B92 Sport EURO 2008 Reprezentacije
prethodna strana 1 od 3 sledeća idi na stranu

30. jun 2008. | 00:17

Fudbalski reprezentativci Nemačke bili su tužni posle poraza, ali i ponosni na plasman u finale šampionata Evrope. Nemci su u finalu poraženi od Španije 1:0, u utakmici tokom koje su Španci dominirali i zasluženo stigli do drugog naslova u istoriji. Kapiten tima Mihael Balak igrao je uprkos povredi. Balak je preživeo dva teška udarca, pošto je izgubio tri finala u poslednja četiri meseca – najpre u engleskom Liga kupu, zatim u Ligi šampiona, i konačno u Beču.

@@textad_title@@
@@textad_text@@
@@textad_link@@

Uvek je veliko razočaranje kada stignete do finala i izgubite. Odigrali smo u potpunosti dobro na Evropskom prvenstvu, ali smo napravili jednu ili dve greške više nego što treba. Španska pobeda nije nezaslužena. Na kraju nam je nedostajala snaga. Želeli smo, ali očigledno nismo mogli da učinimo ništa više. Bio je ovo jedan dug turnir“.

Rekao sam Balaku da moramo da čekamo 2010. da bismo slavili“, rekao je selektor Joakim Lev i dodao. „Ovakve utakmice svako treba da doživi. Danas moramo da priznamo visok kvalitet španskog tima. Jasno je da smo razočarani zbog poraza. Ipak, moram da svojim igračima uputim komplimente zbog svega što su uradili za ovih šest nedelja. Svakom od njih rekao sam da ne treba da tuguju, uspeli smo da stignemo do finala, što je veliki uspeh. Španci su imali bolje šanse, ali moram da kažem da smo prelako primili gol. Nadao sam se do poslednje sekunde, imali smo dve-tri šanse, ali smo u finišu pali. U poslednje dve godine napredovali smo igrački“.

Ovaj poraz spustio nas je na zemlju. Španija je zasluženo pobedila, igrali su veoma, veoma dobro. Napravili su manje grešaka, a to je najbitnije na ovom nivou. Naš plasman u finale je veliki uspeh. Ali još uvek možemo igrati bolje. Imamo sjajan potencijal. Teško je odmah posle ovakvog poraza. Pokazali smo mnogo dobrih stvari i moramo prihvatiti realnost“, rekao je Tomas Hiclsperger.

Postojeći komentari (6) | Pošaljite komentar  Odštampaj   Pošalji

Google oglasi Šta su Google oglasi?


OSTALE VESTI