Moćna Belgija bez poraza do osmine finala

Fudbaleri Belgije su rezultatom 2:0 pobedili Finsku i završili 3. meč grupe C.

Izvor: SN

Ponedeljak, 21.06.2021.

22:53

Moćna Belgija bez poraza do osmine finala
EPA-EFE/Anatoly Maltsev / POOL

Prvo poluvreme nije bilo previše uzbudljivo, uglavnom je Belgija bila dominantniji tim, a Hravecki je bez većih problema krotio njihove šuteve.

Verovali ili ne, bilo je svega dva šuta u okvir gola koja je Belgija uputila Finskoj, dok Finci nisu šutnuli niti jedan jedini put na gol "Đavola".

Imao je De Brujne neke sjajne poteze, poput onog neverovatnog prodora sredinom prvog poluvremena, kada je loptu oštro ubacio u peterac, a tamo Arajuri uz pomoć Hraveckog otklanja opasnost.

Do kraja prvih 45 minuta golova nije bilo pa smo sa početnih 0:0 otišli na pauzu kako bi se igrači osvežili za nastavak poslednjeg susreta grupne faze u grupi C u Sankt Petersburgu.

Nastavili su da pritiskaju Belgijanci, a tek sredinom drugog dela je viđena prva dobra prilika u kojoj se našao Eden Azar, ali je fudbaler Real Madrida šutirao loše i lopta je otišla pored stative.

Nije dugo prošlo do pogotka za reprezentaciju Belgije. Romelu Lukaku se najbolje snašao posle asistencije Kevina De Brujnea, ali je VAR poništio taj gol i ostalo je 0:0.

Polagali su nade Finci, mislili su da mogu da prođu dalje, ali u 74. minutu nisu imali sreće. Posle odličnog centaršuta Kevina De Brujnea, glavom je probao Vermalen, a lopta se od prečke odbila i pogodila Hradeckog u ruku, pa se od golmana Finske odbila u gol.

Ipak, tačku na ovu utakmicu stavio je Romelu Lukaku, koji je u 81. minutu postigao svoj treći gol na šampionatu, na asistenciju De Brujnea i "zakucao" pobedu od 2:0.

Belgija kao prvoplasirani tim ide u nokaut fazu, drugi su Danci, Finci su treći i čekaće ostale rezultate, dok selekcija Rusije ostaje kao četvrta.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: