Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 15.04.2019.

20:01

Ubedljive pobede večitih, Tašmajdanu gradski derbi

Na startu druge faze prolećnog dela prvenstva Srbije, beogradski večiti rivali Crvena zvezda i Partizan ostvarili su očekivane pobede.

Izvor: SN

Autor: SN

Ubedljive pobede večitih, Tašmajdanu gradski derbi
Foto: Ragbi 13 federacije Srbije

Aktuelni prvak, Zvezda dočekala je na Adi Ciganliji niški Radnički i nastavili svoj nepobedivi niz u domaćim okvirima - 64:0 (28:0), na startu Super Lige Srbije. Nišlije su u prethodne dve nedelje ostvarile dve velike pobede, protiv imenjaka sa Novog Beograda u abražu za plasman u elitu, odnosno u Sofiji protiv domaće Lokomotive u 1. kolu Balkan Super Lige.

Međutim, protiv trenutno dominantnog tima u ovom delu Evrope nisu mogli ni do utešnih poena. Crveno-beli su pokazali još jednom da su prejaki za većinu rivala i da se sada praktično sami bore protiv sebe u ostvarivanju daljih ambicija. Zvezda je postigla čak 12 eseja, tako da se gostovanje Radničkog pretvorilo samo u jači trening za domaćina.

Nešto ranije u nedelju na drugom kraju Beograda - Zvezdari, Partizan je takođe rutinski savladao bivšeg prvak Dorćol, 60:12 (36:6). U sezoni gde je najbitnije da se očuva funkcionisanje kluba zbog masovnog odlaska igrača, Dorćolci nisu mogli ništa do da pruže kakav takav otpor crno-belima, kojima su do ne tako davno bili nerešiva enigma. Uloge su se promenile poslednje dve sezone i Partizan sada naplaćuje sa kamatom sve ranije teške poraze od Dorćola.

Najzanimljiviji meč dana viđen je u Grupi B, gde su takođe na Adi Ciganliji Tamšajdan Tigrovi posle velike borbe savladali Radnički Novi Beograd 26:12 (16.6). U utakmici sa dosta preokreta, odlučujući trenuci desili su se u poslednjih deset minuta meča tokom kojih je Taš esejima Sergeja Devetka i Relje Petrovića konačno slomio otpor gradskog rivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve