Gregorič i Arnautović slomili hrabre Makedonce VIDEO

U prvoj utakmici grupe C na Evropskom prvenstvu Austrija je savladala Severnu Makedoniju rezultatom 3:1 (1:1).

Izvor: SS

Nedelja, 13.06.2021.

17:00

Gregorič i Arnautović slomili hrabre Makedonce VIDEO
EPA-EFE/Robert Ghement

Utakmica na Nacionalnom stadionu u Bukureštu bila je istorijska za naše južne susede jer su po prvi put u istoriji države zaigrali na nekom velikom takmičenju.

Isto tako i gol koji je Goran Pandev postigao u 28. minutu će biti upisan u njihovoj istoriji.

Ali, kada se sve sabere i oduzme, Austrija je zasluženo upisala tri boda na startu šampionata, najviše zahvaljujući mnogo većem iskustvu i kvalitetu koji je selektor Foda uveo sa klupe.

Jer upravo izmene koje je napravio u 58. minutu su donele prevagu, pošto su tada u igru ušli prvi strelac tima Marko Arnautović i Mihael Gregorič, strelci odlučujućih pogodaka.

Makedonci su krenuli hrabro, nisu se povukli, ali su ipak prvi primili pogodak. U 18. minutu je Marsel Sabicer poslao teledirigovan pas ka Štefanu Lajneru, a on je iz prve poslao u drugi ugao na veoma efektan način.
Međutim, brzo su se Makedonci oporavili od početnog šoka. Istina, uz dosta sreće u 28. minutu stigli su do izjednačenja.

Hintereger je napucao Sabicera, lopta se odbila do golmana Bahmana, ali je Trajkovski naleteo na njega i lopta se odbila do Gorana Pandeva koji je pogodio praznu mrežu.

Bio je to prvi gol ikada Makedonaca na završnici bilo kog reprezentativnog takmičenja.
U drugom poluvremenu hrabri Makedonci su pokušali da defanzivom izdrže i osvoje istorijski bod, ali nisu uspeli.

Tačka preloma bio je pomenuti ulazak Gregoriča i Arnautovića, a u 78. minutu videli smo odlučujući momenat.

David Alaba (koji je u ovoj utakmici igrao kao centralni od trojice štopera) je uputio centaršut sa leve strane, a Gregorič stigao pre Dimitrievskog do lopte i poslao je u mrežu za 2:1. Makedonci su posle toga potpuno pali, a u 90. minutu je stavljena tačka.

Marko Arnautović je izbio sam ispred golmana, obišao ga i pospremio je u mrežu za konačnih 3:1.

Meč iz Bukurešta, kao i svaki na ovom šampionatu, pratili smo u Live BLOG-u na B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: