Subota, 04.06.2016.

19:00

Grupa D: Neki novi favoriti i najbolji svih vremena

Pre nekoliko godina situacija u grupi D bila bi drastično drugačija, ali se sada izdvajaju samo dve selekcije kao favoriti.

Izvor: ÐN

Grupa D: Neki novi favoriti i najbolji svih vremena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Panac

pre 7 godina

Kladim se da Hrv ne prolazi skupinu! Eventualno kao treći.
Prvo će izgubiti od Turske ( možda i sa hendikepom ). Španjolska će ih razbiti,a sa Češkom može biti svašta.
Da je Čaćić na klupi njemačke... i sa njima bi loše prošao,a da je Hrv na klupi recimo Ancelotti... minimalno polufinale.
Pozdrav iz Zagreba

Argo

pre 7 godina

Hrvatska ima momcad vrijednu polufinala eura,ali zbog trenera i nedostatka jednog vrhunskog krila uz Perisica nece proci dalje od osmine finala posebno sta se krizamo sa grulom gdje su Talijani i Belgijanci

ZG TOM-šrauba

pre 7 godina

"Gledam i čekam" odlična analiza pehova pogotovo ona 2008. sa Turskom, tada smo Njem dobili u grupi i u polufinalu bi opet išli na "mušterije" na velikom turnirima, jedina smo repka koja ima pozitivan skor sa EP i SP sa NJEM i ITA, a znamo ko su te države u nogometu.
Ja bi dodao i peh kada nismo išli na SP u Africi 2010, kada smo igrali nerješeni u zg sa Ukrajinom, a koda sada vidim Modrićev udarac sa lijeve strane sa 20-tak metara, a lopta udara stativu, s tim golom bi bili u Africi.
I još jedan detalj iz 1999. kada smo goropadno krenuli u Beogradu u prvoj tekmi odjednom nestaje struje......hm.
Ove godine ako prođemo skupini onda smo opasni.

drago

pre 7 godina

Gledam i cekam

Malo si pretjerao. Protiv Njemacke je bio cist oenal za njih, trebali su biti iskljuceni Klinsmann i Bilic a drugi gol je neregularan.
Protiv Jugoslavije je ponisten cist gol ali na 0:0 i dvije minute kasnije smo poveli tako da ko zna sta bi bilo. Ali svakako da bi imali prednost.
Za Francusku si upravu, protiv Talijana uopce nismo pogurani (oba njihova gola su uz ofsajda). Protiv Australije si upravu. To sto je produzeno malo protiv Turaka nema veze.
2012 je bio jedan penal nad Corlukom (da Platini je izjavio da bi zbog navijaca najbolje bilo da Hrvati odu kuci). Protiv Brazila nije bio penal.
Zaboravio si i kad su Englezi namjerno pustili Ukrajincima da se nama osvete (ili je Sutkis kupio kao i Euro). Jedini se Rooney trudio, svaka mu cast.
Zaboravio si Rumunjsku kad nam je poklonjen penal (vrhunski glumac Asanovic).

drago

pre 7 godina

Haha cuj prvu recenicu, kako se navija protiv Hrvatske...a sta bi to bilo drasticno drukcije prije nekoliko godina. Koje su to igrace Cesi i Turci imali prije nekoliko godina? Mi smo imali Olica koji je igrao 2 CL finala a oni nikoga. Zadnje sto su napravili je bilo prije 8 do 12 godina.

Keti S.

pre 7 godina

Wow,stigosmo do grupice "D" gde su nasi "dragi,vatreni,kockasti" susedi. Salu na stranu,ako na ovom prvenstvu ne ostvare uspeh paznje vredan(po meni u njihovom slucaju cetvrtfinale)tesko da ce nesto veliko u skorije vreme postici. Sigurna sam da ce najbolju partiju pruziti protiv Spanaca,dok ce se protiv Turaka i Ceha mnogo vise muciti. Ipak,sve sem prolaza u osminu finala za njih bi bila katastrofa. Takodje,njihov trener je i za mene prilicna nepoznanica,i nije mi jasno po kojoj osnovi se nasao tu gde jeste. Spanci su favoriti ne samo u ovoj grupi vec i na prvenstvu,tim pre sto su nakon neuspeha na SP-u ponovo "gladni" uspeha. Cesi i Turci imaju podjednake sanse da se kao treceplasirani domognu osmine finala,pri cemu se van svake sumnje nece lako "prodati" ni Spancima ni Hrvatima. P.S. Just a question,sta je sa grupama "E" i "F"?

zgslavac

pre 7 godina

Nekada nisu imali neke individualce, ali su sjajno funkcionisali kao tim. Sad je obrnuto, imaju jednog Modrića, Rakitića, Mandžukića, ali u reprezentaciji ne pružaju ni delić onoga što pokazuju u svojim klubovima ...
(Realinjo, 4. jun 2016 22:36)

Boban, Prosinečki, Šuker, Bokšić, bili su krema europskog i svjetskog nogometa. Sva četvorica osvajali su ligu prvaka. Mislim da ih sad imamo i više ali veliko je pitanje imaju li taj pobjednički karakter, mentalitet.

Što se tiče toga da svi prosvijećeni u Hrvatskoj neće pratiti reprezentaciju, mogu vam svim garantirati da će baš svi dalmatinski gradovi, sela, otoci, od onih sa obale do onih brđana u zaleđu sljedećih 2-3 tjedana živjeti u totalnom sveobuhvatnom transu. To je onih par tjedana tijekom svi zaborave politiku, Mamića, i slično.

Što se tiče izbora igrača, možda postoji jedno ili dva sporna igrača od njih 23, ali riječ je o igračima koji neće imati ni minutu. Sve ostalo je jasno, od prvih 11 do sljedećih 5 zamjena.

šta bi bilo kad bi bilo

pre 7 godina

@gledam i čekam , ti se malo previše vadiš na suce. Što se tiče one utakmice protiv Jugoslavije , nemate nikakav izgovor , Juga je u tom meču sa igračem manje u drugom poluvremenu bila daleko bolja sa 2 sto postotne šanse , plus još Mijatović fulao prazna vrata + Jarni je isto trebso da dobije crveni , ioanko ste disali na škrge , sa i isključenim Jarnijem bili bi gotovi

Realinjo

pre 7 godina

Hrvati imaju moćni vezni red i potencijalno bi mogli svašta da urade na ovom šampionatu, ali veliko je pitanje kako će delovati kao tim ... Nekada nisu imali neke individualce, ali su sjajno funkcionisali kao tim. Sad je obrnuto, imaju jednog Modrića, Rakitića, Mandžukića, ali u reprezentaciji ne pružaju ni delić onoga što pokazuju u svojim klubovima ...

dragan

pre 7 godina

Svako veliko takmicenje Hrvati govore kako ce bas na ovom da dokazu kvalitet i tako od 1998. godine. U tom periodu mislim da imaju samo jedno 1/4 finale racunajuci i SP i EP. Ista prica je i sa kosarkom, samo sto duze traje.

Krampuzo

pre 7 godina

Česi su nakon raspada Čehoslovačke igrali na SP-u u Nemačkoj 2006. (ona luda grupa sa Italijom, Ganom i SAD-om), čisto da se zna.

Bernard Vukas

pre 7 godina

Vi Srbi imate lipše mišljenje o našoj reprezentaciji nego mi, šta mi je i razumljivo s obzirom što su vam vaši fudbaleri priuštili zadnjih godina. Nešto slično kao u košarci samo sa zamjenjenim ulogama.
Uglavnom ništa od nas na ovom turniru, neiskusan i loš trener, inače serviser televizora, koji prije ovoga nije vodia ozbiljniju momčad sem Dinama u namještenom prvenstvu sa budžetom 10 puta većim od ostalih i zaštitom režima (HDZ-a) odnosno Mamićevog podzemlja, u Europi je naravno doživljava blamažu.
Velika većina navijača neće ni pratit ovo natjecanje ili će ga pratit preko oka. Sad će neko reć da to nisu patrioti, dapače baš to su patrioti jer žele iskorjenit tamu koja se nadvila nad svetinjom, odnosno reprezentacijom.
Ako se ne varan vi ste imali sličan problem (ili ga još imate??), b92 najčešće pratim samo za vrijeme velikih košarkaških i nogometnih natjecanja jer imaju daleko najbolje analize, odnosno najpreglednije sa cenzuriranim i normalnim komentarima bez trolova i inih internetskih ratnika.
Pozdrav !

mile dodik

pre 7 godina

Ovo je ko da citam neki strane novine.Gde je tu reprezentacija Republike Srpske,Srbije,Crne Gore.Jos bi dodao u ovoj grupi tri katolicke i jedna muslimanska drzava

MilosRU

pre 7 godina

rakitic u top 10 veznjaka? Mislim da autor teksta i ja ne gledamo isti fudbal. Polufinale ce videti ali na tv-u prosecna ekipa, npr Belgija je daleko kvalitetnija da ne pominjemneka zvucnija imena.

gledam i čekam

pre 7 godina

Poštovanje,
nikako mi nije cilj nhekomu soliti pamet ali htio bih se osvrnuti na par detalja vezanim za HRV reprezentaciju na velikim takmičenjima u nogometu. Prvo moram reći da 'nas'(Hrvat sam) od osnutka prati titula tzv.male reprezentacije a kako i ne bi kad je i zemlja mala.
Krenimo redom ;
1/ Engleska 96, velika krađa Švedskog suca Sundella u 1/4 finalu protiv Njemačke, penal za Njemce i neregularan gol za pobjedu
2/ Belgija 00, nismo se plasirali iako je Šuker dao gol koji je prešao pola metra gol crtu SR Jugoslaviji na Maksimiru. Sa 3:2 zna se sta bi bilo
3/ Portugal 04, Trezeget igra rukom i postiže gol za 2:2, sa pobjedom nad Francuzima dalje bi išla HRV sa Englezima
4/ Austrija 08, velika količina nesreće protiv Turaka, sudac Talijan kumovao, isteklo vrijeme utakmice ali sami smo krivi
5/ Poljska 12, znamo kako je završio meč sa Španjolcima, kad se HRV otvorila i igrala sa 4 napadača jer smo morali dati gol (0:0) nije pasovalo, primili smo gol iz kontre u 89.minuti samo šta ćemo sa dva penala koja nisu svirana (Mandžukić - Ćorluka)E sa ta dva penala mijenjala bi se povijest, ili bi ŠPA ispala ili ITA samo što je veliki Mišel na dan utakmice dao slavnu izjavu Hrvati ne smiju proći!
6/ SP Brazil 14 - Sudac iz Japana - sve sam reko;ko je pošten priznaće
Da ne bi bilo kako svi rade protiv nas i da je sve protiv nas reći ću kako smo neregularno dobili Italiju na SP u Japanu i u Njemačkoj protiv Australije /tri žuta Šimunić/
Sportski pozdrav

idemo dalje

pre 7 godina

Turci opasna ekipa poznavajuci njihov mentalitet i tu slogu plus navijaci, i kvalitetni pojedinci naravno...
Vi im dajete 3,4 ja 1 ili 2 mesto u grupi

slaba vam analiza

pre 7 godina

Molio bih onoga koji piše ovaj tekst da za promjenu i pogleda neku od reprezentacija prije nego krene sa lupanjima. Hrvatska igra jako sporo, Čačić nije trener za reprezentaciju, on je nešto slično kao vaš Čurčić , a mi imamo velikih problema sa obranom ... S druge strane ako ste gledali Turke protiv Engleza mogli ste vidjeti da će svi imati problema s njima

pfk

pre 7 godina

ubedljivo najjaca grupa. spanci standardno su u top 3 reprezentacije, hrvati igraju ubedljivo najbolji fudbal na balkanu i lagano mogu da dodju i do polufinala, turci koji uz ogromnu podrsku svojih navijaca mogu svakog da dobiju i cesi koji uz ceha na golu mogu svima parirati.

Obi Wan

pre 7 godina

Hrvati mislim da ce lose proci na ovom EP, imaju odličnu ekipu ali lošeg trenera. Ceska može da iznenadi, Spanci mogu da kiksnu i ako slucajno izgube jednu utkamicu (nisu na svom nivou u poslednje vreme) mogu lako da ispadnu

pfk

pre 7 godina

ubedljivo najjaca grupa. spanci standardno su u top 3 reprezentacije, hrvati igraju ubedljivo najbolji fudbal na balkanu i lagano mogu da dodju i do polufinala, turci koji uz ogromnu podrsku svojih navijaca mogu svakog da dobiju i cesi koji uz ceha na golu mogu svima parirati.

slaba vam analiza

pre 7 godina

Molio bih onoga koji piše ovaj tekst da za promjenu i pogleda neku od reprezentacija prije nego krene sa lupanjima. Hrvatska igra jako sporo, Čačić nije trener za reprezentaciju, on je nešto slično kao vaš Čurčić , a mi imamo velikih problema sa obranom ... S druge strane ako ste gledali Turke protiv Engleza mogli ste vidjeti da će svi imati problema s njima

Bernard Vukas

pre 7 godina

Vi Srbi imate lipše mišljenje o našoj reprezentaciji nego mi, šta mi je i razumljivo s obzirom što su vam vaši fudbaleri priuštili zadnjih godina. Nešto slično kao u košarci samo sa zamjenjenim ulogama.
Uglavnom ništa od nas na ovom turniru, neiskusan i loš trener, inače serviser televizora, koji prije ovoga nije vodia ozbiljniju momčad sem Dinama u namještenom prvenstvu sa budžetom 10 puta većim od ostalih i zaštitom režima (HDZ-a) odnosno Mamićevog podzemlja, u Europi je naravno doživljava blamažu.
Velika većina navijača neće ni pratit ovo natjecanje ili će ga pratit preko oka. Sad će neko reć da to nisu patrioti, dapače baš to su patrioti jer žele iskorjenit tamu koja se nadvila nad svetinjom, odnosno reprezentacijom.
Ako se ne varan vi ste imali sličan problem (ili ga još imate??), b92 najčešće pratim samo za vrijeme velikih košarkaških i nogometnih natjecanja jer imaju daleko najbolje analize, odnosno najpreglednije sa cenzuriranim i normalnim komentarima bez trolova i inih internetskih ratnika.
Pozdrav !

gledam i čekam

pre 7 godina

Poštovanje,
nikako mi nije cilj nhekomu soliti pamet ali htio bih se osvrnuti na par detalja vezanim za HRV reprezentaciju na velikim takmičenjima u nogometu. Prvo moram reći da 'nas'(Hrvat sam) od osnutka prati titula tzv.male reprezentacije a kako i ne bi kad je i zemlja mala.
Krenimo redom ;
1/ Engleska 96, velika krađa Švedskog suca Sundella u 1/4 finalu protiv Njemačke, penal za Njemce i neregularan gol za pobjedu
2/ Belgija 00, nismo se plasirali iako je Šuker dao gol koji je prešao pola metra gol crtu SR Jugoslaviji na Maksimiru. Sa 3:2 zna se sta bi bilo
3/ Portugal 04, Trezeget igra rukom i postiže gol za 2:2, sa pobjedom nad Francuzima dalje bi išla HRV sa Englezima
4/ Austrija 08, velika količina nesreće protiv Turaka, sudac Talijan kumovao, isteklo vrijeme utakmice ali sami smo krivi
5/ Poljska 12, znamo kako je završio meč sa Španjolcima, kad se HRV otvorila i igrala sa 4 napadača jer smo morali dati gol (0:0) nije pasovalo, primili smo gol iz kontre u 89.minuti samo šta ćemo sa dva penala koja nisu svirana (Mandžukić - Ćorluka)E sa ta dva penala mijenjala bi se povijest, ili bi ŠPA ispala ili ITA samo što je veliki Mišel na dan utakmice dao slavnu izjavu Hrvati ne smiju proći!
6/ SP Brazil 14 - Sudac iz Japana - sve sam reko;ko je pošten priznaće
Da ne bi bilo kako svi rade protiv nas i da je sve protiv nas reći ću kako smo neregularno dobili Italiju na SP u Japanu i u Njemačkoj protiv Australije /tri žuta Šimunić/
Sportski pozdrav

Obi Wan

pre 7 godina

Hrvati mislim da ce lose proci na ovom EP, imaju odličnu ekipu ali lošeg trenera. Ceska može da iznenadi, Spanci mogu da kiksnu i ako slucajno izgube jednu utkamicu (nisu na svom nivou u poslednje vreme) mogu lako da ispadnu

Realinjo

pre 7 godina

Hrvati imaju moćni vezni red i potencijalno bi mogli svašta da urade na ovom šampionatu, ali veliko je pitanje kako će delovati kao tim ... Nekada nisu imali neke individualce, ali su sjajno funkcionisali kao tim. Sad je obrnuto, imaju jednog Modrića, Rakitića, Mandžukića, ali u reprezentaciji ne pružaju ni delić onoga što pokazuju u svojim klubovima ...

Krampuzo

pre 7 godina

Česi su nakon raspada Čehoslovačke igrali na SP-u u Nemačkoj 2006. (ona luda grupa sa Italijom, Ganom i SAD-om), čisto da se zna.

zgslavac

pre 7 godina

Nekada nisu imali neke individualce, ali su sjajno funkcionisali kao tim. Sad je obrnuto, imaju jednog Modrića, Rakitića, Mandžukića, ali u reprezentaciji ne pružaju ni delić onoga što pokazuju u svojim klubovima ...
(Realinjo, 4. jun 2016 22:36)

Boban, Prosinečki, Šuker, Bokšić, bili su krema europskog i svjetskog nogometa. Sva četvorica osvajali su ligu prvaka. Mislim da ih sad imamo i više ali veliko je pitanje imaju li taj pobjednički karakter, mentalitet.

