Petak, 18.06.2021.

11:30

UEFA rekla "dosta"

Kristijano Ronaldo je započeo pravi trend na Evropskom prventsvu pomeranjem flašica "Koka kole" na konferenciji za medije, ali i lavinu različitih reakcija.

Izvor: SS

UEFA rekla "dosta" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Mirza Selimović

pre 2 godine

(El Clasico, 19. jun 2021 14:39)

Portugal je na Euru bio u najboljem slucaju tek 6. Ekipa po kvalitetu igrackog kadra.

A Austrija,Madjarska,Island,Poljska su fudbalske sile naspram Bolivije,Venecuele,Paname i slicnih.

gazda

pre 2 godine

(Mirza Selimović, 18. jun 2021 23:56)

Sto je to normalno? Pa Ronaldo je igrao protiv Poljske, Austrije, Islanda, Velsa, Madjarske pa nije mogao biti najbolji igrac EURA 2016.

Mesijeva nagrada na Kopa Americi za najboljeg igraca je vrednija nego Ronaldova cela karijera u reprezentaciji

Ronaldo na EURU ispred Anrija, Platinija, Van Nistelrooya, a Mesi na Kopa Americi ispred Maradone, Pelea, Ronalda, Ronaldinja, Rivalda, Romaria, Batistute itd. Pametnome dosta :)

Nisu imali najjaci napad nego sam napisao da su imali jedan od najjacih napada na turniru, a to je cinjenica.

A to sto je Ronaldo postao najbolji strelac EP tek sada na petom igranom evropskom prvenstvu najbolje ti govori koliko je on los u reprezentaciji na velikim takmicenjima u poredjenju sa drugim igracima. Jedan Platini je postigao 9 golova na samo jednom EURU.

To sto Portugal nije bio medju uzim favoritima nema nikakve veze kada je Ronaldo svejedno igrao u Portugalu koji je bio favorit za pobedu u 90% odigranih utakmica na EURU i SP u zadnjih 15 godina.

gazda

pre 2 godine

(Mirza Selimović, 18. jun 2021 23:56)

Zasto je to normalno? Pa Ronaldo je na EURU 2016 igrao protiv Austrije, Poljske, Islanda, Madjarske, Velsa pa nije mogao biti najbolji igrac EURA. Cak ni tada.

Vise vredi Mesijeva nagrada za najboljeg igraca Kope nego Ronaldova cela karijera u reprezentaciji :)

Ronaldo na EURU ispred Anrija, Platinija, Van Nistelrooya, a Mesi na Kopi ispred Maradone, Ronalda, Rinaldinja, Rivalda, Romarija itd. Pametnome dosta :)

Nisam napisao da je Portugal imao najjaci napad nego da su imali jedan od najjacih napada na takmicenju. Opet u nedostatku argumenata pokusavas izvrnuti stvari koje pisem :)

To sto je Ronaldo postao najbolji strelac EP tek sada na petom igranom evropskom prvenstvu najbolje ti govori koliko je on los u reprezentaciji na velikim takmicenjima u poredjenju sa drugim igracima. Trebalo mu 5 evropskih prvenstava da napravi ono sto je Platini uradio na jednom.

Portugal nije bio medju uzim favoritima ali su svejedno imali jacu reprezentaciju od 90% protivnika protiv kojih su igrali u zadnjih 15 godina.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 23:39)

ta ekipa je dozivela poraz od Portugala sa Ronaldom 6-2.

pa normalno kada je igrao protiv Venecuele,Paragvaja i Paname...vise vredi Ronaldov het trik Spaniji nego cela Messijeva karijera u reprezentaciji.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(Gazda, 18. jun 2021 23:41)

Najaci napad sa Nanijem iz Fenerbahcea i Kvarezmom iz Besiktasa?

Ronaldo je sa tom prosecnom reprezentacijom postao najbolji strelac i asistent Eura. Pritom Portugal nikad nije bio medju uzim favoritima kao Argentina.

gazda

pre 2 godine

(Mirza Selimovic, 18. jun 2021 21:37)

Interesantno je da si dole napisao da je Bosna na niovu Malte, a ta Bosna je u to vreme znala odigrati 1-1 protiv Spanije i u Zenici, a i u Madridu i to primili su gol u 97 minuti sa 2 igraca manje. A sa druge strane kada Ronaldo postigne 3 gola protiv Spanije onda pises da je Spanija velika ekipa. Kako to moze biti onda velika ekipa ako ne mogu da pobede 2x jednu Bosnu koja je na niovu Malte? Jos je ta Spanija bila jaca nego ona kojoj je Ronaldo dao 3 gola.

Ja mogu da ti navedem Kopa Ameriku na kojoj je Mesi imao 5 golova i 4 asistencije i na kojoj je bio daleko najbolji igrac Kopa Amerike dok Ronaldo nikad u zivotu nije niti ce odigrati takav turnir, a na EURU 2016 je citavo vreme igrao protiv smesnih reprezentacija osim Hrvatske i Francuske. Imao je sve uslove da resava utakmice i da bude najbolji igrac ali to nije uradio.

Mesi, Maradona, Batistuta, Pele, Romario, Rivaldo, Ziko, Ronaldo, Ronaldinjo, Zamorano itd to je sve sam krem svetskog fudbala. Ti sa EURA su smesni fudbalercici u poredenju sa svima ovim. 4 igraca sa ove liste su sigurno u TOP 5 najboljih igraca svih vremena.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(Gazda, 18. jun 2021 23:41)

Ronaldo ispred Anrija,Platinija,Van Nistelrooya a Messi nije mogao da bude bolji ni od Vargasa.

Gazda

pre 2 godine

mirza,

Sta je sad? Nije valjda da je sad problem ako Mesi postane najbolji strelac Kopa Amerike svih vremena na sedmoj Kopa Americi, a Zizinjo ima 6 ucesca dok ti nije problem kada Ronaldo tek na petom EP postane najbolji strelac EURA za razliku od Platinija koji je igrao samo jedno EP?

A Portugal je i sa Ronaldom igrao protiv Albanije 0-0 pa sta sad? Taj Portugal je od 2004 godine pa sve do danas bio favorit za pobedu u 90% utakmica u kojima su igrali. I uvek su od tada bili u TOP 10 reprezentacija na svetu. Oni su na EP 2016 imali jedan od najjacih napada na takmicenju sa Kvarezmom, Nanijem i Ronaldom i imali su najjacu odbranu i golmana na takmicenju. Ljudi primili samo 1 gol u nokaut fazi EURA. I to je tebi prosecna reprezentacija? lol. Sta su onda one reprezentacije protiv kojih je Portugal igrao? lol. Sta bi jedan Levandovski trebao reci za Poljsku?

Slazem se da je sramota za Mesija sto je sa Iguainom i Dibalom gubio finala od Cilea ali je 3x veca sramota sto Ronaldo sa Iguainom i Dibalom ispadao od Liona i Ajaksa u LŠ.

Gazda

pre 2 godine

A pogledaj gde su igrali Platini,Henry i ostali a Ronaldo na skoro svakom turniru sa prosecnom reprezentacijom.
(mirza selimovic, 18. jun 2021 21:04)

Pa sa ovim si indirektno priznao da Ronaldo moze pruzati najbolje partije jedino ako igra u najjacem timu. A ako igra u prosecnoj reprezentaciji onda je i on prosecan igrac.

gazda

pre 2 godine

(Mirza Selimović, 18. jun 2021 20:36)

Ajde mi navedi jos dosta tih primera kada je Portugal kiksao bez Ronalda :) Kao sto rekoh, Portugal je od 2009 do danas igrao 10 utakmica bez Ronalda u kvalifikacijama za SP i EP + baraz i ostvarili su 6 pobeda u tih 10 utakmica.

To sto Mesi igra vec sesti puta na Kopi ti nije nikakav argument za Mesija jer i mnogi drugi igraci u Juznoj Americi imaju po 5-6 nastupa na Kopa Americi. Zizinjo koji je najbolji strelac Kope ima 7 golova i 6 odigranih utakmica vise od Mesija.

Sa druge strane kada se zavrsi ovo EURO, Ronaldo ce imati duplo vise odigranih utakmica nego bilo koji drugi igrac na EURU.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 20:47

Neozbiljno je takmicenje u kome imas 2 ekipe i koje se igra svake godine kao Kopa,na Euru su najbolje ekipe sveta.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 21:08)

znaci Messiju treba jos jedna Kopa da bi prestigao ove brojne anonimuse iz top 10.nema sta pravi Goat.

pa ne moze gore kad Portugal gubi od Albanije bez njega.Portugal vecinu vremena nije nikakav favorit ,veci deo istorije ukljucujuci period izmedju 2006-2018 je bio prosek reprezentacija. za njih nije sramota da ispadaju od drugih proseka kao sto je Cile al za Argentinu jeste.

pa zamisli kako je na Euru gde igraju najbolje ekipe sveta.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 21:08)

mogu da ti navedem onda kad je Spanija u svakom segmentu nadigrala Portugal i da nije bilo Ronalda mec bi se zavrsio 3-0 za Spaniju...Messi nema nijednu tako odigranu utakmicu na velikim takmicenjima,pogotovo ne protiv takvih velikih ekipa.

pogledaj samo ta imena koja su u top 10 na Euru, sve sam krem svetskog fudbala a na Kopi razni anonimusi.

Zoranovic

pre 2 godine

Bravo ronaldo
(Zoranovic, 18. jun 2021 13:17)

Zasto bravo? Spasio svijet od nezdravih napitaka? Ne smeta mu kad uzima milione od raznoraznih proizvoda koje proizvodi jeftina radna snaga koja nema leba da jede. Licemjer najobicniji.
(kaokakao, 18. jun 2021 14:16)


Pa time što je uradio je napravio veliki gubitak koka koli. Dakle postigao je više od tebe i mene zajedno. Ako ti smeta jeftina radna snaga pokreni se i preduzmi nešto da učiniš boljim svet u kome živiš. E da i kad neko učini bilo kakav pozitivan korak, pa makar i sklanjanje flašice koka kole nauči da kažeš bravo jer je to između ostalog i za tvoje dobro.

gazda

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 20:47)

A pogledaj gde su igrali Platini,Henry i ostali a Ronaldo na skoro svakom turniru sa prosecnom reprezentacijom.

gazda

pre 2 godine

Toliko ozbiljno takmicenje a igra se cesce od lige sampiona. :)
(Mirza Selimović, 18. jun 2021 20:53)

To ti je najbolji dokaz kakav je Ronaldo igrac kada dozvoljava sebi ispadanja od tako neozbiljnih reprezentacija poput Cilea i Urugvaja :)

Inace, pre se Kopa igrala svake 2 godine. Zato najbolji strelci i imaju po 15-16-17 golova.

Mirza Selimović

pre 2 godine

Ako bude Mesi igrao i sledecu Kopa Ameriku vrlo lako je moguce da ce postati i najbolji strelac tog takmicenja. Naravno ako uzemo u obzir da ce na ovoj Kopi postici jos barem 2-3 gola.
(gazda, 18. jun 2021 20:27

Toliko ozbiljno takmicenje a igra se cesce od lige sampiona. :)

gazda

pre 2 godine

(Mirza Selimovic, 18. jun 2021 19:15)

A Mesi nije najbolji strelac Kopa Amerike ali zato jeste najbolji asistent u istoriji tog takmicenja i potrebno mu je jos 7 golova da bude i najbolji strelac u istoriji tog takmicenja. Ako bude Mesi igrao i sledecu Kopa Ameriku vrlo lako je moguce da ce postati i najbolji strelac tog takmicenja. Naravno ako uzemo u obzir da ce na ovoj Kopi postici jos barem 2-3 gola.

gazda

pre 2 godine

Mirza Selimovic,

O cemu ti pricas? Kada je Portugal igrao u tim kvalifikacijama bez Ronalda? Ronaldo je od 2009 godine pa sve do danas propustio tek 8 utakmica u kvalifikacijama za SP ili EP, a Portugal je dobio pola tih utakmica bez Ronalda. + su dobili oba puta BiH 2009 godine u barazu. Ronaldo ni tada nije igrao. Znaci, Portugal je od 2009 do danas igrao 10 utakmica bez Ronalda u kvalifikacijama za SP i EP + baraz i ostvarili su 6 pobeda u tih 10 utakmica. A Argentina je bez Mesija samo u kvalifikacijama za SP 2018 igrala 8 utakmica i ostvarili su samo 1 pobedu bez njega u tih 8 utakmica.

A Mesijeva nagrada za najboljeg igraca Kopa Amerike vredi vise nego Ronaldova cela karijera u reprezentaciji. Lik je bio najbolji igrac pored Nejmara, Suareza, Kavanija, Jamesa, Di Marije, a Ronaldo nije mogao na EURU biti bolji ni od Grizmana.

A to sto je Ronaldo postao najbolji strelac EP tek sada na petom igranom evropskom prvenstvu najbolje ti govori koliko je on los u reprezentaciji na velikim takmicenjima. Trebao bi biti upoznat sa cinjenicom da su pre na EURU mogle igrati samo 4 reprezentacije pa je posle uvedeno pravilo sa 8 reprezentacija i to pravilo je postojalo sve do 1992 godine. Tada je uvedeno pravilo sa 16 reprezentacija. Zato mnogi veliki igraci iz prijasnjih vremena nisu mogli zbog drugacijih pravila igrati vise od 1 ili 2 evropska prvenstva.

Zato sada imas jednog Platinija koji je na 5 utakmica postigao 9 golova dok je Ronaldo na 22 meca postigao tek 11.

gazda

pre 2 godine

Ako se pogleda omjer broja odigranih utakmica i broja golova, ovakva je situacija:

Michel Platini 1.80
Savo Milošević 1.25
Antoine Griezmann 0.75
Ruud van Nistelrooy 0.75
Alan Shearer 0.7
Patrick Kluivert 0.67
Wayne Rooney 0.60
1Marco van Basten 0.56
Thierry Henry 0.55
Cristiano Ronaldo 0.50

Platini davao 1,8 golova po mecu, a Ronaldo je tek deseti i ima 0,5 golova po utakmici lol.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 20:12)

Na startu kvalifikacija za EP 2016 Portugal izgubio od Albanije, na startu kvalifikacija za SP 2018 izgubili od Svajcarske i jos dosta primera kada su kiksali bez Ronalda.

Messi igra vec sesti put na Kopi i nije ni u top 10 najboljih strelaca Kopa Amerike a razni anonimusi jesu.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 18:50)

bez Ronalda Portugal se mucio u kvalifikacijama za SP 2010,EP 2012,SP 2014,Euro 2016 i SP 2018 i cim bi on ponovo zaigrao Portugal bi poceo da pobedjuje.

Ronaldov het trik Spaniji vredi vise nego cela Messijeva karijera u reprezentaciji.

I na sve to Ronaldo najbolji strelac i asistent u istoriji EP a Messi nije ni u top 10 strelaca u istoriji Kopa Amerike a razni anonimusi jesu.

gazda

pre 2 godine

(Mirza Selimovic, 18. jun 2021 17:59)

Nije rekao da je nebitna nego je rekao da nije vazna, a to je jedno te isto :)

Ronaldo je vise puta Portugal "spasavao" jedino protiv raznih Andora, Estonija itd po kvalifikacijama. Na velikim takmicenjima Mesi je spasavao mnogo vise puta Argentinu nego Ronaldo Portugal. Mesi je na SP 2014 i Kopa Americi 2016 vise puta proglasen za igraca utakmice nego Ronaldo na svim velikim takmicenjima zajedno na kojima je igrao LOL. Kakvo ponizenje.

Sasa

pre 2 godine

Ali brate kad vidim sponzore u fudbalu, Hajneken, Coca Cola, jedno vreme bio Mekdonalds. Nigde veze.
(BRE!, 18. jun 2021 17:05)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Kako nigde veze? Ne prate svi fudbal zato sto ga igraju, vec sto uzivaju dok gledaju. Ne prate svi EP zato sto vole zdrav zivot, vec sto dogadjaj koriste kao povod za punjenje creva svakovrsnim mesnim i gaziranim namirnicama/napicima. Takvih je daleko vise, odatle i sponzori koji nemaju veze sa zdravim nacinom ishrane i zivota. : D
Sve ima svoje razloge. Sada sto jeste isto pogresno, dokaz je prava na ludost bez ikakve odgovornosti za los uticaj kada su najmladji u pitanju.

Zikcenko

pre 2 godine

Prvo, svi znamo da Kola nije zdrava ali cemo je nastaviti piti barem s vremena na vreme bez obzira na sve ukljucujuci i mene samog.

Drugo, Fudbal, Koka Kola i pivo su tri usko vezane stvari, Ronaldo i Pogba su bogatstva zgrnuli jer upravo ih takve megakompanije sponzoriraju pumpanjem ogromne love u marketing i sad takva dvojica idu pametovat cijelom svijetu.

Trece, nikada oni ne bi postali milioneri da nije njih i slicnih njima. Koka Kola je brend koji ce postojati i stotinama godina posle nas dok Ronalda za 200 godina nece niko ni znati da je postojao

Cetvrto, Ronaldo je zadnja osoba na ovom svetu koja sme da radi ovakve stvari iz razloga jer on je i sam reklamirao ovu istu Kola Kolu dok je bio igrac Junajteda

Peto, Ronaldo nema nikakav karakter i samo je jedan obicni lazni moralista jer on se kao bori za zdrav zivot, a sa druge strane reklmira Herbalife koji je takodjer stetan za zdravlje. Samo sto ga oni sad placaju, a Koka Kola ne.

Sesto, da mu za godinu dana kada se sve ovo zaboravi ponude 10 miliona da popije flasicu Koka Kole on bi to uradio pred citavim svetom i trazio bi jos jednu. Jer to je Ronaldo - osoba koja nema nikakav karakter.

Sedmo, odo sad sebi da kupim 2L Koka Kole i to hladne iz frizidera :)
(gazda, 18. jun 2021 15:00)


Tako je bre! Nece tebi Ronaldo govoriti sta da pijes.

gazda

pre 2 godine

(Mirza Selimovic, 18. jun 2021 16:35)

Pa gore je ono sto je Ronaldo uradio. Rekao je sam da je liga nacija nebitna, da je nece igrati i kada je Portugal i bez njega dosao do polufinala onda je promenio misljenje i vratio se u reprezentaciju kako bi osvojio jos jedan trofej. Takve stvari mogu raditi samo osobe koje nemaju nikakav karakter. Mogu misliti komentare od fanova Ronalda da je takvo nesto Mesi uradio.

Sa druge strane Mesi je se vratio u reprezentaciju kada je Argentina bila u veoma teskoj situaciji i kada im je opasno visilo SP 2018. Mesi se vratio i odveo je reprezentaciju na jos jedno veliko takmicenje.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 17:32)

Ronaldo nikad nije rekao da je Liga Nacija nebitna vec je u dogovoru sa selektorom propustio grupnu fazu-odnosno kvalifikacije za zavrsni turnir.

Ronaldo je mnogo vise puta spasavao Portugal nego li Messi Argentinu.

veljko

pre 2 godine

zaboravih da napišem, ovo što je on uradio im je bolja reklama nego da nije ništa uradio. evo već tri dana se priča o tome, a da je nije pomerio niko ne bi ni primetio.

ZigZagler

pre 2 godine

Vi ste njega podsetili da postoje obaveze prema sponzorima, a on je vas podsetio da treba da vodite računa o izboru sponzora.
(Globtroter, 18. jun 2021 12:16)

Jedan od najačih komentara ovde. Bravo care! A meni nisu hteli da objave komentar o flašicama ;)))

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(Gazda, 18. jun 2021 15:38)

sta je nema vesti o tvom idolu Messiju a i kad ima samo 5 komentara pa mora da se komentarise Ronaldo.

salerno

pre 2 godine

E sad budimo realni, da je koka kola ronaldov sponzor, dali bi ovaj fudbaler ovako reagovao, sta mislite? ja ovde vidim dvostruke standarde fudbalera.

nista o nicemu

pre 2 godine

Sklonio je nešto što smatra opasnim po zdravlje. Koka-kola zbog kafeina i šećera spada pod energy drinks. I mlađi uzrasti gledaju EURO i nije lepo da im se takav sponzor gura pod nos. A UEFA bi mogla sledeći put da odabere Marlboro ili Jack Daniels kao sponzora koliko nemaju obzira. Em guraju fudbalere do iznemoglosti da im umiru po terenu, em reklamiraju proizvode od kojih bukvalno moze da se dobije dijabetes ili srćka.
(Nikola, 18. jun 2021 13:12)

Sto onda ne odbija da reklamira Pepsi?
(nista o nicemu, 18. jun 2021 13:32)

Pa Ronaldo ne reklamira Pepsi. Mesi reklamira Pepsi.
Ronaldo je pre dosta godina reklamirao Koka Kolu.
(zxc, 18. jun 2021 15:20)

Druze Ronaldo reklamira Pepsi, ne znam odakle ti ovakva glupost da ne reklamira?

Vetar u leđa..

pre 2 godine

Iskreno, kada je to uradio pomislio sam da ce KK da ga tuzi jer je to zaista placena reklama. KK je platila da se njena flasica vidi na konferencijama. Da li se to nekome svidja ili ne drugo je pitanje ali ovo je direktno krsenje ugovora. Nesto slicno je i MJ uradio ‘92. u Barseloni samo on nije “sklonio” znak Reebok-a vec ga je prekrio americkom zastavom pa mu niko nista nije mogao ali u serijalu The Last Dance ima segment i o tome. Sustina je da nisi iznad sistema i da ako ti imas sponzore ima ih tvoj FS i UEFA i FIFA itd… O licemerstvu da ne govorimo. Veze ovo nema sa zdravim zivotom kao sto neki govore, samo su pare u potanju. Ronaldo je ranije reklamirao KK a sada reklamira KFC pa cak i neko energetsko pice. Nece covek da njegov lik stoji iza necega za sta ne dobija pare i to je ok ali kada si individua a kada si deo sistema nije ok. Samo je pitanje da li ce sistem to da kazni….

zxc

pre 2 godine

A UEFA bi mogla pažljivije da bira sponzore pošto su ipak sportska asocijacija odnosno da im količina novca ne bude jedino merilo u izboru sponzora...
(ko ne pamti iznova proživljava, 18. jun 2021 12:28)

to i meni nije jasno. sponzori su im Coca Cola,Heineken pa mogao bi onda da bude i Marlboro...izgleda stvarno nije bitno kakav je sponzor vec koliko para daje.
(Roland g7fantom, 18. jun 2021 12:45)


Heineken reklamira bezalkoholno pivo.

zxc

pre 2 godine

Taj brend nije platio igračima da ih reklamira,jer kad nešto stoji ispred tebe ustvari ga reklamiras a ne dobijaš ništa za uzvrat. Da su igrači pametni pa da uopšte ne idu na konferencije,pa novinari neka sami donose odluke sa sponzorima!
(gunneR, 18. jun 2021 14:42)


Sve je to lepo regulisano ugovorima. Igrači, klubovi, reprezentacije moraju da poštuju sponzorstva organizatora takmičenja, kao što igrači moraju da poštuju sponzore svog kluba ili reprezentacije.
Ronaldu je sponzor Najk, ali on mora da nosi dres Juventusa koji je Adidas, kao što je morao da nosi Realov dres koji je takođe Adidas.
Mesiju je sponzor Adidas, ali on mora da nosi Barselonin dres koji je Najk.

zxc

pre 2 godine

Sklonio je nešto što smatra opasnim po zdravlje. Koka-kola zbog kafeina i šećera spada pod energy drinks. I mlađi uzrasti gledaju EURO i nije lepo da im se takav sponzor gura pod nos. A UEFA bi mogla sledeći put da odabere Marlboro ili Jack Daniels kao sponzora koliko nemaju obzira. Em guraju fudbalere do iznemoglosti da im umiru po terenu, em reklamiraju proizvode od kojih bukvalno moze da se dobije dijabetes ili srćka.
(Nikola, 18. jun 2021 13:12)

Sto onda ne odbija da reklamira Pepsi?
(nista o nicemu, 18. jun 2021 13:32)

Pa Ronaldo ne reklamira Pepsi. Mesi reklamira Pepsi.
Ronaldo je pre dosta godina reklamirao Koka Kolu.

Gavra

pre 2 godine

@Ivan
"@(Gavra, 18. jun 2021 12:51)

Igraci koji igraju za reprezentaciju na turniru pod okriljem UEFA imaju obavezu da postuju ugovorene obaveze medju kojim su i postovanje sponzorstva. UEFA je upozorila pa sad vidi da li ce ovaj opet da pomera.

Cim ti igras pod krovnom organizacijom ti se odreknes nekih svoji prava. Tako to ide a ne kako mali perica zamislio.
(Ivan, 18. jun 2021 13:22)"

Kazes imaju obavezu.Dakle obavezu,ne potpisan ugovor.Ako bi bio ljubazan da posaljes neki link koji potkrepljuje tvoju tvrdnju posto nisam do sada cuo da igraci bilo sta potpisuju pred evropsko prvenstvo.Kako bi to trebalo da funkcionise?Pred pocetak EP skupi se reprezentacija i predsednik saveza i sekretar ih obaveste da imaju obavezu,ne smeju utorkom da nose plave gace ispod sorca jer UEFA ima sponzorski ugovor sa proizvodjacem zelenih gaca,petkom ne mogu da jedu pasulj jer UEFA ima sponzorski ugovor sa kompanijom koja prodaje pirinac,ne mogu da koriste telefon marke X jer UEFA ima sponzorski ugovor sa kompanijom koja prodaje telefon Y.Ako igrac nije nista potpisao onda nema nikakvu obavezu.Kao sto rekoh u prethodnom komentaru,na konferenciji za stampu pomeri stolicu 5 metara u stranu od flasica i resen problem.

Gazda

pre 2 godine

Mirza Selimovic,

Sa Messijem barem znaš na čemu si. On reklamira Pepsi i stoji iza toga i ne krije se. A Ronaldo reklamirao Coca Colu i sad pljuje po njima kada mu više nisu sponzor i ne plaćaju ga. Bolje biti iskren kao Messi nego biti lažni moralista kao Ronaldo.

gazda

pre 2 godine

Prvo, svi znamo da Kola nije zdrava ali cemo je nastaviti piti barem s vremena na vreme bez obzira na sve ukljucujuci i mene samog.

Drugo, Fudbal, Koka Kola i pivo su tri usko vezane stvari, Ronaldo i Pogba su bogatstva zgrnuli jer upravo ih takve megakompanije sponzoriraju pumpanjem ogromne love u marketing i sad takva dvojica idu pametovat cijelom svijetu.

Trece, nikada oni ne bi postali milioneri da nije njih i slicnih njima. Koka Kola je brend koji ce postojati i stotinama godina posle nas dok Ronalda za 200 godina nece niko ni znati da je postojao

Cetvrto, Ronaldo je zadnja osoba na ovom svetu koja sme da radi ovakve stvari iz razloga jer on je i sam reklamirao ovu istu Kola Kolu dok je bio igrac Junajteda

Peto, Ronaldo nema nikakav karakter i samo je jedan obicni lazni moralista jer on se kao bori za zdrav zivot, a sa druge strane reklmira Herbalife koji je takodjer stetan za zdravlje. Samo sto ga oni sad placaju, a Koka Kola ne.

Sesto, da mu za godinu dana kada se sve ovo zaboravi ponude 10 miliona da popije flasicu Koka Kole on bi to uradio pred citavim svetom i trazio bi jos jednu. Jer to je Ronaldo - osoba koja nema nikakav karakter.

Sedmo, odo sad sebi da kupim 2L Koka Kole i to hladne iz frizidera :)

Sasa

pre 2 godine

Vi ste njega podsetili da postoje obaveze prema sponzorima, a on je vas podsetio da treba da vodite računa o izboru sponzora.
(Globtroter, 18. jun 2021 12:16)

Da se razumemo ja kolu ne pijem odavno, najveći otrov koji postoji, al gde ćeš realno gledano jačeg i boljeg sponzora od kole, kola je najveći svetski brend, ko im bolje treba od njih, briga kolu šta mali procenat nas ne voli da je pije, oni su isntitucija voleli ih ili ne.

Legend

pre 2 godine

Ruski selektor uzeo obe flasice, uz pomoc jedne otvorio drugu i nazdravio. Ove fore sa sklanjanjem poruka sponzora bi trebalo drasticno kazniti po dzepu, pa neka nauce kako se postuje sponzor. Sto nije svog sponzora sklonio? Ne sme? E, to je problem. Izgleda da je Koka kola stetna, ali da je Pepsi zdrav?
(nista o nicemu, 18. jun 2021 12:17)

Sklonio je nešto što smatra opasnim po zdravlje. Koka-kola zbog kafeina i šećera spada pod energy drinks. I mlađi uzrasti gledaju EURO i nije lepo da im se takav sponzor gura pod nos. A UEFA bi mogla sledeći put da odabere Marlboro ili Jack Daniels kao sponzora koliko nemaju obzira. Em guraju fudbalere do iznemoglosti da im umiru po terenu, em reklamiraju proizvode od kojih bukvalno moze da se dobije dijabetes ili srćka.
(Nikola, 18. jun 2021 13:12)

O ne sad će mlađi piti koka kolu jer su je videli na konferenciji za novinare na EURO...nema šanse da će je piti zbog nekog drugo razloga...čitaš li šta pišeš uopšte? Sponzoru ništa ne fali,dok gledam utakmicu hoću možda da popijem koka kolu. Ako je sport sad ispadne treba da sponzor bude "zdrava hrana pahulja"? Pa gledao bi fudbal još mesec dana i posle toga bi morao da gledaš farmu,jer sa takvim sponzorom fudbal ne bi opstao još dugo.

Sa Istoka

pre 2 godine

Danasnji svet se davi u licemerstvu i politickoj korektnosti. Pomera koka - kol reklamirao Pepsi nosi opremu Najk koju prave deca u Bangladesu, Kambodzi i na Filipinima za oko 1-3 dolara dnevno.

gunneR

pre 2 godine

Taj brend nije platio igračima da ih reklamira,jer kad nešto stoji ispred tebe ustvari ga reklamiras a ne dobijaš ništa za uzvrat. Da su igrači pametni pa da uopšte ne idu na konferencije,pa novinari neka sami donose odluke sa sponzorima!

kaokakao

pre 2 godine

Bravo ronaldo
(Zoranovic, 18. jun 2021 13:17)

Zasto bravo? Spasio svijet od nezdravih napitaka? Ne smeta mu kad uzima milione od raznoraznih proizvoda koje proizvodi jeftina radna snaga koja nema leba da jede. Licemjer najobicniji.

Puh

pre 2 godine

Sklonio je nešto što smatra opasnim po zdravlje. Koka-kola zbog kafeina i šećera spada pod energy drinks. I mlađi uzrasti gledaju EURO i nije lepo da im se takav sponzor gura pod nos. A UEFA bi mogla sledeći put da odabere Marlboro ili Jack Daniels kao sponzora koliko nemaju obzira. Em guraju fudbalere do iznemoglosti da im umiru po terenu, em reklamiraju proizvode od kojih bukvalno moze da se dobije dijabetes ili srćka.
(Nikola, 18. jun 2021 13:12)

A Pepsi nije stetan po zdravlje?
O cemu to govoris? Pa hemijski sastav Pepsija je vise ili manje jednak onom Koka kole. Ali lepo ti je covek rekao- svog sponzora ne sme da skloni.
Onomad je Koman kaznjen sa 50 000€ jer je na trening Bayerna dosao sa Mercedesom.
Jel mozda i Mercedes stetan po zdravlje, a Audi je zdrav?
Pogledaj sponzore Kristijana Ronalda, pa da vidimo koja od tih kompanija brine o zdravlju ljudi…

Salle

pre 2 godine

Taj brend nije platio igračima da ih reklamira,jer kad nešto stoji ispred tebe ustvari ga reklamiras a ne dobijaš ništa za uzvrat. Da su igrači pametni pa da uopšte ne idu na konferencije,pa novinari neka sami donose odluke sa sponzorima!
(gunneR, 18. jun 2021 14:42)

Pravo u metu!

321

pre 2 godine

"Potez Ronalda je, procenili su stručnjaci, ostavio kompaniju poznatog proizvođača soka bez profita od četiri milijarde evra."

Hahahaha jedno pomeranje čaše 4 milijarde evra...

Ivan

pre 2 godine

@(Gavra, 18. jun 2021 12:51)

Igraci koji igraju za reprezentaciju na turniru pod okriljem UEFA imaju obavezu da postuju ugovorene obaveze medju kojim su i postovanje sponzorstva. UEFA je upozorila pa sad vidi da li ce ovaj opet da pomera.

Cim ti igras pod krovnom organizacijom ti se odreknes nekih svoji prava. Tako to ide a ne kako mali perica zamislio.

o77

pre 2 godine

Jeste Koka Kola je štetna ali ponekad je popijem jer joj je ukus fantastičan. I to uživanje i opuštanje dok je pijem možda jednom u mesec dana utiče opuštajuće na mene i moju psihu a to isto vredi za zdravlje. Mada, ranije je Koka Kola bila mnogo ukusnija. A to kako žive današnji fudbaleri i koliko troše organizam je mnogo nezdravije nego da se ponekad popije malo Koka Kole za dušu.

hm

pre 2 godine

Koji moralisti ovde... A nesmeta vam kad reklamira kladionice, ali kokiška je problem.
Pa ta ista koka kola je bila sponzor koliko takmičenja unazad, ja se sećam još kao klinac, i sad će Ronaldo kao nešto da menja jer mu piće nije po meri. Koji komedijaš.

Nikola

pre 2 godine

Ruski selektor uzeo obe flasice, uz pomoc jedne otvorio drugu i nazdravio. Ove fore sa sklanjanjem poruka sponzora bi trebalo drasticno kazniti po dzepu, pa neka nauce kako se postuje sponzor. Sto nije svog sponzora sklonio? Ne sme? E, to je problem. Izgleda da je Koka kola stetna, ali da je Pepsi zdrav?
(nista o nicemu, 18. jun 2021 12:17)

Sklonio je nešto što smatra opasnim po zdravlje. Koka-kola zbog kafeina i šećera spada pod energy drinks. I mlađi uzrasti gledaju EURO i nije lepo da im se takav sponzor gura pod nos. A UEFA bi mogla sledeći put da odabere Marlboro ili Jack Daniels kao sponzora koliko nemaju obzira. Em guraju fudbalere do iznemoglosti da im umiru po terenu, em reklamiraju proizvode od kojih bukvalno moze da se dobije dijabetes ili srćka.

nista o nicemu

pre 2 godine

Sklonio je nešto što smatra opasnim po zdravlje. Koka-kola zbog kafeina i šećera spada pod energy drinks. I mlađi uzrasti gledaju EURO i nije lepo da im se takav sponzor gura pod nos. A UEFA bi mogla sledeći put da odabere Marlboro ili Jack Daniels kao sponzora koliko nemaju obzira. Em guraju fudbalere do iznemoglosti da im umiru po terenu, em reklamiraju proizvode od kojih bukvalno moze da se dobije dijabetes ili srćka.
(Nikola, 18. jun 2021 13:12)

Sto onda ne odbija da reklamira Pepsi?

nesa80

pre 2 godine

moze on da sklanja ili ne,da baca,...kome se pije cola taj ce otici u prvu prodavnicu ili kafic,mislis potreso se neko sto neko pomera flasice,to im vise dodje ko reklama a ne minus

nista o nicemu

pre 2 godine

"Potez Ronalda je, procenili su stručnjaci, ostavio kompaniju poznatog proizvođača soka bez profita od četiri milijarde evra."

Nije im se smanjio profit za četiri milijarde već ukupnu vrednost kompanije pošto je vrednost akcije pala dan nakon Ronaldovog poteza. A UEFA bi mogla pažljivije da bira sponzore pošto su ipak sportska asocijacija odnosno da im količina novca ne bude jedino merilo u izboru sponzora...
(ko ne pamti iznova proživljava, 18. jun 2021 12:28)

Sto onda Ronaldo bira da reklamira Pepsi?

Roland g7fantom

pre 2 godine

A UEFA bi mogla pažljivije da bira sponzore pošto su ipak sportska asocijacija odnosno da im količina novca ne bude jedino merilo u izboru sponzora...
(ko ne pamti iznova proživljava, 18. jun 2021 12:28)

to i meni nije jasno. sponzori su im Coca Cola,Heineken pa mogao bi onda da bude i Marlboro...izgleda stvarno nije bitno kakav je sponzor vec koliko para daje.

Gavra

pre 2 godine

U redu,UEFA ima potpisane ugovore sa sponzorima i UEFA ima obavezu da postuje te ugovore.Ali igraci nemaju potpisane ugovore sa UEFA sponzorima i igraci nisu vlasnistvo UEFA i oni nemaju obavezu da ih postuju.Tako da,neka te flasice stoje gde ih je UEFA stavila a igraci koji ne zele da budu zloupotrebljeni u propagandne svrhe od kojih neko drugi zaradjuje,pogotovo kad su u pitanju proizvodi koji su protivni njihovom nacinu zivota,samo neka na konferencijama za stampu pomere stolicu na kojoj sede 5 metara dalje u stranu od flasica i resen problem.

korosavendz

pre 2 godine

A sta je fora sa ruskim selektorom sto je "cak" otvorio sa popije? pa ja sam mislio da je to i fora, to su za ljude na konferenciji da popiju pice sponzora. Sad ne sme ni da se pije?

nista o nicemu

pre 2 godine

Ruski selektor uzeo obe flasice, uz pomoc jedne otvorio drugu i nazdravio. Ove fore sa sklanjanjem poruka sponzora bi trebalo drasticno kazniti po dzepu, pa neka nauce kako se postuje sponzor. Sto nije svog sponzora sklonio? Ne sme? E, to je problem. Izgleda da je Koka kola stetna, ali da je Pepsi zdrav?

milos

pre 2 godine

mozda grešim ali ja nisam video na stadionima na kojim se igra da stoje reklame sa coca colom . ne znam zašto nisu stavili pano iza stola gde se daju izjave na konferenciji za štampu. ovako ti stavis proizvod koji se kosi sa tvojim sponzorima. normalno da ces da sklonis jer tvoj sponzor tebi neda da se reklamiras, da stojiš iza reklame , i da konzumiras tuđi proizvod. a tek ova konstatacija da su izgubili 4 miljirade dolara je smešna, jer onaj ko pije kocu taj ce i da nastavi da je pije.

ko ne pamti iznova proživljava

pre 2 godine

"Potez Ronalda je, procenili su stručnjaci, ostavio kompaniju poznatog proizvođača soka bez profita od četiri milijarde evra."

Nije im se smanjio profit za četiri milijarde već ukupnu vrednost kompanije pošto je vrednost akcije pala dan nakon Ronaldovog poteza. A UEFA bi mogla pažljivije da bira sponzore pošto su ipak sportska asocijacija odnosno da im količina novca ne bude jedino merilo u izboru sponzora...

ko ne pamti iznova proživljava

pre 2 godine

"Potez Ronalda je, procenili su stručnjaci, ostavio kompaniju poznatog proizvođača soka bez profita od četiri milijarde evra."

Nije im se smanjio profit za četiri milijarde već ukupnu vrednost kompanije pošto je vrednost akcije pala dan nakon Ronaldovog poteza. A UEFA bi mogla pažljivije da bira sponzore pošto su ipak sportska asocijacija odnosno da im količina novca ne bude jedino merilo u izboru sponzora...

Roland g7fantom

pre 2 godine

A UEFA bi mogla pažljivije da bira sponzore pošto su ipak sportska asocijacija odnosno da im količina novca ne bude jedino merilo u izboru sponzora...
(ko ne pamti iznova proživljava, 18. jun 2021 12:28)

to i meni nije jasno. sponzori su im Coca Cola,Heineken pa mogao bi onda da bude i Marlboro...izgleda stvarno nije bitno kakav je sponzor vec koliko para daje.

nista o nicemu

pre 2 godine

Ruski selektor uzeo obe flasice, uz pomoc jedne otvorio drugu i nazdravio. Ove fore sa sklanjanjem poruka sponzora bi trebalo drasticno kazniti po dzepu, pa neka nauce kako se postuje sponzor. Sto nije svog sponzora sklonio? Ne sme? E, to je problem. Izgleda da je Koka kola stetna, ali da je Pepsi zdrav?

korosavendz

pre 2 godine

A sta je fora sa ruskim selektorom sto je "cak" otvorio sa popije? pa ja sam mislio da je to i fora, to su za ljude na konferenciji da popiju pice sponzora. Sad ne sme ni da se pije?

nista o nicemu

pre 2 godine

Sklonio je nešto što smatra opasnim po zdravlje. Koka-kola zbog kafeina i šećera spada pod energy drinks. I mlađi uzrasti gledaju EURO i nije lepo da im se takav sponzor gura pod nos. A UEFA bi mogla sledeći put da odabere Marlboro ili Jack Daniels kao sponzora koliko nemaju obzira. Em guraju fudbalere do iznemoglosti da im umiru po terenu, em reklamiraju proizvode od kojih bukvalno moze da se dobije dijabetes ili srćka.
(Nikola, 18. jun 2021 13:12)

Sto onda ne odbija da reklamira Pepsi?

Nikola

pre 2 godine

Ruski selektor uzeo obe flasice, uz pomoc jedne otvorio drugu i nazdravio. Ove fore sa sklanjanjem poruka sponzora bi trebalo drasticno kazniti po dzepu, pa neka nauce kako se postuje sponzor. Sto nije svog sponzora sklonio? Ne sme? E, to je problem. Izgleda da je Koka kola stetna, ali da je Pepsi zdrav?
(nista o nicemu, 18. jun 2021 12:17)

Sklonio je nešto što smatra opasnim po zdravlje. Koka-kola zbog kafeina i šećera spada pod energy drinks. I mlađi uzrasti gledaju EURO i nije lepo da im se takav sponzor gura pod nos. A UEFA bi mogla sledeći put da odabere Marlboro ili Jack Daniels kao sponzora koliko nemaju obzira. Em guraju fudbalere do iznemoglosti da im umiru po terenu, em reklamiraju proizvode od kojih bukvalno moze da se dobije dijabetes ili srćka.

hm

pre 2 godine

Koji moralisti ovde... A nesmeta vam kad reklamira kladionice, ali kokiška je problem.
Pa ta ista koka kola je bila sponzor koliko takmičenja unazad, ja se sećam još kao klinac, i sad će Ronaldo kao nešto da menja jer mu piće nije po meri. Koji komedijaš.

nista o nicemu

pre 2 godine

"Potez Ronalda je, procenili su stručnjaci, ostavio kompaniju poznatog proizvođača soka bez profita od četiri milijarde evra."

Nije im se smanjio profit za četiri milijarde već ukupnu vrednost kompanije pošto je vrednost akcije pala dan nakon Ronaldovog poteza. A UEFA bi mogla pažljivije da bira sponzore pošto su ipak sportska asocijacija odnosno da im količina novca ne bude jedino merilo u izboru sponzora...
(ko ne pamti iznova proživljava, 18. jun 2021 12:28)

Sto onda Ronaldo bira da reklamira Pepsi?

Puh

pre 2 godine

Sklonio je nešto što smatra opasnim po zdravlje. Koka-kola zbog kafeina i šećera spada pod energy drinks. I mlađi uzrasti gledaju EURO i nije lepo da im se takav sponzor gura pod nos. A UEFA bi mogla sledeći put da odabere Marlboro ili Jack Daniels kao sponzora koliko nemaju obzira. Em guraju fudbalere do iznemoglosti da im umiru po terenu, em reklamiraju proizvode od kojih bukvalno moze da se dobije dijabetes ili srćka.
(Nikola, 18. jun 2021 13:12)

A Pepsi nije stetan po zdravlje?
O cemu to govoris? Pa hemijski sastav Pepsija je vise ili manje jednak onom Koka kole. Ali lepo ti je covek rekao- svog sponzora ne sme da skloni.
Onomad je Koman kaznjen sa 50 000€ jer je na trening Bayerna dosao sa Mercedesom.
Jel mozda i Mercedes stetan po zdravlje, a Audi je zdrav?
Pogledaj sponzore Kristijana Ronalda, pa da vidimo koja od tih kompanija brine o zdravlju ljudi…

Gavra

pre 2 godine

U redu,UEFA ima potpisane ugovore sa sponzorima i UEFA ima obavezu da postuje te ugovore.Ali igraci nemaju potpisane ugovore sa UEFA sponzorima i igraci nisu vlasnistvo UEFA i oni nemaju obavezu da ih postuju.Tako da,neka te flasice stoje gde ih je UEFA stavila a igraci koji ne zele da budu zloupotrebljeni u propagandne svrhe od kojih neko drugi zaradjuje,pogotovo kad su u pitanju proizvodi koji su protivni njihovom nacinu zivota,samo neka na konferencijama za stampu pomere stolicu na kojoj sede 5 metara dalje u stranu od flasica i resen problem.

o77

pre 2 godine

Jeste Koka Kola je štetna ali ponekad je popijem jer joj je ukus fantastičan. I to uživanje i opuštanje dok je pijem možda jednom u mesec dana utiče opuštajuće na mene i moju psihu a to isto vredi za zdravlje. Mada, ranije je Koka Kola bila mnogo ukusnija. A to kako žive današnji fudbaleri i koliko troše organizam je mnogo nezdravije nego da se ponekad popije malo Koka Kole za dušu.

kaokakao

pre 2 godine

Bravo ronaldo
(Zoranovic, 18. jun 2021 13:17)

Zasto bravo? Spasio svijet od nezdravih napitaka? Ne smeta mu kad uzima milione od raznoraznih proizvoda koje proizvodi jeftina radna snaga koja nema leba da jede. Licemjer najobicniji.

Gazda

pre 2 godine

Mirza Selimovic,

Sa Messijem barem znaš na čemu si. On reklamira Pepsi i stoji iza toga i ne krije se. A Ronaldo reklamirao Coca Colu i sad pljuje po njima kada mu više nisu sponzor i ne plaćaju ga. Bolje biti iskren kao Messi nego biti lažni moralista kao Ronaldo.

321

pre 2 godine

"Potez Ronalda je, procenili su stručnjaci, ostavio kompaniju poznatog proizvođača soka bez profita od četiri milijarde evra."

Hahahaha jedno pomeranje čaše 4 milijarde evra...

Ivan

pre 2 godine

@(Gavra, 18. jun 2021 12:51)

Igraci koji igraju za reprezentaciju na turniru pod okriljem UEFA imaju obavezu da postuju ugovorene obaveze medju kojim su i postovanje sponzorstva. UEFA je upozorila pa sad vidi da li ce ovaj opet da pomera.

Cim ti igras pod krovnom organizacijom ti se odreknes nekih svoji prava. Tako to ide a ne kako mali perica zamislio.

Sa Istoka

pre 2 godine

Danasnji svet se davi u licemerstvu i politickoj korektnosti. Pomera koka - kol reklamirao Pepsi nosi opremu Najk koju prave deca u Bangladesu, Kambodzi i na Filipinima za oko 1-3 dolara dnevno.

nesa80

pre 2 godine

moze on da sklanja ili ne,da baca,...kome se pije cola taj ce otici u prvu prodavnicu ili kafic,mislis potreso se neko sto neko pomera flasice,to im vise dodje ko reklama a ne minus

salerno

pre 2 godine

E sad budimo realni, da je koka kola ronaldov sponzor, dali bi ovaj fudbaler ovako reagovao, sta mislite? ja ovde vidim dvostruke standarde fudbalera.

zxc

pre 2 godine

A UEFA bi mogla pažljivije da bira sponzore pošto su ipak sportska asocijacija odnosno da im količina novca ne bude jedino merilo u izboru sponzora...
(ko ne pamti iznova proživljava, 18. jun 2021 12:28)

to i meni nije jasno. sponzori su im Coca Cola,Heineken pa mogao bi onda da bude i Marlboro...izgleda stvarno nije bitno kakav je sponzor vec koliko para daje.
(Roland g7fantom, 18. jun 2021 12:45)


Heineken reklamira bezalkoholno pivo.

Vetar u leđa..

pre 2 godine

Iskreno, kada je to uradio pomislio sam da ce KK da ga tuzi jer je to zaista placena reklama. KK je platila da se njena flasica vidi na konferencijama. Da li se to nekome svidja ili ne drugo je pitanje ali ovo je direktno krsenje ugovora. Nesto slicno je i MJ uradio ‘92. u Barseloni samo on nije “sklonio” znak Reebok-a vec ga je prekrio americkom zastavom pa mu niko nista nije mogao ali u serijalu The Last Dance ima segment i o tome. Sustina je da nisi iznad sistema i da ako ti imas sponzore ima ih tvoj FS i UEFA i FIFA itd… O licemerstvu da ne govorimo. Veze ovo nema sa zdravim zivotom kao sto neki govore, samo su pare u potanju. Ronaldo je ranije reklamirao KK a sada reklamira KFC pa cak i neko energetsko pice. Nece covek da njegov lik stoji iza necega za sta ne dobija pare i to je ok ali kada si individua a kada si deo sistema nije ok. Samo je pitanje da li ce sistem to da kazni….

gazda

pre 2 godine

Prvo, svi znamo da Kola nije zdrava ali cemo je nastaviti piti barem s vremena na vreme bez obzira na sve ukljucujuci i mene samog.

Drugo, Fudbal, Koka Kola i pivo su tri usko vezane stvari, Ronaldo i Pogba su bogatstva zgrnuli jer upravo ih takve megakompanije sponzoriraju pumpanjem ogromne love u marketing i sad takva dvojica idu pametovat cijelom svijetu.

Trece, nikada oni ne bi postali milioneri da nije njih i slicnih njima. Koka Kola je brend koji ce postojati i stotinama godina posle nas dok Ronalda za 200 godina nece niko ni znati da je postojao

Cetvrto, Ronaldo je zadnja osoba na ovom svetu koja sme da radi ovakve stvari iz razloga jer on je i sam reklamirao ovu istu Kola Kolu dok je bio igrac Junajteda

Peto, Ronaldo nema nikakav karakter i samo je jedan obicni lazni moralista jer on se kao bori za zdrav zivot, a sa druge strane reklmira Herbalife koji je takodjer stetan za zdravlje. Samo sto ga oni sad placaju, a Koka Kola ne.

Sesto, da mu za godinu dana kada se sve ovo zaboravi ponude 10 miliona da popije flasicu Koka Kole on bi to uradio pred citavim svetom i trazio bi jos jednu. Jer to je Ronaldo - osoba koja nema nikakav karakter.

Sedmo, odo sad sebi da kupim 2L Koka Kole i to hladne iz frizidera :)

zxc

pre 2 godine

Sklonio je nešto što smatra opasnim po zdravlje. Koka-kola zbog kafeina i šećera spada pod energy drinks. I mlađi uzrasti gledaju EURO i nije lepo da im se takav sponzor gura pod nos. A UEFA bi mogla sledeći put da odabere Marlboro ili Jack Daniels kao sponzora koliko nemaju obzira. Em guraju fudbalere do iznemoglosti da im umiru po terenu, em reklamiraju proizvode od kojih bukvalno moze da se dobije dijabetes ili srćka.
(Nikola, 18. jun 2021 13:12)

Sto onda ne odbija da reklamira Pepsi?
(nista o nicemu, 18. jun 2021 13:32)

Pa Ronaldo ne reklamira Pepsi. Mesi reklamira Pepsi.
Ronaldo je pre dosta godina reklamirao Koka Kolu.

ZigZagler

pre 2 godine

Vi ste njega podsetili da postoje obaveze prema sponzorima, a on je vas podsetio da treba da vodite računa o izboru sponzora.
(Globtroter, 18. jun 2021 12:16)

Jedan od najačih komentara ovde. Bravo care! A meni nisu hteli da objave komentar o flašicama ;)))

Zikcenko

pre 2 godine

Prvo, svi znamo da Kola nije zdrava ali cemo je nastaviti piti barem s vremena na vreme bez obzira na sve ukljucujuci i mene samog.

Drugo, Fudbal, Koka Kola i pivo su tri usko vezane stvari, Ronaldo i Pogba su bogatstva zgrnuli jer upravo ih takve megakompanije sponzoriraju pumpanjem ogromne love u marketing i sad takva dvojica idu pametovat cijelom svijetu.

Trece, nikada oni ne bi postali milioneri da nije njih i slicnih njima. Koka Kola je brend koji ce postojati i stotinama godina posle nas dok Ronalda za 200 godina nece niko ni znati da je postojao

Cetvrto, Ronaldo je zadnja osoba na ovom svetu koja sme da radi ovakve stvari iz razloga jer on je i sam reklamirao ovu istu Kola Kolu dok je bio igrac Junajteda

Peto, Ronaldo nema nikakav karakter i samo je jedan obicni lazni moralista jer on se kao bori za zdrav zivot, a sa druge strane reklmira Herbalife koji je takodjer stetan za zdravlje. Samo sto ga oni sad placaju, a Koka Kola ne.

Sesto, da mu za godinu dana kada se sve ovo zaboravi ponude 10 miliona da popije flasicu Koka Kole on bi to uradio pred citavim svetom i trazio bi jos jednu. Jer to je Ronaldo - osoba koja nema nikakav karakter.

Sedmo, odo sad sebi da kupim 2L Koka Kole i to hladne iz frizidera :)
(gazda, 18. jun 2021 15:00)


Tako je bre! Nece tebi Ronaldo govoriti sta da pijes.

zxc

pre 2 godine

Taj brend nije platio igračima da ih reklamira,jer kad nešto stoji ispred tebe ustvari ga reklamiras a ne dobijaš ništa za uzvrat. Da su igrači pametni pa da uopšte ne idu na konferencije,pa novinari neka sami donose odluke sa sponzorima!
(gunneR, 18. jun 2021 14:42)


Sve je to lepo regulisano ugovorima. Igrači, klubovi, reprezentacije moraju da poštuju sponzorstva organizatora takmičenja, kao što igrači moraju da poštuju sponzore svog kluba ili reprezentacije.
Ronaldu je sponzor Najk, ali on mora da nosi dres Juventusa koji je Adidas, kao što je morao da nosi Realov dres koji je takođe Adidas.
Mesiju je sponzor Adidas, ali on mora da nosi Barselonin dres koji je Najk.

milos

pre 2 godine

mozda grešim ali ja nisam video na stadionima na kojim se igra da stoje reklame sa coca colom . ne znam zašto nisu stavili pano iza stola gde se daju izjave na konferenciji za štampu. ovako ti stavis proizvod koji se kosi sa tvojim sponzorima. normalno da ces da sklonis jer tvoj sponzor tebi neda da se reklamiras, da stojiš iza reklame , i da konzumiras tuđi proizvod. a tek ova konstatacija da su izgubili 4 miljirade dolara je smešna, jer onaj ko pije kocu taj ce i da nastavi da je pije.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 17:32)

Ronaldo nikad nije rekao da je Liga Nacija nebitna vec je u dogovoru sa selektorom propustio grupnu fazu-odnosno kvalifikacije za zavrsni turnir.

Ronaldo je mnogo vise puta spasavao Portugal nego li Messi Argentinu.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 21:08)

mogu da ti navedem onda kad je Spanija u svakom segmentu nadigrala Portugal i da nije bilo Ronalda mec bi se zavrsio 3-0 za Spaniju...Messi nema nijednu tako odigranu utakmicu na velikim takmicenjima,pogotovo ne protiv takvih velikih ekipa.

pogledaj samo ta imena koja su u top 10 na Euru, sve sam krem svetskog fudbala a na Kopi razni anonimusi.

gunneR

pre 2 godine

Taj brend nije platio igračima da ih reklamira,jer kad nešto stoji ispred tebe ustvari ga reklamiras a ne dobijaš ništa za uzvrat. Da su igrači pametni pa da uopšte ne idu na konferencije,pa novinari neka sami donose odluke sa sponzorima!

Salle

pre 2 godine

Taj brend nije platio igračima da ih reklamira,jer kad nešto stoji ispred tebe ustvari ga reklamiras a ne dobijaš ništa za uzvrat. Da su igrači pametni pa da uopšte ne idu na konferencije,pa novinari neka sami donose odluke sa sponzorima!
(gunneR, 18. jun 2021 14:42)

Pravo u metu!

Legend

pre 2 godine

Ruski selektor uzeo obe flasice, uz pomoc jedne otvorio drugu i nazdravio. Ove fore sa sklanjanjem poruka sponzora bi trebalo drasticno kazniti po dzepu, pa neka nauce kako se postuje sponzor. Sto nije svog sponzora sklonio? Ne sme? E, to je problem. Izgleda da je Koka kola stetna, ali da je Pepsi zdrav?
(nista o nicemu, 18. jun 2021 12:17)

Sklonio je nešto što smatra opasnim po zdravlje. Koka-kola zbog kafeina i šećera spada pod energy drinks. I mlađi uzrasti gledaju EURO i nije lepo da im se takav sponzor gura pod nos. A UEFA bi mogla sledeći put da odabere Marlboro ili Jack Daniels kao sponzora koliko nemaju obzira. Em guraju fudbalere do iznemoglosti da im umiru po terenu, em reklamiraju proizvode od kojih bukvalno moze da se dobije dijabetes ili srćka.
(Nikola, 18. jun 2021 13:12)

O ne sad će mlađi piti koka kolu jer su je videli na konferenciji za novinare na EURO...nema šanse da će je piti zbog nekog drugo razloga...čitaš li šta pišeš uopšte? Sponzoru ništa ne fali,dok gledam utakmicu hoću možda da popijem koka kolu. Ako je sport sad ispadne treba da sponzor bude "zdrava hrana pahulja"? Pa gledao bi fudbal još mesec dana i posle toga bi morao da gledaš farmu,jer sa takvim sponzorom fudbal ne bi opstao još dugo.

veljko

pre 2 godine

zaboravih da napišem, ovo što je on uradio im je bolja reklama nego da nije ništa uradio. evo već tri dana se priča o tome, a da je nije pomerio niko ne bi ni primetio.

Sasa

pre 2 godine

Vi ste njega podsetili da postoje obaveze prema sponzorima, a on je vas podsetio da treba da vodite računa o izboru sponzora.
(Globtroter, 18. jun 2021 12:16)

Da se razumemo ja kolu ne pijem odavno, najveći otrov koji postoji, al gde ćeš realno gledano jačeg i boljeg sponzora od kole, kola je najveći svetski brend, ko im bolje treba od njih, briga kolu šta mali procenat nas ne voli da je pije, oni su isntitucija voleli ih ili ne.

Gavra

pre 2 godine

@Ivan
"@(Gavra, 18. jun 2021 12:51)

Igraci koji igraju za reprezentaciju na turniru pod okriljem UEFA imaju obavezu da postuju ugovorene obaveze medju kojim su i postovanje sponzorstva. UEFA je upozorila pa sad vidi da li ce ovaj opet da pomera.

Cim ti igras pod krovnom organizacijom ti se odreknes nekih svoji prava. Tako to ide a ne kako mali perica zamislio.
(Ivan, 18. jun 2021 13:22)"

Kazes imaju obavezu.Dakle obavezu,ne potpisan ugovor.Ako bi bio ljubazan da posaljes neki link koji potkrepljuje tvoju tvrdnju posto nisam do sada cuo da igraci bilo sta potpisuju pred evropsko prvenstvo.Kako bi to trebalo da funkcionise?Pred pocetak EP skupi se reprezentacija i predsednik saveza i sekretar ih obaveste da imaju obavezu,ne smeju utorkom da nose plave gace ispod sorca jer UEFA ima sponzorski ugovor sa proizvodjacem zelenih gaca,petkom ne mogu da jedu pasulj jer UEFA ima sponzorski ugovor sa kompanijom koja prodaje pirinac,ne mogu da koriste telefon marke X jer UEFA ima sponzorski ugovor sa kompanijom koja prodaje telefon Y.Ako igrac nije nista potpisao onda nema nikakvu obavezu.Kao sto rekoh u prethodnom komentaru,na konferenciji za stampu pomeri stolicu 5 metara u stranu od flasica i resen problem.

Zoranovic

pre 2 godine

Bravo ronaldo
(Zoranovic, 18. jun 2021 13:17)

Zasto bravo? Spasio svijet od nezdravih napitaka? Ne smeta mu kad uzima milione od raznoraznih proizvoda koje proizvodi jeftina radna snaga koja nema leba da jede. Licemjer najobicniji.
(kaokakao, 18. jun 2021 14:16)


Pa time što je uradio je napravio veliki gubitak koka koli. Dakle postigao je više od tebe i mene zajedno. Ako ti smeta jeftina radna snaga pokreni se i preduzmi nešto da učiniš boljim svet u kome živiš. E da i kad neko učini bilo kakav pozitivan korak, pa makar i sklanjanje flašice koka kole nauči da kažeš bravo jer je to između ostalog i za tvoje dobro.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(Gazda, 18. jun 2021 15:38)

sta je nema vesti o tvom idolu Messiju a i kad ima samo 5 komentara pa mora da se komentarise Ronaldo.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 23:39)

ta ekipa je dozivela poraz od Portugala sa Ronaldom 6-2.

pa normalno kada je igrao protiv Venecuele,Paragvaja i Paname...vise vredi Ronaldov het trik Spaniji nego cela Messijeva karijera u reprezentaciji.

nista o nicemu

pre 2 godine

Sklonio je nešto što smatra opasnim po zdravlje. Koka-kola zbog kafeina i šećera spada pod energy drinks. I mlađi uzrasti gledaju EURO i nije lepo da im se takav sponzor gura pod nos. A UEFA bi mogla sledeći put da odabere Marlboro ili Jack Daniels kao sponzora koliko nemaju obzira. Em guraju fudbalere do iznemoglosti da im umiru po terenu, em reklamiraju proizvode od kojih bukvalno moze da se dobije dijabetes ili srćka.
(Nikola, 18. jun 2021 13:12)

Sto onda ne odbija da reklamira Pepsi?
(nista o nicemu, 18. jun 2021 13:32)

Pa Ronaldo ne reklamira Pepsi. Mesi reklamira Pepsi.
Ronaldo je pre dosta godina reklamirao Koka Kolu.
(zxc, 18. jun 2021 15:20)

Druze Ronaldo reklamira Pepsi, ne znam odakle ti ovakva glupost da ne reklamira?

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 18:50)

bez Ronalda Portugal se mucio u kvalifikacijama za SP 2010,EP 2012,SP 2014,Euro 2016 i SP 2018 i cim bi on ponovo zaigrao Portugal bi poceo da pobedjuje.

Ronaldov het trik Spaniji vredi vise nego cela Messijeva karijera u reprezentaciji.

I na sve to Ronaldo najbolji strelac i asistent u istoriji EP a Messi nije ni u top 10 strelaca u istoriji Kopa Amerike a razni anonimusi jesu.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 21:08)

znaci Messiju treba jos jedna Kopa da bi prestigao ove brojne anonimuse iz top 10.nema sta pravi Goat.

pa ne moze gore kad Portugal gubi od Albanije bez njega.Portugal vecinu vremena nije nikakav favorit ,veci deo istorije ukljucujuci period izmedju 2006-2018 je bio prosek reprezentacija. za njih nije sramota da ispadaju od drugih proseka kao sto je Cile al za Argentinu jeste.

pa zamisli kako je na Euru gde igraju najbolje ekipe sveta.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(Gazda, 18. jun 2021 23:41)

Ronaldo ispred Anrija,Platinija,Van Nistelrooya a Messi nije mogao da bude bolji ni od Vargasa.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 20:12)

Na startu kvalifikacija za EP 2016 Portugal izgubio od Albanije, na startu kvalifikacija za SP 2018 izgubili od Svajcarske i jos dosta primera kada su kiksali bez Ronalda.

Messi igra vec sesti put na Kopi i nije ni u top 10 najboljih strelaca Kopa Amerike a razni anonimusi jesu.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 20:47

Neozbiljno je takmicenje u kome imas 2 ekipe i koje se igra svake godine kao Kopa,na Euru su najbolje ekipe sveta.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(Gazda, 18. jun 2021 23:41)

Najaci napad sa Nanijem iz Fenerbahcea i Kvarezmom iz Besiktasa?

Ronaldo je sa tom prosecnom reprezentacijom postao najbolji strelac i asistent Eura. Pritom Portugal nikad nije bio medju uzim favoritima kao Argentina.

gazda

pre 2 godine

(Mirza Selimovic, 18. jun 2021 16:35)

Pa gore je ono sto je Ronaldo uradio. Rekao je sam da je liga nacija nebitna, da je nece igrati i kada je Portugal i bez njega dosao do polufinala onda je promenio misljenje i vratio se u reprezentaciju kako bi osvojio jos jedan trofej. Takve stvari mogu raditi samo osobe koje nemaju nikakav karakter. Mogu misliti komentare od fanova Ronalda da je takvo nesto Mesi uradio.

Sa druge strane Mesi je se vratio u reprezentaciju kada je Argentina bila u veoma teskoj situaciji i kada im je opasno visilo SP 2018. Mesi se vratio i odveo je reprezentaciju na jos jedno veliko takmicenje.

Mirza Selimović

pre 2 godine

Ako bude Mesi igrao i sledecu Kopa Ameriku vrlo lako je moguce da ce postati i najbolji strelac tog takmicenja. Naravno ako uzemo u obzir da ce na ovoj Kopi postici jos barem 2-3 gola.
(gazda, 18. jun 2021 20:27

Toliko ozbiljno takmicenje a igra se cesce od lige sampiona. :)

Mirza Selimović

pre 2 godine

(El Clasico, 19. jun 2021 14:39)

Portugal je na Euru bio u najboljem slucaju tek 6. Ekipa po kvalitetu igrackog kadra.

A Austrija,Madjarska,Island,Poljska su fudbalske sile naspram Bolivije,Venecuele,Paname i slicnih.

Sasa

pre 2 godine

Ali brate kad vidim sponzore u fudbalu, Hajneken, Coca Cola, jedno vreme bio Mekdonalds. Nigde veze.
(BRE!, 18. jun 2021 17:05)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Kako nigde veze? Ne prate svi fudbal zato sto ga igraju, vec sto uzivaju dok gledaju. Ne prate svi EP zato sto vole zdrav zivot, vec sto dogadjaj koriste kao povod za punjenje creva svakovrsnim mesnim i gaziranim namirnicama/napicima. Takvih je daleko vise, odatle i sponzori koji nemaju veze sa zdravim nacinom ishrane i zivota. : D
Sve ima svoje razloge. Sada sto jeste isto pogresno, dokaz je prava na ludost bez ikakve odgovornosti za los uticaj kada su najmladji u pitanju.

gazda

pre 2 godine

(Mirza Selimovic, 18. jun 2021 17:59)

Nije rekao da je nebitna nego je rekao da nije vazna, a to je jedno te isto :)

Ronaldo je vise puta Portugal "spasavao" jedino protiv raznih Andora, Estonija itd po kvalifikacijama. Na velikim takmicenjima Mesi je spasavao mnogo vise puta Argentinu nego Ronaldo Portugal. Mesi je na SP 2014 i Kopa Americi 2016 vise puta proglasen za igraca utakmice nego Ronaldo na svim velikim takmicenjima zajedno na kojima je igrao LOL. Kakvo ponizenje.

gazda

pre 2 godine

Mirza Selimovic,

O cemu ti pricas? Kada je Portugal igrao u tim kvalifikacijama bez Ronalda? Ronaldo je od 2009 godine pa sve do danas propustio tek 8 utakmica u kvalifikacijama za SP ili EP, a Portugal je dobio pola tih utakmica bez Ronalda. + su dobili oba puta BiH 2009 godine u barazu. Ronaldo ni tada nije igrao. Znaci, Portugal je od 2009 do danas igrao 10 utakmica bez Ronalda u kvalifikacijama za SP i EP + baraz i ostvarili su 6 pobeda u tih 10 utakmica. A Argentina je bez Mesija samo u kvalifikacijama za SP 2018 igrala 8 utakmica i ostvarili su samo 1 pobedu bez njega u tih 8 utakmica.

A Mesijeva nagrada za najboljeg igraca Kopa Amerike vredi vise nego Ronaldova cela karijera u reprezentaciji. Lik je bio najbolji igrac pored Nejmara, Suareza, Kavanija, Jamesa, Di Marije, a Ronaldo nije mogao na EURU biti bolji ni od Grizmana.

A to sto je Ronaldo postao najbolji strelac EP tek sada na petom igranom evropskom prvenstvu najbolje ti govori koliko je on los u reprezentaciji na velikim takmicenjima. Trebao bi biti upoznat sa cinjenicom da su pre na EURU mogle igrati samo 4 reprezentacije pa je posle uvedeno pravilo sa 8 reprezentacija i to pravilo je postojalo sve do 1992 godine. Tada je uvedeno pravilo sa 16 reprezentacija. Zato mnogi veliki igraci iz prijasnjih vremena nisu mogli zbog drugacijih pravila igrati vise od 1 ili 2 evropska prvenstva.

Zato sada imas jednog Platinija koji je na 5 utakmica postigao 9 golova dok je Ronaldo na 22 meca postigao tek 11.

gazda

pre 2 godine

(Mirza Selimovic, 18. jun 2021 19:15)

A Mesi nije najbolji strelac Kopa Amerike ali zato jeste najbolji asistent u istoriji tog takmicenja i potrebno mu je jos 7 golova da bude i najbolji strelac u istoriji tog takmicenja. Ako bude Mesi igrao i sledecu Kopa Ameriku vrlo lako je moguce da ce postati i najbolji strelac tog takmicenja. Naravno ako uzemo u obzir da ce na ovoj Kopi postici jos barem 2-3 gola.

gazda

pre 2 godine

Ako se pogleda omjer broja odigranih utakmica i broja golova, ovakva je situacija:

Michel Platini 1.80
Savo Milošević 1.25
Antoine Griezmann 0.75
Ruud van Nistelrooy 0.75
Alan Shearer 0.7
Patrick Kluivert 0.67
Wayne Rooney 0.60
1Marco van Basten 0.56
Thierry Henry 0.55
Cristiano Ronaldo 0.50

Platini davao 1,8 golova po mecu, a Ronaldo je tek deseti i ima 0,5 golova po utakmici lol.

gazda

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 20:47)

A pogledaj gde su igrali Platini,Henry i ostali a Ronaldo na skoro svakom turniru sa prosecnom reprezentacijom.

gazda

pre 2 godine

(Mirza Selimović, 18. jun 2021 20:36)

Ajde mi navedi jos dosta tih primera kada je Portugal kiksao bez Ronalda :) Kao sto rekoh, Portugal je od 2009 do danas igrao 10 utakmica bez Ronalda u kvalifikacijama za SP i EP + baraz i ostvarili su 6 pobeda u tih 10 utakmica.

To sto Mesi igra vec sesti puta na Kopi ti nije nikakav argument za Mesija jer i mnogi drugi igraci u Juznoj Americi imaju po 5-6 nastupa na Kopa Americi. Zizinjo koji je najbolji strelac Kope ima 7 golova i 6 odigranih utakmica vise od Mesija.

Sa druge strane kada se zavrsi ovo EURO, Ronaldo ce imati duplo vise odigranih utakmica nego bilo koji drugi igrac na EURU.

gazda

pre 2 godine

Toliko ozbiljno takmicenje a igra se cesce od lige sampiona. :)
(Mirza Selimović, 18. jun 2021 20:53)

To ti je najbolji dokaz kakav je Ronaldo igrac kada dozvoljava sebi ispadanja od tako neozbiljnih reprezentacija poput Cilea i Urugvaja :)

Inace, pre se Kopa igrala svake 2 godine. Zato najbolji strelci i imaju po 15-16-17 golova.

gazda

pre 2 godine

(Mirza Selimovic, 18. jun 2021 21:37)

Interesantno je da si dole napisao da je Bosna na niovu Malte, a ta Bosna je u to vreme znala odigrati 1-1 protiv Spanije i u Zenici, a i u Madridu i to primili su gol u 97 minuti sa 2 igraca manje. A sa druge strane kada Ronaldo postigne 3 gola protiv Spanije onda pises da je Spanija velika ekipa. Kako to moze biti onda velika ekipa ako ne mogu da pobede 2x jednu Bosnu koja je na niovu Malte? Jos je ta Spanija bila jaca nego ona kojoj je Ronaldo dao 3 gola.

Ja mogu da ti navedem Kopa Ameriku na kojoj je Mesi imao 5 golova i 4 asistencije i na kojoj je bio daleko najbolji igrac Kopa Amerike dok Ronaldo nikad u zivotu nije niti ce odigrati takav turnir, a na EURU 2016 je citavo vreme igrao protiv smesnih reprezentacija osim Hrvatske i Francuske. Imao je sve uslove da resava utakmice i da bude najbolji igrac ali to nije uradio.

Mesi, Maradona, Batistuta, Pele, Romario, Rivaldo, Ziko, Ronaldo, Ronaldinjo, Zamorano itd to je sve sam krem svetskog fudbala. Ti sa EURA su smesni fudbalercici u poredenju sa svima ovim. 4 igraca sa ove liste su sigurno u TOP 5 najboljih igraca svih vremena.

Gazda

pre 2 godine

mirza,

Sta je sad? Nije valjda da je sad problem ako Mesi postane najbolji strelac Kopa Amerike svih vremena na sedmoj Kopa Americi, a Zizinjo ima 6 ucesca dok ti nije problem kada Ronaldo tek na petom EP postane najbolji strelac EURA za razliku od Platinija koji je igrao samo jedno EP?

A Portugal je i sa Ronaldom igrao protiv Albanije 0-0 pa sta sad? Taj Portugal je od 2004 godine pa sve do danas bio favorit za pobedu u 90% utakmica u kojima su igrali. I uvek su od tada bili u TOP 10 reprezentacija na svetu. Oni su na EP 2016 imali jedan od najjacih napada na takmicenju sa Kvarezmom, Nanijem i Ronaldom i imali su najjacu odbranu i golmana na takmicenju. Ljudi primili samo 1 gol u nokaut fazi EURA. I to je tebi prosecna reprezentacija? lol. Sta su onda one reprezentacije protiv kojih je Portugal igrao? lol. Sta bi jedan Levandovski trebao reci za Poljsku?

Slazem se da je sramota za Mesija sto je sa Iguainom i Dibalom gubio finala od Cilea ali je 3x veca sramota sto Ronaldo sa Iguainom i Dibalom ispadao od Liona i Ajaksa u LŠ.

Gazda

pre 2 godine

A pogledaj gde su igrali Platini,Henry i ostali a Ronaldo na skoro svakom turniru sa prosecnom reprezentacijom.
(mirza selimovic, 18. jun 2021 21:04)

Pa sa ovim si indirektno priznao da Ronaldo moze pruzati najbolje partije jedino ako igra u najjacem timu. A ako igra u prosecnoj reprezentaciji onda je i on prosecan igrac.

gazda

pre 2 godine

(Mirza Selimović, 18. jun 2021 23:56)

Zasto je to normalno? Pa Ronaldo je na EURU 2016 igrao protiv Austrije, Poljske, Islanda, Madjarske, Velsa pa nije mogao biti najbolji igrac EURA. Cak ni tada.

Vise vredi Mesijeva nagrada za najboljeg igraca Kope nego Ronaldova cela karijera u reprezentaciji :)

Ronaldo na EURU ispred Anrija, Platinija, Van Nistelrooya, a Mesi na Kopi ispred Maradone, Ronalda, Rinaldinja, Rivalda, Romarija itd. Pametnome dosta :)

Nisam napisao da je Portugal imao najjaci napad nego da su imali jedan od najjacih napada na takmicenju. Opet u nedostatku argumenata pokusavas izvrnuti stvari koje pisem :)

To sto je Ronaldo postao najbolji strelac EP tek sada na petom igranom evropskom prvenstvu najbolje ti govori koliko je on los u reprezentaciji na velikim takmicenjima u poredjenju sa drugim igracima. Trebalo mu 5 evropskih prvenstava da napravi ono sto je Platini uradio na jednom.

Portugal nije bio medju uzim favoritima ali su svejedno imali jacu reprezentaciju od 90% protivnika protiv kojih su igrali u zadnjih 15 godina.

gazda

pre 2 godine

(Mirza Selimović, 18. jun 2021 23:56)

Sto je to normalno? Pa Ronaldo je igrao protiv Poljske, Austrije, Islanda, Velsa, Madjarske pa nije mogao biti najbolji igrac EURA 2016.

Mesijeva nagrada na Kopa Americi za najboljeg igraca je vrednija nego Ronaldova cela karijera u reprezentaciji

Ronaldo na EURU ispred Anrija, Platinija, Van Nistelrooya, a Mesi na Kopa Americi ispred Maradone, Pelea, Ronalda, Ronaldinja, Rivalda, Romaria, Batistute itd. Pametnome dosta :)

Nisu imali najjaci napad nego sam napisao da su imali jedan od najjacih napada na turniru, a to je cinjenica.

A to sto je Ronaldo postao najbolji strelac EP tek sada na petom igranom evropskom prvenstvu najbolje ti govori koliko je on los u reprezentaciji na velikim takmicenjima u poredjenju sa drugim igracima. Jedan Platini je postigao 9 golova na samo jednom EURU.

To sto Portugal nije bio medju uzim favoritima nema nikakve veze kada je Ronaldo svejedno igrao u Portugalu koji je bio favorit za pobedu u 90% odigranih utakmica na EURU i SP u zadnjih 15 godina.

nista o nicemu

pre 2 godine

Ruski selektor uzeo obe flasice, uz pomoc jedne otvorio drugu i nazdravio. Ove fore sa sklanjanjem poruka sponzora bi trebalo drasticno kazniti po dzepu, pa neka nauce kako se postuje sponzor. Sto nije svog sponzora sklonio? Ne sme? E, to je problem. Izgleda da je Koka kola stetna, ali da je Pepsi zdrav?

Nikola

pre 2 godine

Ruski selektor uzeo obe flasice, uz pomoc jedne otvorio drugu i nazdravio. Ove fore sa sklanjanjem poruka sponzora bi trebalo drasticno kazniti po dzepu, pa neka nauce kako se postuje sponzor. Sto nije svog sponzora sklonio? Ne sme? E, to je problem. Izgleda da je Koka kola stetna, ali da je Pepsi zdrav?
(nista o nicemu, 18. jun 2021 12:17)

Sklonio je nešto što smatra opasnim po zdravlje. Koka-kola zbog kafeina i šećera spada pod energy drinks. I mlađi uzrasti gledaju EURO i nije lepo da im se takav sponzor gura pod nos. A UEFA bi mogla sledeći put da odabere Marlboro ili Jack Daniels kao sponzora koliko nemaju obzira. Em guraju fudbalere do iznemoglosti da im umiru po terenu, em reklamiraju proizvode od kojih bukvalno moze da se dobije dijabetes ili srćka.

nista o nicemu

pre 2 godine

Sklonio je nešto što smatra opasnim po zdravlje. Koka-kola zbog kafeina i šećera spada pod energy drinks. I mlađi uzrasti gledaju EURO i nije lepo da im se takav sponzor gura pod nos. A UEFA bi mogla sledeći put da odabere Marlboro ili Jack Daniels kao sponzora koliko nemaju obzira. Em guraju fudbalere do iznemoglosti da im umiru po terenu, em reklamiraju proizvode od kojih bukvalno moze da se dobije dijabetes ili srćka.
(Nikola, 18. jun 2021 13:12)

Sto onda ne odbija da reklamira Pepsi?
(nista o nicemu, 18. jun 2021 13:32)

Pa Ronaldo ne reklamira Pepsi. Mesi reklamira Pepsi.
Ronaldo je pre dosta godina reklamirao Koka Kolu.
(zxc, 18. jun 2021 15:20)

Druze Ronaldo reklamira Pepsi, ne znam odakle ti ovakva glupost da ne reklamira?

kaokakao

pre 2 godine

Bravo ronaldo
(Zoranovic, 18. jun 2021 13:17)

Zasto bravo? Spasio svijet od nezdravih napitaka? Ne smeta mu kad uzima milione od raznoraznih proizvoda koje proizvodi jeftina radna snaga koja nema leba da jede. Licemjer najobicniji.

Gazda

pre 2 godine

Mirza Selimovic,

Sa Messijem barem znaš na čemu si. On reklamira Pepsi i stoji iza toga i ne krije se. A Ronaldo reklamirao Coca Colu i sad pljuje po njima kada mu više nisu sponzor i ne plaćaju ga. Bolje biti iskren kao Messi nego biti lažni moralista kao Ronaldo.

ko ne pamti iznova proživljava

pre 2 godine

"Potez Ronalda je, procenili su stručnjaci, ostavio kompaniju poznatog proizvođača soka bez profita od četiri milijarde evra."

Nije im se smanjio profit za četiri milijarde već ukupnu vrednost kompanije pošto je vrednost akcije pala dan nakon Ronaldovog poteza. A UEFA bi mogla pažljivije da bira sponzore pošto su ipak sportska asocijacija odnosno da im količina novca ne bude jedino merilo u izboru sponzora...

hm

pre 2 godine

Koji moralisti ovde... A nesmeta vam kad reklamira kladionice, ali kokiška je problem.
Pa ta ista koka kola je bila sponzor koliko takmičenja unazad, ja se sećam još kao klinac, i sad će Ronaldo kao nešto da menja jer mu piće nije po meri. Koji komedijaš.

milos

pre 2 godine

mozda grešim ali ja nisam video na stadionima na kojim se igra da stoje reklame sa coca colom . ne znam zašto nisu stavili pano iza stola gde se daju izjave na konferenciji za štampu. ovako ti stavis proizvod koji se kosi sa tvojim sponzorima. normalno da ces da sklonis jer tvoj sponzor tebi neda da se reklamiras, da stojiš iza reklame , i da konzumiras tuđi proizvod. a tek ova konstatacija da su izgubili 4 miljirade dolara je smešna, jer onaj ko pije kocu taj ce i da nastavi da je pije.

Gavra

pre 2 godine

U redu,UEFA ima potpisane ugovore sa sponzorima i UEFA ima obavezu da postuje te ugovore.Ali igraci nemaju potpisane ugovore sa UEFA sponzorima i igraci nisu vlasnistvo UEFA i oni nemaju obavezu da ih postuju.Tako da,neka te flasice stoje gde ih je UEFA stavila a igraci koji ne zele da budu zloupotrebljeni u propagandne svrhe od kojih neko drugi zaradjuje,pogotovo kad su u pitanju proizvodi koji su protivni njihovom nacinu zivota,samo neka na konferencijama za stampu pomere stolicu na kojoj sede 5 metara dalje u stranu od flasica i resen problem.

nista o nicemu

pre 2 godine

"Potez Ronalda je, procenili su stručnjaci, ostavio kompaniju poznatog proizvođača soka bez profita od četiri milijarde evra."

Nije im se smanjio profit za četiri milijarde već ukupnu vrednost kompanije pošto je vrednost akcije pala dan nakon Ronaldovog poteza. A UEFA bi mogla pažljivije da bira sponzore pošto su ipak sportska asocijacija odnosno da im količina novca ne bude jedino merilo u izboru sponzora...
(ko ne pamti iznova proživljava, 18. jun 2021 12:28)

Sto onda Ronaldo bira da reklamira Pepsi?

nista o nicemu

pre 2 godine

Sklonio je nešto što smatra opasnim po zdravlje. Koka-kola zbog kafeina i šećera spada pod energy drinks. I mlađi uzrasti gledaju EURO i nije lepo da im se takav sponzor gura pod nos. A UEFA bi mogla sledeći put da odabere Marlboro ili Jack Daniels kao sponzora koliko nemaju obzira. Em guraju fudbalere do iznemoglosti da im umiru po terenu, em reklamiraju proizvode od kojih bukvalno moze da se dobije dijabetes ili srćka.
(Nikola, 18. jun 2021 13:12)

Sto onda ne odbija da reklamira Pepsi?

gunneR

pre 2 godine

Taj brend nije platio igračima da ih reklamira,jer kad nešto stoji ispred tebe ustvari ga reklamiras a ne dobijaš ništa za uzvrat. Da su igrači pametni pa da uopšte ne idu na konferencije,pa novinari neka sami donose odluke sa sponzorima!

Gavra

pre 2 godine

@Ivan
"@(Gavra, 18. jun 2021 12:51)

Igraci koji igraju za reprezentaciju na turniru pod okriljem UEFA imaju obavezu da postuju ugovorene obaveze medju kojim su i postovanje sponzorstva. UEFA je upozorila pa sad vidi da li ce ovaj opet da pomera.

Cim ti igras pod krovnom organizacijom ti se odreknes nekih svoji prava. Tako to ide a ne kako mali perica zamislio.
(Ivan, 18. jun 2021 13:22)"

Kazes imaju obavezu.Dakle obavezu,ne potpisan ugovor.Ako bi bio ljubazan da posaljes neki link koji potkrepljuje tvoju tvrdnju posto nisam do sada cuo da igraci bilo sta potpisuju pred evropsko prvenstvo.Kako bi to trebalo da funkcionise?Pred pocetak EP skupi se reprezentacija i predsednik saveza i sekretar ih obaveste da imaju obavezu,ne smeju utorkom da nose plave gace ispod sorca jer UEFA ima sponzorski ugovor sa proizvodjacem zelenih gaca,petkom ne mogu da jedu pasulj jer UEFA ima sponzorski ugovor sa kompanijom koja prodaje pirinac,ne mogu da koriste telefon marke X jer UEFA ima sponzorski ugovor sa kompanijom koja prodaje telefon Y.Ako igrac nije nista potpisao onda nema nikakvu obavezu.Kao sto rekoh u prethodnom komentaru,na konferenciji za stampu pomeri stolicu 5 metara u stranu od flasica i resen problem.

Puh

pre 2 godine

Sklonio je nešto što smatra opasnim po zdravlje. Koka-kola zbog kafeina i šećera spada pod energy drinks. I mlađi uzrasti gledaju EURO i nije lepo da im se takav sponzor gura pod nos. A UEFA bi mogla sledeći put da odabere Marlboro ili Jack Daniels kao sponzora koliko nemaju obzira. Em guraju fudbalere do iznemoglosti da im umiru po terenu, em reklamiraju proizvode od kojih bukvalno moze da se dobije dijabetes ili srćka.
(Nikola, 18. jun 2021 13:12)

A Pepsi nije stetan po zdravlje?
O cemu to govoris? Pa hemijski sastav Pepsija je vise ili manje jednak onom Koka kole. Ali lepo ti je covek rekao- svog sponzora ne sme da skloni.
Onomad je Koman kaznjen sa 50 000€ jer je na trening Bayerna dosao sa Mercedesom.
Jel mozda i Mercedes stetan po zdravlje, a Audi je zdrav?
Pogledaj sponzore Kristijana Ronalda, pa da vidimo koja od tih kompanija brine o zdravlju ljudi…

Roland g7fantom

pre 2 godine

A UEFA bi mogla pažljivije da bira sponzore pošto su ipak sportska asocijacija odnosno da im količina novca ne bude jedino merilo u izboru sponzora...
(ko ne pamti iznova proživljava, 18. jun 2021 12:28)

to i meni nije jasno. sponzori su im Coca Cola,Heineken pa mogao bi onda da bude i Marlboro...izgleda stvarno nije bitno kakav je sponzor vec koliko para daje.

Salle

pre 2 godine

Taj brend nije platio igračima da ih reklamira,jer kad nešto stoji ispred tebe ustvari ga reklamiras a ne dobijaš ništa za uzvrat. Da su igrači pametni pa da uopšte ne idu na konferencije,pa novinari neka sami donose odluke sa sponzorima!
(gunneR, 18. jun 2021 14:42)

Pravo u metu!

gazda

pre 2 godine

Prvo, svi znamo da Kola nije zdrava ali cemo je nastaviti piti barem s vremena na vreme bez obzira na sve ukljucujuci i mene samog.

Drugo, Fudbal, Koka Kola i pivo su tri usko vezane stvari, Ronaldo i Pogba su bogatstva zgrnuli jer upravo ih takve megakompanije sponzoriraju pumpanjem ogromne love u marketing i sad takva dvojica idu pametovat cijelom svijetu.

Trece, nikada oni ne bi postali milioneri da nije njih i slicnih njima. Koka Kola je brend koji ce postojati i stotinama godina posle nas dok Ronalda za 200 godina nece niko ni znati da je postojao

Cetvrto, Ronaldo je zadnja osoba na ovom svetu koja sme da radi ovakve stvari iz razloga jer on je i sam reklamirao ovu istu Kola Kolu dok je bio igrac Junajteda

Peto, Ronaldo nema nikakav karakter i samo je jedan obicni lazni moralista jer on se kao bori za zdrav zivot, a sa druge strane reklmira Herbalife koji je takodjer stetan za zdravlje. Samo sto ga oni sad placaju, a Koka Kola ne.

Sesto, da mu za godinu dana kada se sve ovo zaboravi ponude 10 miliona da popije flasicu Koka Kole on bi to uradio pred citavim svetom i trazio bi jos jednu. Jer to je Ronaldo - osoba koja nema nikakav karakter.

Sedmo, odo sad sebi da kupim 2L Koka Kole i to hladne iz frizidera :)

gazda

pre 2 godine

(Mirza Selimovic, 18. jun 2021 16:35)

Pa gore je ono sto je Ronaldo uradio. Rekao je sam da je liga nacija nebitna, da je nece igrati i kada je Portugal i bez njega dosao do polufinala onda je promenio misljenje i vratio se u reprezentaciju kako bi osvojio jos jedan trofej. Takve stvari mogu raditi samo osobe koje nemaju nikakav karakter. Mogu misliti komentare od fanova Ronalda da je takvo nesto Mesi uradio.

Sa druge strane Mesi je se vratio u reprezentaciju kada je Argentina bila u veoma teskoj situaciji i kada im je opasno visilo SP 2018. Mesi se vratio i odveo je reprezentaciju na jos jedno veliko takmicenje.

Gazda

pre 2 godine

A pogledaj gde su igrali Platini,Henry i ostali a Ronaldo na skoro svakom turniru sa prosecnom reprezentacijom.
(mirza selimovic, 18. jun 2021 21:04)

Pa sa ovim si indirektno priznao da Ronaldo moze pruzati najbolje partije jedino ako igra u najjacem timu. A ako igra u prosecnoj reprezentaciji onda je i on prosecan igrac.

o77

pre 2 godine

Jeste Koka Kola je štetna ali ponekad je popijem jer joj je ukus fantastičan. I to uživanje i opuštanje dok je pijem možda jednom u mesec dana utiče opuštajuće na mene i moju psihu a to isto vredi za zdravlje. Mada, ranije je Koka Kola bila mnogo ukusnija. A to kako žive današnji fudbaleri i koliko troše organizam je mnogo nezdravije nego da se ponekad popije malo Koka Kole za dušu.

salerno

pre 2 godine

E sad budimo realni, da je koka kola ronaldov sponzor, dali bi ovaj fudbaler ovako reagovao, sta mislite? ja ovde vidim dvostruke standarde fudbalera.

Gazda

pre 2 godine

mirza,

Sta je sad? Nije valjda da je sad problem ako Mesi postane najbolji strelac Kopa Amerike svih vremena na sedmoj Kopa Americi, a Zizinjo ima 6 ucesca dok ti nije problem kada Ronaldo tek na petom EP postane najbolji strelac EURA za razliku od Platinija koji je igrao samo jedno EP?

A Portugal je i sa Ronaldom igrao protiv Albanije 0-0 pa sta sad? Taj Portugal je od 2004 godine pa sve do danas bio favorit za pobedu u 90% utakmica u kojima su igrali. I uvek su od tada bili u TOP 10 reprezentacija na svetu. Oni su na EP 2016 imali jedan od najjacih napada na takmicenju sa Kvarezmom, Nanijem i Ronaldom i imali su najjacu odbranu i golmana na takmicenju. Ljudi primili samo 1 gol u nokaut fazi EURA. I to je tebi prosecna reprezentacija? lol. Sta su onda one reprezentacije protiv kojih je Portugal igrao? lol. Sta bi jedan Levandovski trebao reci za Poljsku?

Slazem se da je sramota za Mesija sto je sa Iguainom i Dibalom gubio finala od Cilea ali je 3x veca sramota sto Ronaldo sa Iguainom i Dibalom ispadao od Liona i Ajaksa u LŠ.

Ivan

pre 2 godine

@(Gavra, 18. jun 2021 12:51)

Igraci koji igraju za reprezentaciju na turniru pod okriljem UEFA imaju obavezu da postuju ugovorene obaveze medju kojim su i postovanje sponzorstva. UEFA je upozorila pa sad vidi da li ce ovaj opet da pomera.

Cim ti igras pod krovnom organizacijom ti se odreknes nekih svoji prava. Tako to ide a ne kako mali perica zamislio.

Legend

pre 2 godine

Ruski selektor uzeo obe flasice, uz pomoc jedne otvorio drugu i nazdravio. Ove fore sa sklanjanjem poruka sponzora bi trebalo drasticno kazniti po dzepu, pa neka nauce kako se postuje sponzor. Sto nije svog sponzora sklonio? Ne sme? E, to je problem. Izgleda da je Koka kola stetna, ali da je Pepsi zdrav?
(nista o nicemu, 18. jun 2021 12:17)

Sklonio je nešto što smatra opasnim po zdravlje. Koka-kola zbog kafeina i šećera spada pod energy drinks. I mlađi uzrasti gledaju EURO i nije lepo da im se takav sponzor gura pod nos. A UEFA bi mogla sledeći put da odabere Marlboro ili Jack Daniels kao sponzora koliko nemaju obzira. Em guraju fudbalere do iznemoglosti da im umiru po terenu, em reklamiraju proizvode od kojih bukvalno moze da se dobije dijabetes ili srćka.
(Nikola, 18. jun 2021 13:12)

O ne sad će mlađi piti koka kolu jer su je videli na konferenciji za novinare na EURO...nema šanse da će je piti zbog nekog drugo razloga...čitaš li šta pišeš uopšte? Sponzoru ništa ne fali,dok gledam utakmicu hoću možda da popijem koka kolu. Ako je sport sad ispadne treba da sponzor bude "zdrava hrana pahulja"? Pa gledao bi fudbal još mesec dana i posle toga bi morao da gledaš farmu,jer sa takvim sponzorom fudbal ne bi opstao još dugo.

nesa80

pre 2 godine

moze on da sklanja ili ne,da baca,...kome se pije cola taj ce otici u prvu prodavnicu ili kafic,mislis potreso se neko sto neko pomera flasice,to im vise dodje ko reklama a ne minus

Sasa

pre 2 godine

Vi ste njega podsetili da postoje obaveze prema sponzorima, a on je vas podsetio da treba da vodite računa o izboru sponzora.
(Globtroter, 18. jun 2021 12:16)

Da se razumemo ja kolu ne pijem odavno, najveći otrov koji postoji, al gde ćeš realno gledano jačeg i boljeg sponzora od kole, kola je najveći svetski brend, ko im bolje treba od njih, briga kolu šta mali procenat nas ne voli da je pije, oni su isntitucija voleli ih ili ne.

Vetar u leđa..

pre 2 godine

Iskreno, kada je to uradio pomislio sam da ce KK da ga tuzi jer je to zaista placena reklama. KK je platila da se njena flasica vidi na konferencijama. Da li se to nekome svidja ili ne drugo je pitanje ali ovo je direktno krsenje ugovora. Nesto slicno je i MJ uradio ‘92. u Barseloni samo on nije “sklonio” znak Reebok-a vec ga je prekrio americkom zastavom pa mu niko nista nije mogao ali u serijalu The Last Dance ima segment i o tome. Sustina je da nisi iznad sistema i da ako ti imas sponzore ima ih tvoj FS i UEFA i FIFA itd… O licemerstvu da ne govorimo. Veze ovo nema sa zdravim zivotom kao sto neki govore, samo su pare u potanju. Ronaldo je ranije reklamirao KK a sada reklamira KFC pa cak i neko energetsko pice. Nece covek da njegov lik stoji iza necega za sta ne dobija pare i to je ok ali kada si individua a kada si deo sistema nije ok. Samo je pitanje da li ce sistem to da kazni….

zxc

pre 2 godine

A UEFA bi mogla pažljivije da bira sponzore pošto su ipak sportska asocijacija odnosno da im količina novca ne bude jedino merilo u izboru sponzora...
(ko ne pamti iznova proživljava, 18. jun 2021 12:28)

to i meni nije jasno. sponzori su im Coca Cola,Heineken pa mogao bi onda da bude i Marlboro...izgleda stvarno nije bitno kakav je sponzor vec koliko para daje.
(Roland g7fantom, 18. jun 2021 12:45)


Heineken reklamira bezalkoholno pivo.

ZigZagler

pre 2 godine

Vi ste njega podsetili da postoje obaveze prema sponzorima, a on je vas podsetio da treba da vodite računa o izboru sponzora.
(Globtroter, 18. jun 2021 12:16)

Jedan od najačih komentara ovde. Bravo care! A meni nisu hteli da objave komentar o flašicama ;)))

gazda

pre 2 godine

(Mirza Selimović, 18. jun 2021 20:36)

Ajde mi navedi jos dosta tih primera kada je Portugal kiksao bez Ronalda :) Kao sto rekoh, Portugal je od 2009 do danas igrao 10 utakmica bez Ronalda u kvalifikacijama za SP i EP + baraz i ostvarili su 6 pobeda u tih 10 utakmica.

To sto Mesi igra vec sesti puta na Kopi ti nije nikakav argument za Mesija jer i mnogi drugi igraci u Juznoj Americi imaju po 5-6 nastupa na Kopa Americi. Zizinjo koji je najbolji strelac Kope ima 7 golova i 6 odigranih utakmica vise od Mesija.

Sa druge strane kada se zavrsi ovo EURO, Ronaldo ce imati duplo vise odigranih utakmica nego bilo koji drugi igrac na EURU.

gazda

pre 2 godine

Toliko ozbiljno takmicenje a igra se cesce od lige sampiona. :)
(Mirza Selimović, 18. jun 2021 20:53)

To ti je najbolji dokaz kakav je Ronaldo igrac kada dozvoljava sebi ispadanja od tako neozbiljnih reprezentacija poput Cilea i Urugvaja :)

Inace, pre se Kopa igrala svake 2 godine. Zato najbolji strelci i imaju po 15-16-17 golova.

gazda

pre 2 godine

(Mirza Selimovic, 18. jun 2021 17:59)

Nije rekao da je nebitna nego je rekao da nije vazna, a to je jedno te isto :)

Ronaldo je vise puta Portugal "spasavao" jedino protiv raznih Andora, Estonija itd po kvalifikacijama. Na velikim takmicenjima Mesi je spasavao mnogo vise puta Argentinu nego Ronaldo Portugal. Mesi je na SP 2014 i Kopa Americi 2016 vise puta proglasen za igraca utakmice nego Ronaldo na svim velikim takmicenjima zajedno na kojima je igrao LOL. Kakvo ponizenje.

Sasa

pre 2 godine

Ali brate kad vidim sponzore u fudbalu, Hajneken, Coca Cola, jedno vreme bio Mekdonalds. Nigde veze.
(BRE!, 18. jun 2021 17:05)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Kako nigde veze? Ne prate svi fudbal zato sto ga igraju, vec sto uzivaju dok gledaju. Ne prate svi EP zato sto vole zdrav zivot, vec sto dogadjaj koriste kao povod za punjenje creva svakovrsnim mesnim i gaziranim namirnicama/napicima. Takvih je daleko vise, odatle i sponzori koji nemaju veze sa zdravim nacinom ishrane i zivota. : D
Sve ima svoje razloge. Sada sto jeste isto pogresno, dokaz je prava na ludost bez ikakve odgovornosti za los uticaj kada su najmladji u pitanju.

gazda

pre 2 godine

(Mirza Selimovic, 18. jun 2021 21:37)

Interesantno je da si dole napisao da je Bosna na niovu Malte, a ta Bosna je u to vreme znala odigrati 1-1 protiv Spanije i u Zenici, a i u Madridu i to primili su gol u 97 minuti sa 2 igraca manje. A sa druge strane kada Ronaldo postigne 3 gola protiv Spanije onda pises da je Spanija velika ekipa. Kako to moze biti onda velika ekipa ako ne mogu da pobede 2x jednu Bosnu koja je na niovu Malte? Jos je ta Spanija bila jaca nego ona kojoj je Ronaldo dao 3 gola.

Ja mogu da ti navedem Kopa Ameriku na kojoj je Mesi imao 5 golova i 4 asistencije i na kojoj je bio daleko najbolji igrac Kopa Amerike dok Ronaldo nikad u zivotu nije niti ce odigrati takav turnir, a na EURU 2016 je citavo vreme igrao protiv smesnih reprezentacija osim Hrvatske i Francuske. Imao je sve uslove da resava utakmice i da bude najbolji igrac ali to nije uradio.

Mesi, Maradona, Batistuta, Pele, Romario, Rivaldo, Ziko, Ronaldo, Ronaldinjo, Zamorano itd to je sve sam krem svetskog fudbala. Ti sa EURA su smesni fudbalercici u poredenju sa svima ovim. 4 igraca sa ove liste su sigurno u TOP 5 najboljih igraca svih vremena.

321

pre 2 godine

"Potez Ronalda je, procenili su stručnjaci, ostavio kompaniju poznatog proizvođača soka bez profita od četiri milijarde evra."

