Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 23.02.2021.

12:45

Nemice odbile da igraju zbog zabrane bikinija

Zvezde odbojke na pesku, Nemice Karla Borger i Julija Sude, bojkotovaće turnir u Kataru.

Izvor: MT

Autor: MT

Nemice odbile da igraju zbog zabrane bikinija
EPA/GEORGIOS KEFALAS

Razlog je zabrana nošenja bikinija u toj zemlji.

"Mi smo tu da radimo svoj posao, ali sprečeni smo da nosimo našu ’odeću’. Ovo je zaista jedina zemlja i jedini turnir na kojem nam njihova Vlada govori kako da radimo svoj posao. Mi to kritikujemo", rekla je Borger.

Katar je jedan od domaćina predstojećeg događaja FIVB svetske turneje, ali očigledno će biti uskraćeni neigranjem osvajačica srebrne medelje na pošlom Svetskom prvenstvu

Ovo će biti prvi put da će Doha ugostiti najbolje svetske odbojkašice na pesku. Do sada se u tom gradu igrao samo turnir u muškoj konkurenciji

Od igračica će se tražiti da nose majice i duge trenerke umesto bikinija, a to je potvrdio i FIVB, koji kaže da je to "iz razloga poštovanja prema kulturi i tradiciji zemlje domaćina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

2 d

U fokusu

Vidi sve