Jedinstven adrenalinski događaj u Beogradu – trka na Adi sa preprekama

Beograd će, po prvi put, biti domaćin OCR (obstacle course race) trke, koja se 28.oktobra održava na Adi Ciganliji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: ULTIMATE OCR
Foto: ULTIMATE OCR

Za sve one koji su već odavno ljubitelji trka sa preprekama, ali i one koji se do sada nisu okušali u ovoj vrsti izazova, organizatori trke Sportsko udruženje Ultimate OCR spremaju jedinstven događaj, pun adrenalina, uzbuđenja i dobre zabave.

Staza je duga 13,5 kilometara, a trkači će pre nego što se domognu zaslužene finišerske medalje, morati da savladaju usputne prirodne i veštačke prepreke, simbol OCR trka i razlog zbog kojeg su one sve popularniji sport kako u svetu, tako i u Srbiji.

"Privlačnost ovih trka leži upravo u činjenici da se trči u prirodi, po podlogama koje nisu uobičajene za trku, ali i tome što vas na putu do cilja čekaju prepreke – zidovi, grede, puzanje, blato, voda… I ma koliko da to početnicima deluje teško i nesavladivo, najvažnija je zapravo volja da se osmelite i prijavite. Kad pištaljka označi početak trke, ta čvrsta volja, pozitivna atmosfera i adrenalin koji vas “vozi” učiniće da savladate i prepreku koja se činila nepremostivom. Ako to i ne uspete, za gotovo svaku prepreku postoji zamenska vežba koju svako može da uradi i time stekne uslov da nastavi trku" kaže Dejan Halaj, fitnes instruktor i jedan od organizatora Ultimate OCR-a dodajući da zainteresovani sve detalje u vezi sa ovim događajem mogu naći na sajtu https://ultimateocr.rs/

Foto: ULTIMATE OCR
Foto: ULTIMATE OCR

Trka sa preprekama u Beogradu: Zakoračite u svet OCR-a

Beograđanima, ali i fanovima trka sa preprekama širom Srbije Sportsko udruženje Ultimate OCR sprema za 28. oktobar prvi beogradski OCR (obstacle course race). Događaj će se održati na popularnoj Adi Ciganliji, a pred učesnicima je staza duga 13,5 kilometara sa mnoštvom zanimljivih prepreka koje moraju da savladaju kako bi se domogli cilja i medalje koja će pripasti svima koji uspešno savladaju ovaj izazov, bez obzira na ostvareni plasman.

Takmičari će imati priliku da se okušaju u trčanju na različitim podlogama, savladavanju mnoštva zanimljivih prepreka, plivanju, vožnji bicikla...

Ljubitelji ovih trka već unapred naslućuju sa čim će se suočiti, a organizatori početnicima poručuju da je Ada idealno mesto za ulazak u svet OCR-a, jer je u pitanju relativno ravan teren, kao i da je za svaku prepreku koja se ispostavi preteškom moguće uraditi zamensku vežbu i nastaviti trku.

Prva beogradska OCR trka nudi i jednu novinu kada je u pitanju plasman trkača. Za one kojima se čini da bi u paru bilo lakše, organizatori nude mogućnost prijave u kategoriju “parovi”, koja podrazumeva zajednički start, savladavanje prepreka i zajednički prolazak kroz cilj prijavljenog para.

"Većina trka ovog tipa po Srbiji ima pojedinačni i timski plasman, za one koji su se prijavili pod imenom tima. Naša ideja je bila da iskoračimo u tom smislu, a ima li šta lepše od koraka koji je napravljen u pravcu promocije ljubavi, podrške i zajedništva. Zato smo uveli ovu kategoriju i pozivamo sve zainteresovane da se prijave u potrče zajedno sa svojim partnerom, prijateljem, članom porodice i da držeći se za ruku prođu i start i cilj", naglašava Dejan Halaj, kondicioni i fitnes trener i jedan od organizatora Ultimate OCR-a sa porukom svima da se na vreme prijave i na Adi otkriju zbog čega ove trke iz godine u godinu imaju sve više poklonika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.