Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 21.02.2006.

20:27

"Spartakova nagrada" Nikoli Špearu

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

U Novom Sadu su dodeljene "Spartakove nagrade", najviša pokrajinska priznanja u oblasti sporta, a među dobitnicima je i najbolji teniser Vojvodine svih vremena i teniski trener Nikola Špear.

Nagradu za životno delo Špearu je uručio predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić, koji je rekao da sportski duh i vrline koje krase domaće sportiste moraju biti osnova i za sve druge društvene obaveze.

"Njihovi uspesi i svetski vredni rezultati dokaz su da je moguće postići mnogo više ako se, poput naših sportista, na pravi način angažujemo i zajednički ostvarimo uslove za bolji i uspešniji život u Vojvodini", rekao je Pajtić.

Nagrade "Jovan Mikić Spartak" za 2005. godinu dodeljene su u šest kategorija.

Za najbolje pojedinačne sportiste proglašeni su trijatlonac Nenad Sudarov, atletičarka Dragana Tomašević i kajakaš Dragan Zorić.

Najbolji sportski treneri su trener borilačkih veština Jan Kopas i trener atletičara Jani Hajdu.

Za najbolje sportske sudije proglašeni su sudija u rvačkom sportu Danji Karolj i rukometni sudijski par Rajko Ibronjev i Nebojša Grković.

Sokolsko društvo "Vojvodina" iz Novog Sada najbolja je sportska organizacija, dok su najbolji sportski radnici Bogdan Rodić, rukometni klub Vojvodina i Vlajko Vlahović iz Sportskog saveza Odžaci.

"Spartakova nagrada" dodeljuje se od 1967. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve