Ivica Kralj: EURO 2000? Bile su to čudne utakmice

U razgovoru sa Ivicom Kraljem dotakli smo se i Evropskog prvenstva 2000. godine, koje je 21 godinu kasnije i dalje poslednje na kom je učestvovala naša zemlja.

Izvor: Stefan Smuða

Petak, 11.06.2021.

16:00

Ivica Kralj: EURO 2000? Bile su to čudne utakmice
EPA/EFE

Tada je SR Jugoslavija stigla do četvrtfinala, gde je deklasirana od Holandije (1:6), a prethodno je remizirala sa Slovenijom (3:3), pobedila Norvešku (1:0) i izgubila od Španije (3:4).

"Uh, mnogo godina je prošlo, ali to se ne zaboravlja. Svako učešće na takvom takmičenju je nešto fantastično za igrača. Bile su to čudne utakmice", napomenuo je Ivica Kralj u izjavi za B92.net i dodao:

"Ali, isto tako i sa puno golova i otvorene igre. Ostaju u lepoj uspomeni, ali nisam očekivao da nas posle toga neće biti ovoliko dugo, do sledećeg prvenstva najmanje 24 godina pauze", priznao je legendarni golman Jugoslavije i aktuelni član skauting službe Partizana.

Zbog čega je to tako i šta moramo da uradimo da bismo ovu negativnu tradiciju promenili?
EPA PHOTO EPA/MICHELE LIMINA
"Moramo da prođemo kvalifikacije, prosto je. Bila je velika prilika i velika šteta što ne učestvujemo na ovom takmičenju, posebno kada vidim ko sve učestvuje. Kvalitetom smo zaslužili plasman, a zašto nismo to je za neku analizu, to svi znamo. Na nesreću, sve je stalo u taj jedan penal protiv Škotske. Svi smo očekivali da ćemo teže proći protiv Norvežana, nego protiv Škota, a izgleda da je proradio naš mentalitet. Svi su bili ubeđeni da ćemo Škote proći, da smo već na EP, ali nam se desio kiks".

Kralj je izdvojio dve reprezentacije kao favorite na ovogodišnjem Evropskom šampionatu.

"Mislim da su Francuzi najozbiljnija selekcija i da su posle svih ovih godina još jači nego prethodnih. Ali, sa druge strane, smatram da su Belgijanci među favoritima, bez obzira što se Kevin de Brujne povredio, nije osvojio Ligu šampiona. Eden Azar je imao sezonu kakvu je imao, ali Romelu Lukaku igra fantastično. Ako se uklope u pravom momentu mogu da budu glavni pretendent na titulu", zaključio je Ivica Kralj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: