B92 Sport EURO 2008 Reprezentacije
prethodna strana 1 od 6 sledeća idi na stranu

2. jul 2008. | 12:40

Najbolji igrač Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj Ćavi Ernandez izjavio je da je trijumf Španije dobar za fudbal. Čak devetorica španskih reprezentativaca izabrana su u idalani tim Evropskog prvenstva, prema ocenama izveštača zasluženo, pošto "furija" na šest utakmica nije doživela poraz.

@@textad_title@@
@@textad_text@@
@@textad_link@@

"UEFA je prepoznala to što je Španija igrala napadački, a ja sam imao sreće da budem proglašen za najboljeg igrača na turniru. Verujem, međutim, da je svako od reprezentativaca Španije mogao da dobije to priznanje. Naš trijumf je dobra stvar za fudbal", kazao je Ćavi.

Fudbaler Barselone dodao je da velike zasluge za osvajanje titule evropskog prvaka ima selektor Luis Aragones.

"Aragones je stvorio ovu grupu igrača i za to mu je bilo potrebno dosta vremena. Selektor je forsirao poseban stil igre, uz koji smo na kraju stigli do titule. Aragones je dokazao da sa ekipom talentovanih igrača može da se dođe do samog vrha", naveo je Ćavi.

Španija je u finalu EP savladala Nemačku sa 1:0 pogotokom Fernanda Toresa, a asistent je bio upravo Ćavi Ernandez. Španiji je to druga titula evropskog prvaka, a prethodnu je osvojila 1964. godine.

Postojeći komentari (2) | Pošaljite komentar  Odštampaj   Pošalji

Google oglasi Šta su Google oglasi?


OSTALE VESTI