Hahahaha jedno pomeranje čaše 4 milijarde evra...

zxc

pre 2 godine

Taj brend nije platio igračima da ih reklamira,jer kad nešto stoji ispred tebe ustvari ga reklamiras a ne dobijaš ništa za uzvrat. Da su igrači pametni pa da uopšte ne idu na konferencije,pa novinari neka sami donose odluke sa sponzorima!
(gunneR, 18. jun 2021 14:42)


Sve je to lepo regulisano ugovorima. Igrači, klubovi, reprezentacije moraju da poštuju sponzorstva organizatora takmičenja, kao što igrači moraju da poštuju sponzore svog kluba ili reprezentacije.
Ronaldu je sponzor Najk, ali on mora da nosi dres Juventusa koji je Adidas, kao što je morao da nosi Realov dres koji je takođe Adidas.
Mesiju je sponzor Adidas, ali on mora da nosi Barselonin dres koji je Najk.

Sa Istoka

pre 2 godine

Danasnji svet se davi u licemerstvu i politickoj korektnosti. Pomera koka - kol reklamirao Pepsi nosi opremu Najk koju prave deca u Bangladesu, Kambodzi i na Filipinima za oko 1-3 dolara dnevno.

gazda

pre 2 godine

Mirza Selimovic,

O cemu ti pricas? Kada je Portugal igrao u tim kvalifikacijama bez Ronalda? Ronaldo je od 2009 godine pa sve do danas propustio tek 8 utakmica u kvalifikacijama za SP ili EP, a Portugal je dobio pola tih utakmica bez Ronalda. + su dobili oba puta BiH 2009 godine u barazu. Ronaldo ni tada nije igrao. Znaci, Portugal je od 2009 do danas igrao 10 utakmica bez Ronalda u kvalifikacijama za SP i EP + baraz i ostvarili su 6 pobeda u tih 10 utakmica. A Argentina je bez Mesija samo u kvalifikacijama za SP 2018 igrala 8 utakmica i ostvarili su samo 1 pobedu bez njega u tih 8 utakmica.

A Mesijeva nagrada za najboljeg igraca Kopa Amerike vredi vise nego Ronaldova cela karijera u reprezentaciji. Lik je bio najbolji igrac pored Nejmara, Suareza, Kavanija, Jamesa, Di Marije, a Ronaldo nije mogao na EURU biti bolji ni od Grizmana.

A to sto je Ronaldo postao najbolji strelac EP tek sada na petom igranom evropskom prvenstvu najbolje ti govori koliko je on los u reprezentaciji na velikim takmicenjima. Trebao bi biti upoznat sa cinjenicom da su pre na EURU mogle igrati samo 4 reprezentacije pa je posle uvedeno pravilo sa 8 reprezentacija i to pravilo je postojalo sve do 1992 godine. Tada je uvedeno pravilo sa 16 reprezentacija. Zato mnogi veliki igraci iz prijasnjih vremena nisu mogli zbog drugacijih pravila igrati vise od 1 ili 2 evropska prvenstva.

Zato sada imas jednog Platinija koji je na 5 utakmica postigao 9 golova dok je Ronaldo na 22 meca postigao tek 11.

gazda

pre 2 godine

(Mirza Selimovic, 18. jun 2021 19:15)

A Mesi nije najbolji strelac Kopa Amerike ali zato jeste najbolji asistent u istoriji tog takmicenja i potrebno mu je jos 7 golova da bude i najbolji strelac u istoriji tog takmicenja. Ako bude Mesi igrao i sledecu Kopa Ameriku vrlo lako je moguce da ce postati i najbolji strelac tog takmicenja. Naravno ako uzemo u obzir da ce na ovoj Kopi postici jos barem 2-3 gola.

gazda

pre 2 godine

Ako se pogleda omjer broja odigranih utakmica i broja golova, ovakva je situacija:

Michel Platini 1.80
Savo Milošević 1.25
Antoine Griezmann 0.75
Ruud van Nistelrooy 0.75
Alan Shearer 0.7
Patrick Kluivert 0.67
Wayne Rooney 0.60
1Marco van Basten 0.56
Thierry Henry 0.55
Cristiano Ronaldo 0.50

Platini davao 1,8 golova po mecu, a Ronaldo je tek deseti i ima 0,5 golova po utakmici lol.

gazda

pre 2 godine

(Mirza Selimović, 18. jun 2021 23:56)

Sto je to normalno? Pa Ronaldo je igrao protiv Poljske, Austrije, Islanda, Velsa, Madjarske pa nije mogao biti najbolji igrac EURA 2016.

Mesijeva nagrada na Kopa Americi za najboljeg igraca je vrednija nego Ronaldova cela karijera u reprezentaciji

Ronaldo na EURU ispred Anrija, Platinija, Van Nistelrooya, a Mesi na Kopa Americi ispred Maradone, Pelea, Ronalda, Ronaldinja, Rivalda, Romaria, Batistute itd. Pametnome dosta :)

Nisu imali najjaci napad nego sam napisao da su imali jedan od najjacih napada na turniru, a to je cinjenica.

A to sto je Ronaldo postao najbolji strelac EP tek sada na petom igranom evropskom prvenstvu najbolje ti govori koliko je on los u reprezentaciji na velikim takmicenjima u poredjenju sa drugim igracima. Jedan Platini je postigao 9 golova na samo jednom EURU.

To sto Portugal nije bio medju uzim favoritima nema nikakve veze kada je Ronaldo svejedno igrao u Portugalu koji je bio favorit za pobedu u 90% odigranih utakmica na EURU i SP u zadnjih 15 godina.

veljko

pre 2 godine

zaboravih da napišem, ovo što je on uradio im je bolja reklama nego da nije ništa uradio. evo već tri dana se priča o tome, a da je nije pomerio niko ne bi ni primetio.

Zikcenko

pre 2 godine

Prvo, svi znamo da Kola nije zdrava ali cemo je nastaviti piti barem s vremena na vreme bez obzira na sve ukljucujuci i mene samog.

Drugo, Fudbal, Koka Kola i pivo su tri usko vezane stvari, Ronaldo i Pogba su bogatstva zgrnuli jer upravo ih takve megakompanije sponzoriraju pumpanjem ogromne love u marketing i sad takva dvojica idu pametovat cijelom svijetu.

Trece, nikada oni ne bi postali milioneri da nije njih i slicnih njima. Koka Kola je brend koji ce postojati i stotinama godina posle nas dok Ronalda za 200 godina nece niko ni znati da je postojao

Cetvrto, Ronaldo je zadnja osoba na ovom svetu koja sme da radi ovakve stvari iz razloga jer on je i sam reklamirao ovu istu Kola Kolu dok je bio igrac Junajteda

Peto, Ronaldo nema nikakav karakter i samo je jedan obicni lazni moralista jer on se kao bori za zdrav zivot, a sa druge strane reklmira Herbalife koji je takodjer stetan za zdravlje. Samo sto ga oni sad placaju, a Koka Kola ne.

Sesto, da mu za godinu dana kada se sve ovo zaboravi ponude 10 miliona da popije flasicu Koka Kole on bi to uradio pred citavim svetom i trazio bi jos jednu. Jer to je Ronaldo - osoba koja nema nikakav karakter.

Sedmo, odo sad sebi da kupim 2L Koka Kole i to hladne iz frizidera :)
(gazda, 18. jun 2021 15:00)


Tako je bre! Nece tebi Ronaldo govoriti sta da pijes.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(Gazda, 18. jun 2021 15:38)

sta je nema vesti o tvom idolu Messiju a i kad ima samo 5 komentara pa mora da se komentarise Ronaldo.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 17:32)

Ronaldo nikad nije rekao da je Liga Nacija nebitna vec je u dogovoru sa selektorom propustio grupnu fazu-odnosno kvalifikacije za zavrsni turnir.

Ronaldo je mnogo vise puta spasavao Portugal nego li Messi Argentinu.

gazda

pre 2 godine

(Mirza Selimović, 18. jun 2021 23:56)

Zasto je to normalno? Pa Ronaldo je na EURU 2016 igrao protiv Austrije, Poljske, Islanda, Madjarske, Velsa pa nije mogao biti najbolji igrac EURA. Cak ni tada.

Vise vredi Mesijeva nagrada za najboljeg igraca Kope nego Ronaldova cela karijera u reprezentaciji :)

Ronaldo na EURU ispred Anrija, Platinija, Van Nistelrooya, a Mesi na Kopi ispred Maradone, Ronalda, Rinaldinja, Rivalda, Romarija itd. Pametnome dosta :)

Nisam napisao da je Portugal imao najjaci napad nego da su imali jedan od najjacih napada na takmicenju. Opet u nedostatku argumenata pokusavas izvrnuti stvari koje pisem :)

To sto je Ronaldo postao najbolji strelac EP tek sada na petom igranom evropskom prvenstvu najbolje ti govori koliko je on los u reprezentaciji na velikim takmicenjima u poredjenju sa drugim igracima. Trebalo mu 5 evropskih prvenstava da napravi ono sto je Platini uradio na jednom.

Portugal nije bio medju uzim favoritima ali su svejedno imali jacu reprezentaciju od 90% protivnika protiv kojih su igrali u zadnjih 15 godina.

korosavendz

pre 2 godine

A sta je fora sa ruskim selektorom sto je "cak" otvorio sa popije? pa ja sam mislio da je to i fora, to su za ljude na konferenciji da popiju pice sponzora. Sad ne sme ni da se pije?

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 18:50)

bez Ronalda Portugal se mucio u kvalifikacijama za SP 2010,EP 2012,SP 2014,Euro 2016 i SP 2018 i cim bi on ponovo zaigrao Portugal bi poceo da pobedjuje.

Ronaldov het trik Spaniji vredi vise nego cela Messijeva karijera u reprezentaciji.

I na sve to Ronaldo najbolji strelac i asistent u istoriji EP a Messi nije ni u top 10 strelaca u istoriji Kopa Amerike a razni anonimusi jesu.

Zoranovic

pre 2 godine

Bravo ronaldo
(Zoranovic, 18. jun 2021 13:17)

Zasto bravo? Spasio svijet od nezdravih napitaka? Ne smeta mu kad uzima milione od raznoraznih proizvoda koje proizvodi jeftina radna snaga koja nema leba da jede. Licemjer najobicniji.
(kaokakao, 18. jun 2021 14:16)


Pa time što je uradio je napravio veliki gubitak koka koli. Dakle postigao je više od tebe i mene zajedno. Ako ti smeta jeftina radna snaga pokreni se i preduzmi nešto da učiniš boljim svet u kome živiš. E da i kad neko učini bilo kakav pozitivan korak, pa makar i sklanjanje flašice koka kole nauči da kažeš bravo jer je to između ostalog i za tvoje dobro.

zxc

pre 2 godine

Sklonio je nešto što smatra opasnim po zdravlje. Koka-kola zbog kafeina i šećera spada pod energy drinks. I mlađi uzrasti gledaju EURO i nije lepo da im se takav sponzor gura pod nos. A UEFA bi mogla sledeći put da odabere Marlboro ili Jack Daniels kao sponzora koliko nemaju obzira. Em guraju fudbalere do iznemoglosti da im umiru po terenu, em reklamiraju proizvode od kojih bukvalno moze da se dobije dijabetes ili srćka.
(Nikola, 18. jun 2021 13:12)

Sto onda ne odbija da reklamira Pepsi?
(nista o nicemu, 18. jun 2021 13:32)

Pa Ronaldo ne reklamira Pepsi. Mesi reklamira Pepsi.
Ronaldo je pre dosta godina reklamirao Koka Kolu.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 20:12)

Na startu kvalifikacija za EP 2016 Portugal izgubio od Albanije, na startu kvalifikacija za SP 2018 izgubili od Svajcarske i jos dosta primera kada su kiksali bez Ronalda.

Messi igra vec sesti put na Kopi i nije ni u top 10 najboljih strelaca Kopa Amerike a razni anonimusi jesu.

Mirza Selimović

pre 2 godine

Ako bude Mesi igrao i sledecu Kopa Ameriku vrlo lako je moguce da ce postati i najbolji strelac tog takmicenja. Naravno ako uzemo u obzir da ce na ovoj Kopi postici jos barem 2-3 gola.
(gazda, 18. jun 2021 20:27

Toliko ozbiljno takmicenje a igra se cesce od lige sampiona. :)

gazda

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 20:47)

A pogledaj gde su igrali Platini,Henry i ostali a Ronaldo na skoro svakom turniru sa prosecnom reprezentacijom.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 20:47

Neozbiljno je takmicenje u kome imas 2 ekipe i koje se igra svake godine kao Kopa,na Euru su najbolje ekipe sveta.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 21:08)

znaci Messiju treba jos jedna Kopa da bi prestigao ove brojne anonimuse iz top 10.nema sta pravi Goat.

pa ne moze gore kad Portugal gubi od Albanije bez njega.Portugal vecinu vremena nije nikakav favorit ,veci deo istorije ukljucujuci period izmedju 2006-2018 je bio prosek reprezentacija. za njih nije sramota da ispadaju od drugih proseka kao sto je Cile al za Argentinu jeste.

pa zamisli kako je na Euru gde igraju najbolje ekipe sveta.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 21:08)

mogu da ti navedem onda kad je Spanija u svakom segmentu nadigrala Portugal i da nije bilo Ronalda mec bi se zavrsio 3-0 za Spaniju...Messi nema nijednu tako odigranu utakmicu na velikim takmicenjima,pogotovo ne protiv takvih velikih ekipa.

pogledaj samo ta imena koja su u top 10 na Euru, sve sam krem svetskog fudbala a na Kopi razni anonimusi.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(Gazda, 18. jun 2021 23:41)

Najaci napad sa Nanijem iz Fenerbahcea i Kvarezmom iz Besiktasa?

Ronaldo je sa tom prosecnom reprezentacijom postao najbolji strelac i asistent Eura. Pritom Portugal nikad nije bio medju uzim favoritima kao Argentina.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(Gazda, 18. jun 2021 23:41)

Ronaldo ispred Anrija,Platinija,Van Nistelrooya a Messi nije mogao da bude bolji ni od Vargasa.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(gazda, 18. jun 2021 23:39)

ta ekipa je dozivela poraz od Portugala sa Ronaldom 6-2.

pa normalno kada je igrao protiv Venecuele,Paragvaja i Paname...vise vredi Ronaldov het trik Spaniji nego cela Messijeva karijera u reprezentaciji.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(El Clasico, 19. jun 2021 14:39)

Portugal je na Euru bio u najboljem slucaju tek 6. Ekipa po kvalitetu igrackog kadra.

A Austrija,Madjarska,Island,Poljska su fudbalske sile naspram Bolivije,Venecuele,Paname i slicnih.