Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.06.2016.

10:23

Vijeri: Konte ima petlju, igrači osvojili srce nacije

Kristijan Vijeri, legendarni italijanski centarfor, rekao je da je Antonio Konte vratio veru u reprezentaciju, koja je "osvojila srce nacije".

Izvor:

Autor:

Vijeri: Konte ima petlju, igrači osvojili srce nacije
Getty Images

Italija se plasirala u četvrfinale Evropskog prvenstva posle sigurne pobede protiv Španije (2:0), a sam Vijeri ističe da je bio prezadovoljan izdanjem tima u meču sa dvostrukim uzastopnim šampionom.

"Bukvalno sam skočio posle drugugog gola protiv Španije. Bio sam veoma uzbuđen jer vidim reprezentaciju koja je puna vrednosti. Ne postoji ništa lepše od borbe za boje Italije i naši momci su vratili veru čitavoj naciji. U poređenju sa Svetskim prvenstvom iz 2014. godine, razlika je kao noć i dan. Ponovo sa velikim entuzijazmom gledam utakmice nacionalnog tima. Momci svu ljubav i prave vrednosti daju za dres Italije", rekao je Vijeri u intervjuu za Gazzetta dello Sport.

Nekadašnji napadač Azura ističe da je Konte uradio odličan posao i pokazao da je fenomenalan strateg.

"Ukoliko uspete da sve te vrednosti prenesete u reprezentaciju, rezultat je u drugom planu jer ste uspeli da osvojite srce nacije. Konte je taktički fenomenalan, ima fantastičan karakter, uvek je u potrazi za pravim rešenjima, ukratko ima petlju", zaključio je Vijeri.

Italija će se u borbi za polufinale sastati sa Nemačkom u subotu od 21 čas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve