Predstavljen Olimpijski festival

MRIzvor: B92, zvanicni sajt
Podeli

U Skupštini grada Beograda u utorak je održana prva konferencija za novinare povodom Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF), koji će tokom leta biti održan u Beogradu.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Predrag Manojlović istakao je značaj EYOF-a za našu zemlju, činjenicom da će leta 2007. Beograd biti olimpijski grad, i da je važno da svi prihvatimo duh olimpizma - prijateljstvo, solidarnost, fer plej i odsustvo bilo kakve diskriminacije.

EYOF je organizovan po protokolu Olimpijskih igara, počev od nošenja olimpijske baklje, preko ceremonije otvaranja, takmičarskog dela, pa sve do dodele medalja i ceremonije zatvaranja. Olimpijska baklja iz Atine dolazi u Beograd u junu. Olimpijski plamen biće upaljen na ceremoniji svečanog otvaranja EYOF-a na stadionu Partizana i goreće do njegovog završetka.

U organizaciju Festivala biće uključeno oko 1000 volontera studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, Univerziteta Braća Karić, kao i najstarija i najveća studentska organizacija u Beogradu, Savez studenata Beograda, koji sarađuje sa 21 fakultetom Univerziteta u Beogradu.

Takmičarski deo Festivala biće organizovan u saradnji sa granskim sportskim savezima, na sledećim lokacijama:

Atletika – na stadionu Partizan
Biciklizam – ulicama grada
Gimnastika – u Hali 3 Beogradskog sajma
Džudo – u Palati sportova na Novom Beogradu
Plivanje – u Sportskom centru Tašmajdan
Stoni tenis – u Pioniru
Tenis – u Sportskom centru Zvezdara
Košarka – u hali Sport Eko
Vateropolo – u Sportskom centru Banjica
Odbojka – u Sportskom centru Šumice
Rukomet – u Pioniru

Ulaz za sva takmičenja Festivala je besplatan.

Učesnici Festivala (sportisti, zvaničnici i osoblje nacionalnih timova) biće smešteni u Olimpijskom selu u Studentskom centru na Novom Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.