Što se tiče toga da svi prosvijećeni u Hrvatskoj neće pratiti reprezentaciju, mogu vam svim garantirati da će baš svi dalmatinski gradovi, sela, otoci, od onih sa obale do onih brđana u zaleđu sljedećih 2-3 tjedana živjeti u totalnom sveobuhvatnom transu. To je onih par tjedana tijekom svi zaborave politiku, Mamića, i slično.

Što se tiče izbora igrača, možda postoji jedno ili dva sporna igrača od njih 23, ali riječ je o igračima koji neće imati ni minutu. Sve ostalo je jasno, od prvih 11 do sljedećih 5 zamjena.

idemo dalje

pre 7 godina

Turci opasna ekipa poznavajuci njihov mentalitet i tu slogu plus navijaci, i kvalitetni pojedinci naravno...
Vi im dajete 3,4 ja 1 ili 2 mesto u grupi

ZG TOM-šrauba

pre 7 godina

"Gledam i čekam" odlična analiza pehova pogotovo ona 2008. sa Turskom, tada smo Njem dobili u grupi i u polufinalu bi opet išli na "mušterije" na velikom turnirima, jedina smo repka koja ima pozitivan skor sa EP i SP sa NJEM i ITA, a znamo ko su te države u nogometu.
Ja bi dodao i peh kada nismo išli na SP u Africi 2010, kada smo igrali nerješeni u zg sa Ukrajinom, a koda sada vidim Modrićev udarac sa lijeve strane sa 20-tak metara, a lopta udara stativu, s tim golom bi bili u Africi.
I još jedan detalj iz 1999. kada smo goropadno krenuli u Beogradu u prvoj tekmi odjednom nestaje struje......hm.
Ove godine ako prođemo skupini onda smo opasni.

dragan

pre 7 godina

Svako veliko takmicenje Hrvati govore kako ce bas na ovom da dokazu kvalitet i tako od 1998. godine. U tom periodu mislim da imaju samo jedno 1/4 finale racunajuci i SP i EP. Ista prica je i sa kosarkom, samo sto duze traje.

drago

pre 7 godina

Haha cuj prvu recenicu, kako se navija protiv Hrvatske...a sta bi to bilo drasticno drukcije prije nekoliko godina. Koje su to igrace Cesi i Turci imali prije nekoliko godina? Mi smo imali Olica koji je igrao 2 CL finala a oni nikoga. Zadnje sto su napravili je bilo prije 8 do 12 godina.

drago

pre 7 godina

Gledam i cekam

Malo si pretjerao. Protiv Njemacke je bio cist oenal za njih, trebali su biti iskljuceni Klinsmann i Bilic a drugi gol je neregularan.
Protiv Jugoslavije je ponisten cist gol ali na 0:0 i dvije minute kasnije smo poveli tako da ko zna sta bi bilo. Ali svakako da bi imali prednost.
Za Francusku si upravu, protiv Talijana uopce nismo pogurani (oba njihova gola su uz ofsajda). Protiv Australije si upravu. To sto je produzeno malo protiv Turaka nema veze.
2012 je bio jedan penal nad Corlukom (da Platini je izjavio da bi zbog navijaca najbolje bilo da Hrvati odu kuci). Protiv Brazila nije bio penal.
Zaboravio si i kad su Englezi namjerno pustili Ukrajincima da se nama osvete (ili je Sutkis kupio kao i Euro). Jedini se Rooney trudio, svaka mu cast.
Zaboravio si Rumunjsku kad nam je poklonjen penal (vrhunski glumac Asanovic).

MilosRU

pre 7 godina

rakitic u top 10 veznjaka? Mislim da autor teksta i ja ne gledamo isti fudbal. Polufinale ce videti ali na tv-u prosecna ekipa, npr Belgija je daleko kvalitetnija da ne pominjemneka zvucnija imena.

Keti S.

pre 7 godina

Wow,stigosmo do grupice "D" gde su nasi "dragi,vatreni,kockasti" susedi. Salu na stranu,ako na ovom prvenstvu ne ostvare uspeh paznje vredan(po meni u njihovom slucaju cetvrtfinale)tesko da ce nesto veliko u skorije vreme postici. Sigurna sam da ce najbolju partiju pruziti protiv Spanaca,dok ce se protiv Turaka i Ceha mnogo vise muciti. Ipak,sve sem prolaza u osminu finala za njih bi bila katastrofa. Takodje,njihov trener je i za mene prilicna nepoznanica,i nije mi jasno po kojoj osnovi se nasao tu gde jeste. Spanci su favoriti ne samo u ovoj grupi vec i na prvenstvu,tim pre sto su nakon neuspeha na SP-u ponovo "gladni" uspeha. Cesi i Turci imaju podjednake sanse da se kao treceplasirani domognu osmine finala,pri cemu se van svake sumnje nece lako "prodati" ni Spancima ni Hrvatima. P.S. Just a question,sta je sa grupama "E" i "F"?

Panac

pre 7 godina

Kladim se da Hrv ne prolazi skupinu! Eventualno kao treći.
Prvo će izgubiti od Turske ( možda i sa hendikepom ). Španjolska će ih razbiti,a sa Češkom može biti svašta.
Da je Čaćić na klupi njemačke... i sa njima bi loše prošao,a da je Hrv na klupi recimo Ancelotti... minimalno polufinale.
Pozdrav iz Zagreba

Argo

pre 7 godina

Hrvatska ima momcad vrijednu polufinala eura,ali zbog trenera i nedostatka jednog vrhunskog krila uz Perisica nece proci dalje od osmine finala posebno sta se krizamo sa grulom gdje su Talijani i Belgijanci

mile dodik

pre 7 godina

Ovo je ko da citam neki strane novine.Gde je tu reprezentacija Republike Srpske,Srbije,Crne Gore.Jos bi dodao u ovoj grupi tri katolicke i jedna muslimanska drzava

šta bi bilo kad bi bilo

pre 7 godina

@gledam i čekam , ti se malo previše vadiš na suce. Što se tiče one utakmice protiv Jugoslavije , nemate nikakav izgovor , Juga je u tom meču sa igračem manje u drugom poluvremenu bila daleko bolja sa 2 sto postotne šanse , plus još Mijatović fulao prazna vrata + Jarni je isto trebso da dobije crveni , ioanko ste disali na škrge , sa i isključenim Jarnijem bili bi gotovi

MilosRU

pre 7 godina

rakitic u top 10 veznjaka? Mislim da autor teksta i ja ne gledamo isti fudbal. Polufinale ce videti ali na tv-u prosecna ekipa, npr Belgija je daleko kvalitetnija da ne pominjemneka zvucnija imena.

idemo dalje

pre 7 godina

Turci opasna ekipa poznavajuci njihov mentalitet i tu slogu plus navijaci, i kvalitetni pojedinci naravno...
Vi im dajete 3,4 ja 1 ili 2 mesto u grupi

mile dodik

pre 7 godina

Ovo je ko da citam neki strane novine.Gde je tu reprezentacija Republike Srpske,Srbije,Crne Gore.Jos bi dodao u ovoj grupi tri katolicke i jedna muslimanska drzava

dragan

pre 7 godina

Svako veliko takmicenje Hrvati govore kako ce bas na ovom da dokazu kvalitet i tako od 1998. godine. U tom periodu mislim da imaju samo jedno 1/4 finale racunajuci i SP i EP. Ista prica je i sa kosarkom, samo sto duze traje.

Panac

pre 7 godina

Kladim se da Hrv ne prolazi skupinu! Eventualno kao treći.
Prvo će izgubiti od Turske ( možda i sa hendikepom ). Španjolska će ih razbiti,a sa Češkom može biti svašta.
Da je Čaćić na klupi njemačke... i sa njima bi loše prošao,a da je Hrv na klupi recimo Ancelotti... minimalno polufinale.
Pozdrav iz Zagreba

Obi Wan

pre 7 godina

Hrvati mislim da ce lose proci na ovom EP, imaju odličnu ekipu ali lošeg trenera. Ceska može da iznenadi, Spanci mogu da kiksnu i ako slucajno izgube jednu utkamicu (nisu na svom nivou u poslednje vreme) mogu lako da ispadnu

slaba vam analiza

pre 7 godina

Molio bih onoga koji piše ovaj tekst da za promjenu i pogleda neku od reprezentacija prije nego krene sa lupanjima. Hrvatska igra jako sporo, Čačić nije trener za reprezentaciju, on je nešto slično kao vaš Čurčić , a mi imamo velikih problema sa obranom ... S druge strane ako ste gledali Turke protiv Engleza mogli ste vidjeti da će svi imati problema s njima

šta bi bilo kad bi bilo

pre 7 godina

@gledam i čekam , ti se malo previše vadiš na suce. Što se tiče one utakmice protiv Jugoslavije , nemate nikakav izgovor , Juga je u tom meču sa igračem manje u drugom poluvremenu bila daleko bolja sa 2 sto postotne šanse , plus još Mijatović fulao prazna vrata + Jarni je isto trebso da dobije crveni , ioanko ste disali na škrge , sa i isključenim Jarnijem bili bi gotovi

