Marković: "Kazna nije dramatična"

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2008.

19:28

Default images

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Vlatko Marković izjavio je da novčana kazna Evropske fudbalske unije zbog lošeg ponašanja navijača te zemlje nije "ni strašna, ni dramatična". UEFA je pre nekoliko dana kaznila HNS sa 19.600 evra zbog rasističkih ispada hrvatskih navijača na Evropskom prvenstvu. "UEFA nam nije pretila suspenzijom i vrlo brzo smo rešili ceo problem. Neće biti dodatne istrage, samo ćemo od UEFA dobiti instrukcije kako da se borimo protiv rasizma", rekao je Marković.

UEFA je saopštila da su hrvatski navijači na četvrtfinalnom meču sa Turskom imali nekoliko transparenata sa nacističkim simbolima, kao i da su protivničke navijače vređali na rasnoj osnovi.

Marković, međutim, nije imao primedbe na ponašanje navijača hrvatske reprezentacije.

"Naši navijači su se u Austriji predstavili u lepom svetlu", tvrdi Marković.

Reprezentacija Hrvatske je na EP eliminisana u četvrtfinalu od Turske posle izvođenja penala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: