Grčka - Španija (sreda 20.45)

Izvor: B92

Utorak, 17.06.2008.

16:05

Default images

Fudbalske reprezentacije Španije i Grčke sutra će u Salcburgu poslednju utakmicu grupne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu odigrati sa sasvim različitim motivima. Španija će pokušati da ostvari i treću pobedu i u eliminacionu fazu takmičenja krene sa maksimalnim učinkom. Grčka, koja je pre četiri godine osvojila titulu šampiona Evrope, a ove već izgubila šanse za plasman u četvrtfinale, pokušaće da bar donekle popravi utisak.

Grci se u dosadašnjem toku turnira pretrpeli dva poraza, a ako na utakmici sa favorizovanom Španijom ne zatresu protivničku mrežu, postaće prva ekipa koja je na Evropsko prvenstvo došla kao aktuelni šampion, a sa njega otišla bez postignutog hola.

"Imamo motiva, iako znamo da ne možemo da prodjemo dalje. Ipak igramo veliku utakmicu. Cilj je da odigramo dobro i pobedimo. Moramo da ostanemo skromni, ali i uspravni", istakao je grčki napadač Nikos Liberopulos.

Španci su, medjutim, svesni da Grci ne žele da turnir u Austriji i Švajcarskoj napuste bez bodova.

"Bio je ovo težak turnir za njih, ali sigurno da žele da osete ukus pobede", ocenio je odbrambeni fudbaler 'crvene furije' Raul Albiol čiji će tim verovatno nastupiti u kombinovanom sastavu, pošto će selektor Luis Aragones odmarati pojedine prvotimce.

"Treba samo da dobro odigramo i treneru pokažemo da uvek može da računa na nas. Bićemo spremni. Imaćemo motiv da iskoristimo priliku i pobedimo", rekao je golman Pepe Reina, koji će gol Španije braniti kako bi se Iker Kasiljas odmorio.

Očekuje se da će Aragones Grcima olakšati posao i tako što će odmarati napadače Fernanda Toresa i Davida Vilju.

"Kvalitet španskog tima je izuzetan, pa nije toliko bitno ko će igrati. To svakako neće biti laka utakmica", ocenio je grčki napadač Joanis Amanatidis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: