Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 21.04.2020.

12:27

Predsednik Ragbi unije Fidžija se povukao iz Svetskog ragbija posle optužbi za homofobiju

Predsednik Ragbi unije Fidžija (FRU) Frensis Kin povukao se danas iz Saveta Svetskog ragbija posle optužbi za homofobiju i diskriminaciju.

Izvor: PT

Autor: PT

Predsednik Ragbi unije Fidžija se povukao iz Svetskog ragbija posle optužbi za homofobiju
Photo by Jordan Mansfield/Getty Images

Kin, koji je 2007. godine osudjen za ubistvo bez predumišljaja, nalazi se pod istragom Svetskog ragbija posle pisanja Sandej Tajmsa. On je povukao kandidaturu za mesto u Izvršnom komitetu Svetskog ragbija.

"Sve navode o ponašanju koje nije u skladu sa sportskim snažnim i inkluzivnim vrednostima i zakonima Svetski ragbi shvata izuzetno ozbiljno. Iako je važno naglasiti da svi navodi moraju biti potvrdjeni, nagon razgovora sa Svetskim ragbijem, Ragbi unija Fidžija prepoznaje ozbiljnost iznetih optužbi i potrebu da se oni u potpunosti istraže", navodi se u saopštenju.

Svetski ragbi je naveo da je u najboljem interesu tog sporta da se Kin povuče iz Saveta i povuče svoju kandidaturu za Izvršni komitet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve