SN

Ko sve ide u nokaut fazu?

Nokaut faza Evropskog prvenstva u fudbalu samo što nije počela.

Komentari 36
Podeli
EPA-EFE/Anton Vaganov
EPA-EFE/Anton Vaganov

Ovog vikenda počinje osmina finala Evropskog prvenstva i trenutno se bavimo temom ko će sve igrati.

Kako je već poznato, najbolje dve ekipe iz svake grupe imaju obezbeđenu poziciju, dok su preostala četiri mesta rezervisana za najbolje trećeplasirane ekipe.

Krećemo od grupe A:

Italija sa 9 bodova i Vels sa 4 su već obezbedili plasman u narednu fazu takmičenja, dok je trećeplasirana Švajcarska sa takođe 4 boda već osigurala odlazak među 16 najboljih.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Grupa B:

Ovde je interesantan scenario. Belgija je ubedljivo prva sa 9 bodova dok Danska, Finska i Rusija imaju po 3. Danska je prošla grupe pobedivši Rusiju sa 4:1 i realno su male šanse da Finci kao trećeplasirani prođu, ali ćemo još videti.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Grupa C: U ovoj grupi je sve kristalno jasno. Holandija sa maksimalnih 9 bodova ide u osminu finala, dok Austrijanci sa 6 idu kao drugi i to im je prvi ikada odlazak u nokaut fazu EP. Ukrajina se nada čudu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Grupa D:

Engleska i Češka već imaju po 4 boda i obezbedile su plasman i upravo ove dve reprezentacije se danas sastaju. U drugom okršaju biće Škotska i Hrvatska, koje imaju po jedan bod i njihov duel bi mogao da odluči koja trećeplasirana selekcija ide dalje. Sa 4 boda su sigurno u priči, dok je jasno da remi nikome tu ne odgovara.

Dakle, Češka može da bude i prva u grupi, a to će učiniti ako izbegne poraz od Engleske, pošto im bilo koji remi odgovara zbog bolje gol razlike, dok Englezi moraju da pobede kako bi bili prvi.

Hrvatska može i do drugog mesta, ukoliko pobedi Škotsku, a Češka izgubi od Engleske, a isto je i sa Škotima, koji mogu do drugog mesta ukoliko pobede Hrvate.

Biće zanimljivo u ovoj grupi.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Grupa E:

U grupi E je pravi spektakl. Švedska je prva sa 4 boda i igra protiv Poljske koja ima 1 bod, dok Slovaci sa 3 boda igraju protiv Španaca koji imaju 2.

Švedska će biti prva u grupi ako pobedi Poljsku,ali ako izgube stvara se krug sa Slovačkom i Poljskom i oni će biti treći.

Slovačkoj je potreban bod za prolazak dalje, dok će osvojiti grupu ukoliko pobede Špance, a Šveđani izgube od Poljaka.

Španija mora da pobedi Slovačku da bi prošla dalje, odgovara im i remi samo ukoliko Poljska ne pobedi Švedsku.

Poljaci moraju da pobede ili ispadaju.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Za kraj, grupa F:

Francuska ima četiri boda i igra protiv Portugala koji ima tri, njima je potrebna pobeda za sigurno prvo mesto, odnosno remi sa Portugalcima i da Nemci ne pobede Mađare.

Portugalci moraju da budu neporaženi protiv Francuza kako bi prošli grupu, a setimo se da su Portugalci upravo preko njih i došli do evropske krune.

Nemačkoj je potrebno da izbegne poraz za prolaz u nokaut fazu. Ukoliko Francuzi izgube od Portugalaca, biće čak prvi. Ukoliko odigraju nerešeno, a Francuska izgubi biće treći.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Tema dana

prethodna strana 1 / 3 sledeca idi na stranu