Bernard Vukas

pre 7 godina

Vi Srbi imate lipše mišljenje o našoj reprezentaciji nego mi, šta mi je i razumljivo s obzirom što su vam vaši fudbaleri priuštili zadnjih godina. Nešto slično kao u košarci samo sa zamjenjenim ulogama.
Uglavnom ništa od nas na ovom turniru, neiskusan i loš trener, inače serviser televizora, koji prije ovoga nije vodia ozbiljniju momčad sem Dinama u namještenom prvenstvu sa budžetom 10 puta većim od ostalih i zaštitom režima (HDZ-a) odnosno Mamićevog podzemlja, u Europi je naravno doživljava blamažu.
Velika većina navijača neće ni pratit ovo natjecanje ili će ga pratit preko oka. Sad će neko reć da to nisu patrioti, dapače baš to su patrioti jer žele iskorjenit tamu koja se nadvila nad svetinjom, odnosno reprezentacijom.
Ako se ne varan vi ste imali sličan problem (ili ga još imate??), b92 najčešće pratim samo za vrijeme velikih košarkaških i nogometnih natjecanja jer imaju daleko najbolje analize, odnosno najpreglednije sa cenzuriranim i normalnim komentarima bez trolova i inih internetskih ratnika.
Pozdrav !

Argo

pre 7 godina

Hrvatska ima momcad vrijednu polufinala eura,ali zbog trenera i nedostatka jednog vrhunskog krila uz Perisica nece proci dalje od osmine finala posebno sta se krizamo sa grulom gdje su Talijani i Belgijanci

pfk

pre 7 godina

ubedljivo najjaca grupa. spanci standardno su u top 3 reprezentacije, hrvati igraju ubedljivo najbolji fudbal na balkanu i lagano mogu da dodju i do polufinala, turci koji uz ogromnu podrsku svojih navijaca mogu svakog da dobiju i cesi koji uz ceha na golu mogu svima parirati.

gledam i čekam

pre 7 godina

Poštovanje,
nikako mi nije cilj nhekomu soliti pamet ali htio bih se osvrnuti na par detalja vezanim za HRV reprezentaciju na velikim takmičenjima u nogometu. Prvo moram reći da 'nas'(Hrvat sam) od osnutka prati titula tzv.male reprezentacije a kako i ne bi kad je i zemlja mala.
Krenimo redom ;
1/ Engleska 96, velika krađa Švedskog suca Sundella u 1/4 finalu protiv Njemačke, penal za Njemce i neregularan gol za pobjedu
2/ Belgija 00, nismo se plasirali iako je Šuker dao gol koji je prešao pola metra gol crtu SR Jugoslaviji na Maksimiru. Sa 3:2 zna se sta bi bilo
3/ Portugal 04, Trezeget igra rukom i postiže gol za 2:2, sa pobjedom nad Francuzima dalje bi išla HRV sa Englezima
4/ Austrija 08, velika količina nesreće protiv Turaka, sudac Talijan kumovao, isteklo vrijeme utakmice ali sami smo krivi
5/ Poljska 12, znamo kako je završio meč sa Španjolcima, kad se HRV otvorila i igrala sa 4 napadača jer smo morali dati gol (0:0) nije pasovalo, primili smo gol iz kontre u 89.minuti samo šta ćemo sa dva penala koja nisu svirana (Mandžukić - Ćorluka)E sa ta dva penala mijenjala bi se povijest, ili bi ŠPA ispala ili ITA samo što je veliki Mišel na dan utakmice dao slavnu izjavu Hrvati ne smiju proći!
6/ SP Brazil 14 - Sudac iz Japana - sve sam reko;ko je pošten priznaće
Da ne bi bilo kako svi rade protiv nas i da je sve protiv nas reći ću kako smo neregularno dobili Italiju na SP u Japanu i u Njemačkoj protiv Australije /tri žuta Šimunić/
Sportski pozdrav

drago

pre 7 godina

Gledam i cekam

Malo si pretjerao. Protiv Njemacke je bio cist oenal za njih, trebali su biti iskljuceni Klinsmann i Bilic a drugi gol je neregularan.
Protiv Jugoslavije je ponisten cist gol ali na 0:0 i dvije minute kasnije smo poveli tako da ko zna sta bi bilo. Ali svakako da bi imali prednost.
Za Francusku si upravu, protiv Talijana uopce nismo pogurani (oba njihova gola su uz ofsajda). Protiv Australije si upravu. To sto je produzeno malo protiv Turaka nema veze.
2012 je bio jedan penal nad Corlukom (da Platini je izjavio da bi zbog navijaca najbolje bilo da Hrvati odu kuci). Protiv Brazila nije bio penal.
Zaboravio si i kad su Englezi namjerno pustili Ukrajincima da se nama osvete (ili je Sutkis kupio kao i Euro). Jedini se Rooney trudio, svaka mu cast.
Zaboravio si Rumunjsku kad nam je poklonjen penal (vrhunski glumac Asanovic).

Realinjo

pre 7 godina

Hrvati imaju moćni vezni red i potencijalno bi mogli svašta da urade na ovom šampionatu, ali veliko je pitanje kako će delovati kao tim ... Nekada nisu imali neke individualce, ali su sjajno funkcionisali kao tim. Sad je obrnuto, imaju jednog Modrića, Rakitića, Mandžukića, ali u reprezentaciji ne pružaju ni delić onoga što pokazuju u svojim klubovima ...

ZG TOM-šrauba

pre 7 godina

"Gledam i čekam" odlična analiza pehova pogotovo ona 2008. sa Turskom, tada smo Njem dobili u grupi i u polufinalu bi opet išli na "mušterije" na velikom turnirima, jedina smo repka koja ima pozitivan skor sa EP i SP sa NJEM i ITA, a znamo ko su te države u nogometu.
Ja bi dodao i peh kada nismo išli na SP u Africi 2010, kada smo igrali nerješeni u zg sa Ukrajinom, a koda sada vidim Modrićev udarac sa lijeve strane sa 20-tak metara, a lopta udara stativu, s tim golom bi bili u Africi.
I još jedan detalj iz 1999. kada smo goropadno krenuli u Beogradu u prvoj tekmi odjednom nestaje struje......hm.
Ove godine ako prođemo skupini onda smo opasni.

Keti S.

pre 7 godina

Wow,stigosmo do grupice "D" gde su nasi "dragi,vatreni,kockasti" susedi. Salu na stranu,ako na ovom prvenstvu ne ostvare uspeh paznje vredan(po meni u njihovom slucaju cetvrtfinale)tesko da ce nesto veliko u skorije vreme postici. Sigurna sam da ce najbolju partiju pruziti protiv Spanaca,dok ce se protiv Turaka i Ceha mnogo vise muciti. Ipak,sve sem prolaza u osminu finala za njih bi bila katastrofa. Takodje,njihov trener je i za mene prilicna nepoznanica,i nije mi jasno po kojoj osnovi se nasao tu gde jeste. Spanci su favoriti ne samo u ovoj grupi vec i na prvenstvu,tim pre sto su nakon neuspeha na SP-u ponovo "gladni" uspeha. Cesi i Turci imaju podjednake sanse da se kao treceplasirani domognu osmine finala,pri cemu se van svake sumnje nece lako "prodati" ni Spancima ni Hrvatima. P.S. Just a question,sta je sa grupama "E" i "F"?

Krampuzo

pre 7 godina

Česi su nakon raspada Čehoslovačke igrali na SP-u u Nemačkoj 2006. (ona luda grupa sa Italijom, Ganom i SAD-om), čisto da se zna.

zgslavac

pre 7 godina

Nekada nisu imali neke individualce, ali su sjajno funkcionisali kao tim. Sad je obrnuto, imaju jednog Modrića, Rakitića, Mandžukića, ali u reprezentaciji ne pružaju ni delić onoga što pokazuju u svojim klubovima ...
(Realinjo, 4. jun 2016 22:36)

Boban, Prosinečki, Šuker, Bokšić, bili su krema europskog i svjetskog nogometa. Sva četvorica osvajali su ligu prvaka. Mislim da ih sad imamo i više ali veliko je pitanje imaju li taj pobjednički karakter, mentalitet.

Što se tiče toga da svi prosvijećeni u Hrvatskoj neće pratiti reprezentaciju, mogu vam svim garantirati da će baš svi dalmatinski gradovi, sela, otoci, od onih sa obale do onih brđana u zaleđu sljedećih 2-3 tjedana živjeti u totalnom sveobuhvatnom transu. To je onih par tjedana tijekom svi zaborave politiku, Mamića, i slično.

Što se tiče izbora igrača, možda postoji jedno ili dva sporna igrača od njih 23, ali riječ je o igračima koji neće imati ni minutu. Sve ostalo je jasno, od prvih 11 do sljedećih 5 zamjena.

drago

pre 7 godina

Haha cuj prvu recenicu, kako se navija protiv Hrvatske...a sta bi to bilo drasticno drukcije prije nekoliko godina. Koje su to igrace Cesi i Turci imali prije nekoliko godina? Mi smo imali Olica koji je igrao 2 CL finala a oni nikoga. Zadnje sto su napravili je bilo prije 8 do 12 godina.