B92 Sport EURO 2008 Reprezentacije
ŠVAJCARSKA

14. jun 2008. | 21:53

Fudbalske reprezentacije Portugala i Švajcarske u nedelju će u Bazelu odigrati prvu rezultatski nebitnu utakmicu na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. Portugal je već posle prva dva kola obezbedio plasman u četvrtfinale, dok je Švajcarska, suorganizator turnira sa Austrijom, izgubila šanse da prođe grupnu fazu takmičenja. Švajcarski fudbaleri, ipak, imaju veliki motiv da pred domaćom publikom osvetlaju obraz posle dva poraza.

@@textad_title@@
@@textad_text@@
@@textad_link@@

"Publika zaslužuje da odigramo još jedan kvalitetan meč", rekao je selektor Švajcarske Kubi Kun, kome će duel sa Portugalom biti poslednji na toj funkciji.

Očekuje se da bi Portugalci duel sa domaćinima turnira mogli da iskoriste da odmore neke od standardnih prvotimaca, ali Švajcarci to ne vide kao prednost.

"To bi moglo i da nam oteža posao. Igrači sa klupe uvek žele da pokažu šta znaju", kazao je švajcarski odbrambeni fudbaler Patrik Miler.

Selektor Portugala Luiž Felipe Skolari nije želeo da otkrije sa kojim će timom izaći pred Švajcarsku.

"Razmislićemo", rekao je Skolari, dok su portugalski reprezentativci istakli da njihovi protivnici neće imati popust, bez obzira što su domaćini.

"Igraćemo na pobedu. To pokušavamo da radimo na svakoj utakmici. Ne vidim zašto bismo u meč ušli opušteniji", naglasio je odbrambeni fudbaler Portugala Fernando Meira.

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar  Odštampaj   Pošalji

Google oglasi Šta su Google oglasi?


OSTALE VESTI