Obe strane oprezne pred meč

Izvor: AK

Nedelja, 22.06.2008.

17:02

Default images

Pred derbi četvrtfinala između Italije i Španije na obe strane oseća se optimizam, ali i oprez uoči, kako oba tima navode, "veoma teškog i iscrpljujućeg meča koji im predstoji". U španskom taboru se najavljuje i mnogo golova na obe strane, a najviše samopouzdanja ima David Vilja. "Naravno da sam došao sa namerom da budem najbolji strelac, što da ne? Svestan sam da sam na turnir došao u najboljoj formi do sada, i veoma sam samouveren", rekao je španski golgeter, koji je u prvom meču protiv Rusije postigao het-trik.

U italijanskom taboru, jedna od pretnji po gol Španije svakako će biti i Luka Toni, kojeg će na Ernst- Hapel stadionu najverovatnije čuvati Karles Pujol. Napadač minhenskog Bajerna na ovom prvenstvu nije postigao gol, ali je pretnja ipak prisutna.

"Tonijev tim mu stalno šalje lopte, i svakako moramo da budemo izuzetno oprezni i da ga dobro zatvorimo, pritom i da pazimo na to kome on namerava da doda loptu, i kako da ga zaustavimo. Biće to fizička borba, naročito pošto je on veoma snažan, ali će biti i mentalno iscrpljujuće, pošto ćemo morati da se koncentrišemo čitavih 90 minuta i da nijednu situaciju ne prepustimo slučaju. Italija je toliko jaka da ni ne mora da igra na svom nivou da bi pobedila. Moraćemo da spremimo vrhunski nastup ako mislimo da ih savladamo", rekao je defanzivac Španije Karles Pujol.

Selektor Italije Roberto Donadoni ima samo reči hvale za protivnike.

"Igrali smo protiv Španije, i svestan sam koliko su dobar tim. Do sada se nisu pokazali na velikim turnirima, i to im je svakako motivacija, što znači da ćemo i mi morati da nađemo velike motive ako tu mislimo da im pariramo. Nisu fizički snažan tim, ali su strašno brzi. Ipak, imamo i mi svojih snaga. Ja bih samo svoje momke želeo da podsetim da uživaju u igri, jer će samo tako doći i rezultat", poručio je Donadoni.

Ipak, i Donadoni ima briga u sopstvenom timu, u kojem zbog sankcija neće biti Andree Pirla i Đenara Gatuza. Pretpostavlja se da će se na Pirlovom mestu naći Masimo Abmrozini, dok bi umesto Gatuza mogao da nastupi igrač Rome Alberto Akvilani.

Aragones, sa druge strane, na raspolaganju ima sve svoje igrače, od kojih je ista jedanaestorka odigrala prve dve utakmice, i siguran je u pobedu svog tima.

Ubeđen sam da ćemo trijumfovati. Ne sumnjam da će moji igrači uložiti 110 procenata snage. Moramo da budemo pozitivni, i ova ekipa je baš takva. Kod mene je čaša uvek polu-puna, tako da sam siguran da prolazimo”, rekao je španski stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: