Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 06.07.2020.

10:11

Ragbisti Zvezde dominantno do trećeg Kupa u nizu

Ragbisti Crvene zvezde uspeli su i drugu godinu za redom da odbrane trofej namenjen pobedniku Kupa Srbije u ragbiju 13.

Izvor: LN

Autor: LN

Ragbisti Zvezde dominantno do trećeg Kupa u nizu
Foto: Ragbi 13 liga Srbije

Oni su na na stadionu Sportskog centra "Inge" savladali Dorćol Tigrove 38:6 (20:0).

Poštujući sve nove mere Vlade Srbije nakon pogoršanja zdravstvene situacije zbog COVID-19 pandemije, finale u najavi nije imalo spektakularan karakter, kakav se očekivao posle odličnih igara oba kluba u nastavku sezone.

Međutim, na samom terenu viđena je vrlo dobra utakmica u kojoj je trenutno dominantna ekipa u srpskom ragbiju 13 odnela i drugi trofej ove sezone, posle osvojenog Super Kupa.

U prvom finalu u istoriji postojanja, nekadašnji Tašmajdan, a sada Dorćol Tigrovi kao da su sagoreli u želji da naprave iznenađenje u nanesu prvi poraz crveno-belima u regionalnim okvirima u poslednje tri godine.

Da se ta neverovatna serija nastavi najzaslužniji u prvom polvremenu bio je povratnik iz Francuske Miloš Ćalić koji je postigao prvi esej, ali takođe bio gotovo nezaustavljiv u svojim moćnim prodorima. Raspoloženi su bili i braća Vojislav i Vlada Dedić čije su asistencije omogućile Aleksandru Đorđeviću da bude strelac dva eseja do pauze za prednost Zvezde od 20:0.

Bilo je već tada izvesno da će se teško Tigrovi vratiti iz tog rezultatskog deficita, iako im motiva nije nedostajalo. Na terenu ih je predvodio legendarni kapiten Srbije Dalibor Vukanović za koga je klub najavio da će mu to biti zvaničan oproštaj od aktivnog igranja i da će isključivo u buduće naći se u ulozi trenera.

Nesumnjivo pružio je Vukanović inspiraciju svojim mlađim saigračima, međutim odbrana Zvezde je ovoga puta bila skoro neprobojna. Uspeli su Tigrovi da postignu utešne poene u nastavku što je bilo dovoljno da se samo ublaži novi trijumf aktuelnog sprskog i regionalnog šampiona.

"Mnogo teža utakmica nego što to kranji rezultat kaže. Momci su odigrali profesionalno, ispoštovali sve dogovore iz svlačionice i stigli zasluženo to novog pehara", rekao je kratko sportski direktor Zvezde Slobodan Manak.

Crveno-beli su tako stigli do trećeg Kupa Srbije u nizu, odnosno ukupno četvrtog u istoriji kluba. Polovina zadataka za ovu sezonue je već obavljena osvajanjem prva dva trofeja, ostaje da se u jesenjem delu odbrane titule u prvenstvu Sbije i Balkan Super Ligi.

CRVENA ZVEZDA – DORĆOL TIGROVI 38:6 (20:0)

Eseji za Crvenu zvezdu: Miloš Ćalić 10’, Aleksandar Đorđević 25’ i 30’, Vladica Nikolić 36’, Nikola Đurić 51’, Miloš Zogović 57’, Vojislav Dedić 66’.

Golovi: Miloš Zogović 5/7.

CRVENA ZVEZDA: Miloš Zogović, Rajko Trifunović, Aleksandar Đorđević, Denis Čengaj, Valentino Milovanović, Vojislav Dedić, Vladislav Dedić, Marko Janković, Vuk Štrbac, Miloš Ćalić, Miodrag Tomić, Dorotej Dado Arnold, Vladica Nikolić. Rezerve: Petar Milanović, Nikola Đurić, Balša Šarković, Vladimir Bošković.

Eseji za Dorćol Tigrove: Dalibor Vukanović 69'.

Golovi: Dalibir Vukanović 1/1.

DORĆOL TIGROVI: Milan Avramović, Momir Radulović, Nikola Radivojević, Nikša Unković, Nikola Pešterac, Stefan Nikolić, Dalibor Vukanović, Sergej Devetak, Stefan Vukanović, Danilo Kosanović, Veljko Stalević. Rezerve: Milan Čobanović, Milaković, Andrej Šušak, Bulajić.

Stadion: SC Inge. Gledalaca 100. Sudija: Vladan KIkanović. Pomoćnici: Đorđe Divić, Stefan Stamenić (svi Beograd).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve