Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 13.06.2016.

11:20

Dan IV: Španci prvi ubedljivi, Ibrakadabra i "katanaćo"

Danas su na EURO na programu drugi meč Grupe D i dva u Grupi E.

Izvor: AK

Autor: AK

Dan IV: Španci prvi ubedljivi, Ibrakadabra i
Photo by Dennis Grombkowski/Getty Images

Nakom minimalne pobede Hrvatske nad Turskom, sada se očekuje reakcija Španaca protiv Čeha.

Gledaćemo i prvi veliki derbi uvodne runde, druga najbolje rangirana selekcija sveta Belgija sastaje se sa višestrukim šampionom Italijom.

Prethodno će na teren Zlatan Ibrahimović koji će predvoditi Šveđane protiv Iraca.

15:00 Španija – Češka Republika

Nema mnogo mudrosti ovde, Španci su branioci titule i jedni od favorita na tamičenju. "Crvena furija" mora da pobeđuje ako u nokaut fazi želi da izbegne duele sa Francuskom ili možda Engleskom. Nisu blistali na Mundijalu, što bi moglo da im pomogne na EP jer u domovini ne očekuju previđe od njih. Rival im je Češka koja ne spada u grupu previše ozbiljnih selekcija u ovom trenutku, pa je jasno da bi sve osim pobede Španaca bilo neočekivano. U prvih 13 utakmica nismo videli mnogo dominantnih nastupa, 2:0 Nemačke je najubedljivija pobeda, pa bi to mogli da okončaju možda upravo Španci.

B92 tip: 1&3+ (pobeda Španije uz najmanje tri gola) - kvota 2,35

18:00 Irska – Švedska

S obzirom na drugi meč u grupi ovo bi trebalo za obe selekcije da predstavlja utakmicu na "biti ili ne biti". Pobeda znači korak ka drugoj fazi, poraz skoro pa izvesno eliminaciju. Ni Irci ni Šveđani nisu oduševili preterano na pripremama, ali je bilo golova na njihovim mečevima. U centru pažnje svakako će biti vođa "vikinga" Zlatan Ibrahimović koji je postigao 50 golova ove sezone. Na šest od njihovih osam poslednjih susreta je postizano bar dva gola, pa se nadamo da će u sličnom ritmu nastaviti i sada.

B92 tip: GG (oba tima daju po gol) - kvota 1,97

21:00 Belgija – Italija

Vreme je da dugotrajni belgijski proces konačno pokaže da li je bio vredan čekanja. Aktuelna generacija "Crvenih đavola" je posle nekoliko godina razvoja dostigla vrhunac na individualnom planu, pa se na EP očekuju i konkretni rezultati. Mark Vilmots ima fantastičan tim koji je drugi na FIFA rang-listi, ali to ništa ne znači bez pobeda. Već na startu EP Belgijance očekuje pravi ispit zrelosti, velika Italija. Možda Antonio Konte u svom sastavu nema gomilu zvezda kao što je to znao biti slučaj na nekim ranijim takmičenjima, ali "Aziru" nikad ne smeju da se potcenjuju. S obzirom da će Belgijanci verovatno biti pod velikim pritiskom da ne razočaraju, a da su Italijani specijalisti baš za ovakve mečeve, očekuje se neizvesna borba do poslednjeg minuta. U poslednja četiri meča dva tima viđeno je čak 14 golova, ali teško da će se i na ovom "raspucati".

B92 tip: 0-2 (biće do dva gola na utakmici) - kvota 1,53

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve