"Ponizio nas je" – Mančini je imao dobar razlog za nesvakidašnji potez

Mnogi su se iznenadili kada je selektor Italije Roberto Mančini u 89. minutu meča protiv Velsa napravio izmenu golmana.

Izvor: SS

Ponedeljak, 21.06.2021.

09:00

EPA-EFE/Alberto Lingria

Đanluiđija Donarumu zamenio je Salvatoreom Siriguom, iako nije bila u pitanju povreda niti bilo kakva prinudna izmena.

Velšani smatraju da ih je Mančini time ponizio, jer je Italija vodila rezultatom 1:0, imala igrača više i potpunu kontrolu utakmice.

"Bilo je očito da će nas u za njih nebitnoj utakmici pobediti i to s rezervnom ekipom, te da nam tako zakomplikuju prolazak grupe. Ali to im nije bilo dovoljno nego su još morali i ovako da nas ponize", pišu Velšani dan posle utakmice.

Izmena golmana nesvakidašnja je jer nije bila u pitanju povreda, niti kraj eliminatorne utakmice kako bi iskusniji golman branio penale.

Zato su se na "Olimpiku" čuli zvižduci, a to su bili navijači Velsa koji su odmah burno reagovali. Ali, Mančini je razlog video u ličnom primeru iz igračkih dana kada na Svetskom prvenstvu baš u Italiji 1990. godine nije odigrao ni minut.

Tadašnji selektor Azeljio Vićini je prednost davao Đanluki Vijaliju, Salvatoreu Slikaćiju, Robertu Bađu i Andrei Karnevaleu.

Mančini je kasnije više puta izjavljivao da najviše žali za tim što nije dobio ni minut na Mundijalu u rodnoj zemlji i zato to nije želeo da učini Siriguu.

Rezervni golman je dobio nekoliko minuta upravo u Rimu, a to je njemu verovatno bila poslednja prilika da zaigra za Italiju na nekom od velikih takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: