Česi protiv nezaustavljivih Holanđana, poslastica je u Sevilji

Drugi dan nokaut faze Evropskog prvenstva donosi nam duele u Budimpešti i Sevilji.

Izvor: SS

Nedelja, 27.06.2021.

10:00

Česi protiv nezaustavljivih Holanđana, poslastica je u Sevilji
Foto: Profimedia

Na "Puškaš areni" u prestonici Mađarske od 18 časova sastaju se Holandija i Češka.

Od 21 sat na "Olimpijskom stadionu" u Andaluziji gledaćemo veliki derbi između Belgije i Portugalije.

Favorita nema, to nam je potvrdila i utakmica između Italije i Austrije koja je rešena tek u produžecima na "Vembliju".

Evo šta Vam je za danas spremila kladionica Meridian:

Holandija – Češka

Holandija je dominantno osvojila grupu C sa maksimalnih devet bodova u utakmicama protiv Ukrajine (3:2), Austrije (2:0) i Severne Makedonije (3:0).

Selektor Frank de Bur je predstavio javnosti novi sistem koji se menja od 3-5-2 do 5-3-2 u zavisnosti da li napada ili se brani.

U 3. kolu je ispunio želju delu javnosti, te zaigrao i sa četvoricom pozadi, ali će se u ovom susretu ponovo vratiti na prvobitnu zamisao.

"Nikada nije lako sa Česima, njihova igra je vrlo intenzivna. Moramo da damo 100 odsto. Planiramo da idemo u četvrtfinale, ali moramo dobro da se potrudimo – nije ovo jedrenje", kazao je jedan od najboljih igrača Holanđana, Memfis Depaj. Česi su možda blagi autsajderi u ovom meču, ali će svakako imati svoje šanse u ovom susretu.

Na startu turnira su savladali Škotsku rezultatom 2:0, potom remizirali sa Hrvatskom 1:1 i onda izgubili od Engleske 0:1.

Postigli su tri gola na ovom turniru i sva tri su delo Patrika Šika, od čega je onaj drugi protiv Škota jedan od najlepših u istoriji EP.

Ove dve selekcije poslednji veliki duel imali su 2004. godine na EP u Portugaliji u grupnoj fazi.

"Lale” su na poluvremenu vodile 2:0, ali su se na kraju radovale "knedličke” nakon velikog preokreta – 3:2.

"Imao sam 13 godina i sećam se kao da je bilo juče – legendarnu utakmicu gledao sam kod kuće. Kada smo gubili 2:0, malo je ko verovao da možemo da preokrenemo. A onda smo postigli tri prelepa gola. Narednog dana, u školi, svako je pričao o toj utakmici",
ispričao je Čeh Vladimír Darida, vezista Herte iz Berlina.

Postoji li u ovom timu Češke neki Milan Baroš i Pavel Nedved koji bi učili isto protiv Holanđana?

Belgija – Portugalija

U Sevilji nas čeka prava poslastica – najveći derbi osmine finala EP između Belgije i Portugalije.

"Đavoli" su do nokaut faze stigli maksimalnim učinkom u grupi B gde su redom tukli Rusiju (3:0), Dansku (2:1) i Finsku (2:0).

I to su učinili "sa pola gasa", protiv dva domaćina u Sankt Peterburgu i Kopenhagenu, ali i bez Kevina de Brujnea u prvom kolu.

Kada se vratio od 46. minuta drugog meča pokazao je klasu.

Takođe i Romelu Lukaku bio je neverovatan u grupnoj fazi, postigao je tri gola, a mogao je još da mu nisu poništeni zbog malih ofsajda. Čak je stigao da prozove Kristijana Ronalda, koji je navodno ljubomoran na njegovu fizičku snagu.

"Svi govore o mom obliku tela. Mislim da sam u poslednje dve godine dostigao novi nivo. Nije to samo dobra forma. Činjenica da sam sa Interom osvojio Skudeto daje mi veliku motivaciju da sa reprezentacijom dođem do evropske titule", dodao je Lukaku.

Svi su mišljenja da bi Belgijanci mogli već u ovoj fazi da eliminišu aktuelnog branioca titule, ali i Portugalija ima svoje adute.

Pre svih u liku i delu Kristijana Ronalda koji je oborio mnoge rekorde na ovom šampionatu i već je strelac pet pogodaka. Istina, tri sa "bele tačke".

Prošli su kroz golgotu grupe F, doživeli težak poraz od Nemačke (2:4), ali i preživeli Francuze (2:2), pa aktuelnog šampiona Evropskog prvenstva i Lige nacija ne bi trebalo otpisati.

Nema sumnje da nas čeka prava poslastica, a ko zna, možda i produžeci i penali.

Nekako sve miriše na takav, dramatičan, epilog...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: