74. minutu dobro "trznuo" glavom i prevario Zomera za poravnanje rezultata.

Do kraja susreta uzbuđenje se dogodilo u 85. minutu, kada je Gavranović, odmah po ulasku na teren, pogodio mrežu Velsa, međutim, VAR je taj gol poništio zbog ofsajda.

Takođe, Embolo je ponovo bio u centru pažnje u poslednjem minutu, kada je nakon kornera razgrnuo sve i šutirao glavom, nedovoljno precizno.

Tok meča mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92.net.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve