Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 21.01.2019.

01:00

Kikanović i kao funkcioner pomaže srpskom ragbiju 13

Skupština Ragbi 13 federacije Srbije imenovala je nekadašnjeg reprezentativca Srbije Vladana Kikanović za novog generalnog sekretara.

Izvor: B92

Autor:B92

Kikanović i kao funkcioner pomaže srpskom ragbiju 13
Foto: Ragbi 13 federacija Srbije

Na funkciji glavnog operativca srpskog ragbija 13, Kikanović će zameniti Slobodana Manaka koji je posle dve uspešne godine iz privatnih razloga podneo ostavku.

"U ime svih u Federaciji želeo bih da se zahvalim Slobodanu na svemu učinjenom u prethodnom periodu, njegov doprinos razvoju našeg sporta je nemerljiv. Istovremeno, želimo puno sreće Vladanu, koji je jedan od pionira modernog ragbija 13 na ovim prostorima, a sada će u novoj ulozi imati prilike još više da pomogne svojim iskustvom i velikom energijom", izjavio je predsednik Ragbi 13 federacije Srbije Predrag Pantić.

Tokom bogate igračke karijere, Kikanović je u domaćim okvirima sa dosta uspeha branio boje Crvene zvezde i Dorćola sa kojim je osvojio tri duple krune. Bio je i reprezentativac Srbije, kao i trener u različitim mlađim kategorijama Federacije. Uporedo Kikanović je od 2010. godine i kao sudija učestvovao u razvoju ragbija 13 u regionu, stigavši i do statusa međunarodnog arbitra.

Takođe, jedan je od od osnivača Ragbi 13 kluba Novi Beograd sa kojim je kao trener dva puta osvajao Drugu ligu Srbije i plasirao se u polufinale nacionalnog Kupa.

"Hvala Federaciji na ukazanom poverenju, trudiću se da svojim radom doprinesem razvoju postojećih klubova, osnivanju novih i povratku starih u okvire takmičenja. Posebno sam spreman da u novoj ulozi nastavim da pomažem rad naših nacionalnih selekcija", rekao je novi generalni sekretar Ragbi 13 federacije Srbije.

Kikanović je odmah stupio na funkciju i u saradnji sa komesarom za takmičenja Ragbi 13 federacije Srbije Draganom Pavlovićem pripremio kalendar za novu sezonu koja će startovati krajem februara. Po tradiciji poslednje nedelje februara igra se tradicionalni Rizman kup, a većnarednogvikenda igrać se i Super Kupu Srbije, u kome će snage odmeriti trenutno dva najbolja srpska kluba, Crvena zvezda i Partizan.

Novo 18. prvenstvo Srbije u ragbiju 13 za počinje druge nedelje marta i ove godine učestvovaće devet ekipa. U prvom delu vodiće se bitka za četiri mesta koja vode u Super Ligu Srbije. Tri ekipe Crvena zvezda, Partizan i Dorćol su već obezbedili svoja mesta u Super ligi. Zato će oni biti ove sezone u A grupi, gde će u tri kola odlučiti ko će od njih startovati sa tri, a ko sa dva ili jednim bonus bodom.

U drugoj kvalifikacionoj grupi - Sever takmičiće se Radnički Novi Beograd, Crveni Kengur i Stari Grad. Grupu Jug čini će Radnički Niš, Morava Gepardi Leskovac i Car Dušan Silni Paraćin, pa će pobednici ove dve grupe igrati baražza popunu poslednjeg mesta u Super ligu Srbije.

Super liga se i ove godine igra dvokružno, a B ligan koju ćečiniti sve ostale ekipe igraće se jednokružno. Šampion Srbije dobiće se kroz plej-of i to četvrtfinale, polufinale i finale. Kup Srbije igra se od osmine finala, po klasičnoj kup šemi.

Balkan Super Lige svoju treću sezonu počinje početkom aprila. Ove godine u ligi će učestvovati 14 klubova koji će biti podeljeni u dve kvalitetne divizije A i B. Od naših klubova u A diviziji biće Crvena zvezda, Partizan, Dorćol i Radnički Niš, kao i Crveni Kengur u B diviziji. Ipak, to ne mora da znači da je ovo konačan broj naših klubova u Balkanskoj Super Ligi, jer u slučaju da neko od prijavljenih klubova odustane, njegovo mesto u A diviziji popuniće Radnički iz Novog Beograda, odnosno Stari grad ili Morava Gepardi u B diviziji.

Ragbi 13 federacija Srbije u saradnji sa ostalim zainteresovanim federacijama ove godine pokrenula je još jedno novo takmičenje Kontinentalni Kup. U prvoj sezoni mesta ima za osam klubova, a mečevi se igraju odmah na eliminaciju. Učešće je ponuđeno klubovima iz Rusije, Grčke, Italije, Turske i Ukrajine. Od naših klubova u ovom takmičenju planirano je učešće Crvene zvezde, Partizana i Dorćola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve