Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.07.2016.

15:27

Lev na čelu 'Pancera' do 2018. godine

Selektor Nemačke Joahim Lev ostaće na toj funkciji i u narednom kvalifikacionom ciklusu za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Lev na čelu 'Pancera' do 2018. godine
Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

Lev je posle poraza od Francuske (2:0) u polufinalu Evropskog prvenstva izjavio da je neizvestan njegov ostanak, ali je dobio poverenje ljudi koji vode Fudbalski savez Nemačke i šansu da brani svetsku titulu u Rusiji.

"Bio sam razočaran posle eliminiacije u polufinalu, iako smo pre turnira imali probleme sa povredama, a tamo i sa gustim rasporedom. Imamo potencijal, najmlađa smo selekcija u Evropi i pred nama je svetla budućnost", rekao je Lev, kome ugovor ističe 2018. godine.

Lev punu deceniju predvodi nemačku selekciju, a najveći uspeh doživeo je pre dve godine kada je osvojio titulu prvaka sveta na šampionatu u Brazilu.

Ranije je bio vicešampion Evrope na prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj (2008), kao i treći na svetu na turniru u Južnoj Africi (2010).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve