Zlatan srušio bunker Grka

Izvor: B92

Utorak, 10.06.2008.

22:46

Default images

U drugoj utakmici dana u grupi D, u Salcburgu, Švedska je pobedila selekciju Grčke rezultatom 2:0 (0:0). Golovi su postignuti u samo pet minuta, strelci su bili Zlatan Ibrahimović u 67. i Peter Hanson u 72. minutu. U prvoj utakmici dana u grupi D Španija je pobedila Rusiju sa ubedljivih 4:1 – tri gola postigao je David Vilja.

Selektor aktuelnog prvaka Evrope, Oto Rehagel, odlučio se za izrazito obrambenu taktiku, ali je i u takvoj igri njegova ekipa uspela da stvori nekoliko izglednih šansi. Šveđani su napadali i u drugom poluvremenu uspeli da, posle odlične akcije Henrika Larsona i Zlatana Ibrahimovića, postignu prelep gol, čime su prelomili meč. Drugi gol Šveđani su postigli posle velike gužve u petercu, kada se posle puno odbitaka najbolje snašao Hanson.

Utakmica je u prvom poluvremenu bila dinamična, ali bez mnogo prilika za gol. Grci koji su branioci titule evropskog šampiona i koju su do ovog
meča bili neporaženi u tri utakmice, bili su najbliže postizanju gola u sedmom minutu kada je Angelos Haristeas šutirao u golmana sa ivice šesnaesterca posle solo prodora.

Haristeas je pokušao da savlada golmana Švedske i u 38. minutu, ali je golman uspeo da odbrani. Grčka je imala šansu i u pretposlednjem
minutu prvog poluvremena preko Angelosa Basinasa, ali je golman tu loptu odbio u korner. Jedinu veliku priliku u prvom poluvremenu Švedska je propustila u 33. minutu kada je Ibrahimović šutirao iznad gola.

U drugom poluvremenu, pri rezultatu 0-0, švedski reprezentativac Kristijan Vilhelmson pokušao da lobuje golmana ali je bio neprecizan, dok je jedan odbrambeni igrač Švedske, posle šuta Trajanosa Delasa, umalo prevario svog golmana.

Poslednju veliki priliku reprezentacija Grčke propustila je tri minuta pre kraja utakmice kada je igrač Olimpijakosa Vasilios Torosidis ušao u šesnaesterac i sa leve strane šutirao pravo u golmana. Obe ekipe izborile su po pet kornera na utakmici. Reprezentativci Grčke su zbog grubih startova dobili tri žuta kartona. Reprezentacija Švedske nije izgubila na evropskim prvenstvima pet uzastopnih utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: