Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 21.02.2006.

00:19

Navka i Kostomarov za 3 od 3 Rusije

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Rusi Tatjana Navka i Roman Kostomarov najbolji su plesni par na takmičenju u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu.

Navka i Kostomarov su nadmašili američki par Tanit Belbin – Bendžamin Agosto za 4,58 bodova u ukupnom skoru, posle tri dela takmičenjs – obaveznog, originalnog i slobodnog plesa.

U slobodnom plesu Rusi su nastupali uz muziku iz opere "Karmen" Žorža Bizea. Težak program oni su klizali uz mali broj gotovo neprimetnih grešaka, pa su dobili visoke ocene i tako povećali prednost koju su imali i posle nedeljnog originalnog plesa.

Bronza je pripala ukrajinskom paru, supružnicima Eleni Grušini i Ruslanu Gončarevu.

Zlato Navke i Kostomorova je treće za Rusiju u umetničkom klizanju na ovim Igrama. Najprostranija zemlja na planeti želi da u Torinu objedini sve četiri titule u tom popularnom sportu.

Prethodno su titule u Torinu osvojili Tatjana Totmjanina i Maksim Marinin u klizanju parova, a Jevgenij Plušenko u muškoj konkurenciji.

Preostalo je još pojedinačno takmičenje klizačica, a Rusi i tu imaju favorita - Irinu Sluckaju, svetsku i evropsku šampionku, i srebrnu sa prošlih Igara u Solt Lejk Sitiju. Borba za to zlato počinje u utorak uveče, kada će klizačice izvoditi kratki program. Slobodni program je u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve