Nova vest
Fudbal

Subota, 03.07.2021.

10:00

Može li Engleska i ovo da uprska?

Drugi dan četvrtfinalne faze sa sobom donosi duele Engleske i još tri za mnoge iznenađujuće učesnike četvrtfinala.

Izvor: B92

Autor:B92

Može li Engleska i ovo da uprska?
EPA/Justin Tallis / POOL

Češka i Danska predstavljaju prvi četvrtfinalni par koji na izlaze na teren u dalekom Bakuu.

Nešto više od 3.000 kilometara dalje i tri sata kasnije u Rimu će svoj meč početi Engleska i Ukrajina.

Mnogi smatraju da se Englezima "otvorio" put do finala, što s obzirom na protivnike, što zbog činjenice da će sve mečeve sem ovog protiv Ukrajine igrati na Vembliju.

18:00 Češka – Danska

Susret dve verovatno najzanimljivije ekipe ovog turnira, kako zbog dobrih tako i zbog loših stvari.

Niko nije očekivao da će se Danska uzdići nakon čitave situacije sa Eriksenom u prvom meču grupne faza sa Finskom. Ali ne samo da jesu, nego imaju i realne šanse da prođu u polufinale s obzirom na to da protivnik, barem na papiru, nije u rangu drugih, većih reprezentacija koje možete očekivati u ovoj fazi takmičenja.

Čehe treba sve sem podceniti. Pitajte Holanđane i Hrvate. Šik i ekipa uz Švajcarsku predstavlja najprijatnije iznenađenje turnira (Ukrajina imala dosta lakše protivnike).

Zapravo, Česi su možda jedina ekipa koja može da "pomrsi račune" Englezima na putu do finala uprkos porazu koji su pretrpeli od "gordogg albiona" u grupnoj fazi.

Meč dve ekipe će se odigrati u Bakuu, a za sudiju će imati Holanđanina Bjorna Kujpersa.

Poslednji meč na Evropskim prvenstvima dve ekipe su igrale 2004. upravo u četvrtfinalu. Tada je slavila Češka rezultatom 3:0, a meč je za glavnog protagonistu imao Milana Baroša.

Zanimljiv podatak, posebno ukoliko ga uporedimo sa akutelnim napadačem Patrikom Šikom koji, stiče se utisak poput Baroša, bolje igra na reprezentativnom nego klupskom nivou.

21:00 Ukrajina – Engleska

Dvojbe nema – Engleska je apsolutni favorit. Ali ako nas je nečemu naučio meč Švajcarske i Francuske jeste da ovo nije turnir velikih favorita.

Nema više Nemačke, Francuske i Portugala, pa što i Engleska ne bi ispala.

Igrale su dve ekipe i pre devet godina u okviru grupne faze, a tada su Englezi slavili golom Vejna Runija.

Ukrajinci su jedva izašli i iz grupne faze kao najgora od najboljih trećeplasiranih ekipa. Međutim, u osmini finala ih je sačekala Švedska koja, iako predvođena Forsbergom i Isakom pružala dobre partije, nije nepremostiva prepreka.

Englezi su imali poprilično teži put s obzirom na to da su za protivnika imali "pancere", sa kojima su na kraju lakše izašli na kraj nego što je očekivano.

Dve ekipe igraju svoj meč u prestonici Italje na Olimpiku, a meč će suditi Feliks Brih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve