Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.07.2016.

20:20

Ronaldo nokautirao Vels, Portugal u finalu EP!

Fudbaleri Portugala prvi su finalisti Evrpskog prvenstva u Francuskoj. Pobedili su Vels 2:0 na krilima Kristijana Ronalda.

Izvor: AK

Autor: AK

Ronaldo nokautirao Vels, Portugal u finalu EP!
Foto: Getty images

Iako Ronaldo nije bio dominantan faktor na trenu tokom 90 minuta u Lionu, postigao je prvi i omogućio drugi gol svog tima, u roku od tri minuta.

Portugal u finalu (nedelja, Sen Deni) čeka rasplet iz Marseja, u četvrtak od 21 igraju domaćin Francuska i aktuelni šampion sveta Nemačka.

Portugalci su kontrolisali ritam tokom većeg dela meča, ali je Vels bio više nego ravnopravan u prvih 45 minuta, te nekoliko puta i zapretio posle akcija Gareta Bejla.

Međutim, na startu drugog poluvremena Portugalci su u kratkom periodu uspeli da nokautiraju rivala. Prvo je u 50. minutu nakon centaršuta Gereira, Ronaldo fantastično skočio na drugoj stativi i glavom loptu zakucao pod prečku.

Samo tri minuta kasnije bilo je 2:0. Ronaldo je šutirao sa oko 20 metara, loptu je u kaznenom propustio Sančeš, ali je Nani stigao da ukliže i prosledi je iza leđa Henesija.

U nastavku meča Portugal je iskoristio otvorenu igru rivala i stvorio još nekoliko gol šansi, Ronaldo je šutirao preko gola iz slobodnog udarca, te pored stative posle novog dobrog centaršuta, Mario promašio sa 11 metara, a Henesi uz mnogo sreće odbranio šut Pereire.

S druge strane, Vels je bio skoro pa nemoćan, osetio se izostanak četvorostrukog asistenta iz prethodnih pet mečeva Arona Remzija, jer Bejl nije uspevao sam da organizuje dovoljno opasan napad.

Uspeli su "Zmajevi" da Patrisija zaposle tek posle šuta sa distance, te se tako oproste od Francuske.

Tok meča:

22:49 Kraj! Portugal je prvi finalista Evropskog prvenstva!

90' Igraće se još tri minuta u Lionu.

86' Dobra šansa za Ronalda da zapečati meč, dobio je loptu u kaznenom prostoru, zaobišao Henesija, ali nije uspeo da iskosa sa desne strane loptu gurne pored Tejlora u gol.

80' Posle dugo vremena opet preti Bejl, šutira sa distance, ali brani Patrisio.

78' Fantastična šansa za Portugal, Danilo Pereira je šutirao nakon što se oslobodio čuvara u kaznenom, ali Henesi uz mnogo sreće sprečava 3:0.

71' Serija prekida i žutih kartona, jedan dobija i Ronaldo, a Portugalci vrebaju novu šansu zagol iz kontranapada.

67' Vouks pokušava glavom posle centaršuta sa desne strane, ali nije uspeo da pogodi kao protiv Belgije.

66' Malo je falilo da Portugal poveća prednost, Nani je šutirao snažno sa više od 30 metara, Henesi je loše procenio i pokušao da hvata loptu, ona se odbija od njegovih ruku pravo na nogu Mariju, koji je sa 11 metara šalje poed gola.

63' Faul Čestera u opasnoj zoni, dobija i žuti karton. Ronaldo šutira sa oko 30 metara, nezgodano "propada" lopta, ali odlazi reko gola.

58' Kolman odmah baca sve karte u napad, ulazi treći napadač Sem Vouks, umesto veziste Ledlija.

53' GOOOOOL! Ronaldo je šutirao sa ivice kaznenog prostora, Sančeš koji je bio u ofsajd poziciji propušta loptu, a Nani je uklizavanjem šalje u mrežu Henesija. Portugal vodi 2:0!

* Ronaldo je postigao deveti gol na evropskim prvenstvima i izjendačio se na prvo mestu sa Mišelom Platinijem.

50' GOOOOOL! Rafael Gereiro je ubacio loptu sa leve strane, Kristijano Ronaldo je fantastično skočio pored Čestera na drugoj stativi i glavom loptu poslao pod prečku. Portugal vodi 1:0!

46' Portugal nastavlja da diktirao tempo kao u prvom poluvremenu.

22:01 Nastavljen je meč u Lionu.

21:45 Kraj prvog poluvremena, po nekoliko polušansi za oba tima, ali bez pravih uzbuđenja. Portugal – Vels 0:0

45' Konačno konkretna pretnja od strane Ronalda, Portugalac je sjajno skočio na drugoj stativi posle centaršuta sa leve strane, malo mu je zasmetao Čester, taman dovoljno da promaši gol.

43' Izblokiran udarac Ronalda sa ivice kaznenog prostora, korner za Portugal koji nije ugrozio Henesija.

38' Potpuno je opao ritam meča nakon uzbudljive sredine prvog poluvremena, Portugalci drže loptu, ali nema konkretnih akcija.

33' Pokušava Adrijan Silva sa distance, ali bezopasno po gol Velsa.

29' Portugal je odoleo pritisku i opet preuzeo kontrolu nad loptom, potisnuo je sve Velšane na njihovu polovinu terena, ali uprkos višeminutnim polušajima, nisu ugrozili Henesija.

25' Novi problem za Portugal, posle prodora po desnoj strani centaršut je stigao do Kinga koga je uspeo da glavom izblokira Fonte.

21' Sjajni Velšanin se zahuktao u ovom periodu, usledile su još dve njegove akcije koje je morao da zaustavlja golman Portugala Rui Patrisio. Prvo posle centaršuta sa desne strane, a potom i posle udarca sa oko 25 metara.

19' Prvi put pokušava Bejl, njegovo proigravanja donelo je korner Velšanima. Šutira sa oko 11 metara posle uigrana kombinacije, ali preko gola.

16' Dobar prodor Žoaa Marija po desnoj strani, stigao je do kaznenog prostora i poslao dijagonalu po zemlji, ali pored gola Henesija. Ovo je bio prvi šut na utakmici.

10' Ronaldo traži penal nakon duela sa Kolinsom, Velšanin je povlačio Portugalca prilikom borbe u skok duelu posle centaršuta Sedrika, ali sudija Jonas Erikson se nije oglasio.

5' Bez konkretnih poteza na startu meča, Portugal ima kontrolu nad loptom, ali još uvek nema šuteva ka golovima.

21:00 Počeo je meč u Lionu, ko će biti prvi finalista EP?

20:45 Ronaldo je postigao dva gola uz dve asistencije, Bejl ima tri gola i jedno proigravanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

240 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve