Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.06.2016.

12:00

Hrabro na Ruse, Švajcarska i Francuska overavaju prolaz

Počinje drugi krug grupne faze Evropskog prvenstva, a već bismo mogli da dobijemo i prve učesnike osmine finala.

Izvor: AK

Autor: AK

Hrabro na Ruse, Švajcarska i Francuska overavaju prolaz
Foto: Getty Images

Drugo kolo otvara duel Grupe B između Rusije i Slovačke u Lilu, u senci huligana dve selekcije igraju izuzetno važan meč koji će da im odlučuje o sudbini na ovom takmičenju.

S druge strane, u Grupi A, Švajcarce očekuje nezgodna Rumunija gde bi pobedom završili posao uoči duela sa Francuskom, a domaćin ima "zicer" da izbegne dramu u poslednjem kolu ako slomi Albaniju.

15:00 Rusija – Slovačka

Nakon velikog boda protiv Engleske u nadoknadi vremena, Rusi imaju sjajnu šansu da verovatno potvrde plasman u osminu finala. Gol Vasilija Berezuckog je osim ogromnog boda tim pre vredan zbog porasta sampouzdanja "Zbornaje" uoči nastavka EP.

Sledeći rival su Slovaci koji su razočarali protiv Velšana na svojoj EURO premijeri (1:2), pa protiv Rusije moraju da igraju na sve ili ništa. Ipak, teško da će se potpuno otvoriti i omogućiti brzonogim Artjomu Zjubi i Aleksandru Kokorinu prostor za goleadu.

Rusi imaju još jedan motiv, navijače. Dok cela Evropa priča o njihovim huliganima, nema sumnje da će pokušati da pomere fokus na svoju igru. Neće im sigurno biti lako protiv Slovaka koji zaista retko gube, pa se očekuje tvrda utakmica sa malim brojem golova.

B92 tip: 1&0-2 (pobediće Rusija uz najviše dva gola) kvota 4,4

18:00 Rumunija – Švajcarska

Rumuni su ostavili odličan utisak na premijeri protiv domaćina, odigrali su bez straha i pali tek u finišu, ali nisu pokazali da mogu konkretno da zaprete dobro organizovanom protivniku.

S druge strane, Švajcarci nisu impresionirali, ali su delovali dovoljno opasno u minimalnoj pobedi protiv Albanije. Igrali su otvoreno spremni na dosta golova, a pobeda im je svakako dodatno popravila samopouzdanje.

Nijedan ishod na Parku prinče ne bi bilo iznenađenje, ali s obzirom da Rumuni moraju igrati na pobedu, to bi trebalo da olakša Švajcarcima put do novog trijumfa i overu druge faze takmičenja.

B92 tip: 2 (pobediće Švajcarska) kvota 2,6

21:00 Francuska – Albanija

Kasni gol Olivijea Žirua omogućio je Francuzima da bez velikog pritiska dočekaju drugo kolo, gde imaju "zicer" da završe posao u grupnoj fazi.

Jesu Albanci pre samo godinu dana savladali "Trikolore", ali zaista je teško očekivati da će uspeti da odole domaćinu EP.

Dodatni adut u korist Francuza je izostanak kapitena Albanije Ljorika Cane, koji je isključen u prvom meču sa Švajcarskom.

Nema sumnje da će ovaj put pokušati da izbegnu dramu iz premijernog meča sa Rumunijom, pa očekujemo da Francuzi možda već na poluvremenu ako ne reše meč, onda bar steknu prednost.

B92 tip: 1-1 (Francuska će voditi na poluvremenu i pobediti) kvota 1,75

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve