Grci pod pritiskom protiv Rusije

Izvor: B92

Petak, 13.06.2008.

10:54

Default images

Fudbalska reprezentacija Grčke u subotu će na utakmici sa Rusijom u Salcburgu igrati pod imperativom pobede jer bi joj svaki drugi rezultat verovatno oduzeo titulu šampiona Evrope. Grčka je prvu utakmicu Grupe D Evropskog prvenstva izgubila od Švedske sa 0:2.

Grcima ne odgovara i što su Rusi u sličnoj situaciji, pošto su prvi duel sa ubedljivih 1:4 izgubili od Španije, velikog favorita Grupe.

"Vrlo važna utakmica. Ako izgubimo, ispali smo. Svi to znaju. Učinićemo sve što je u našoj moći da dobijemo duel sa Rusijom", rekao je grčki napadač Dimitris Salpingidis.

Poraz bi, medjutim, i za Ruse značio kraj takmičenja. Selektor Rusije Gus Hidink tako bi prvi put neki veliki medjunarodni turnir završio u prvoj fazi takmičenja.

Dodatan problem za "baćuške" moglo bi da bude odsustvo tri najbolja ofanzivna igrača ekipe. Pavel Pogrebnjak će turnir propustiti zbog povrede kolena, Andrej Aršavin je suspendovan za prve dve utakmice, a juče se povredio i Roman Pavličenko, čiji je nastup neizvestan.

Grčka reprezentacija je posle utakmice prvog kola kritikovana zbog previše defanzivne igre, dok je Rusija protiv Španije igrala otvoren meč, ali je prema rečima Hidinka pravila naivne greške.

"Bukvalno smo molili Špance da nam uzmu novčanike. Nismo bili nadigrani, poklonili smo im pobedu", rekao je Hidink, koji je odlučio i da pokuša da selektora Grčke Ota Rehagela namami da na teren izvede ofanzivniji tim.

"Grci bi, kao evropski šampioni, trebalo da pokažu malo više inicijative. Ali u redu, to je njihov stil igre i moraćemo da pronadjemo rešenje", rekao je Hidink.

Tradicija je na strani Rusa, koji su na Evropskom prvenstvu pre četiri godine Grcima naneli jedini poraz. Grci su Ruse dobili u samo jednom od osam medjusobnih susreta, a ako ponovo igru iz duela sa Švedskom, malo je verovatno da će to učiniti u Salcburgu.

"Nije uopšte pitanje da li ćemo moći da se kvalifikujemo u četvrtfinale ako budemo igrali kao protiv Švedske... Tada smo imali samo dve prilike... Duel sa Rusijom će za nas biti kao finale, moraćemo da ispravimo greške i više napadamo", rekao je grčki fudbaler sredine terena Janis Amanatidis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: