Nova vest
Fudbal

Subota, 09.07.2016.

15:52

Ronaldov skok od 261cm – nešto najbliže velikom Džordanu?

Najbolji fudbaler Portugala Kristijano Ronaldo postigao je jedan od najlepših golova nokaut faze Evropskog prvenstva protiv Velsa.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Ronaldov skok od 261cm – nešto najbliže velikom Džordanu?
Photo by Stu Forster/Getty Images

Ronaldo je u 50. minutu polufinala fenomenalno skočio na centaršut Rafaela Gereira sa levog boka, nadvisio Čestera i zakucao loptu u mrežu.

To je bio Kristijanov treći pogodak na prvenstvu, a samo tri minuta kasnije posle njegovog pokušaja Nani je postavio konačnih 2:0.

Pedantni statističari koji prate EURO u Francuskoj izračunali su da je odraz Ronalda u tom trenutku bio veći od 76. centimetara, a da je najviša visina koju je dostigao iznosila 2,61 metar. To znači da je uspeo da bude viši od prečke, dok je brzina lopte bila 71,3 kilometara na sat kada je zatresla mrežu.

Zbog sveta toga je i Evropska fudbalska unija (UEFA) na svom ’Tviter’ profilu uporedila zvezdu Reala sa najboljim košarkašem svih vremena.

„Skok Kristijana Ronalda... Da li je ovo u fudbalu nešto najbliže košarkaškoj legendi Majklu Džordanu?“, glasio je ’tvit’.

31-godišnji napadač imaće priliku da stigne do prvog trofeja sa nacionalnim timom, a finale sa Francuskom na programu je u nedelju od 21 sat na stadionu ’Francuska’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve