Nova vest
Ekipni sportovi

Sreda, 09.12.2020.

16:30

Srbija kroz triler izborila istorijski plasman na Mundijal!

Futsaleri Srbije izborili su vizu za Svetsko prvenstvo u Litvaniji 2021. godine.

Izvor: MS

Autor: MS

Srbija kroz triler izborila istorijski plasman na Mundijal!
Foto: FSS

Tim Gorana Ivančića remizirao je u revanšu baraža u Finskoj 5:5 (3:2) i drugi put doneo Srbiji mesto na planetarnom takmičenju, posle devet godina i čuvene generacije Ace Kovačevića koja je igrala četvrtfinale.

Junak meča u Vanti bio je trostruki strelac Jovan Lazarević, koji je zbog suspenzije propustio prvi meč u Kragujevcu i trijumf Srbije ostvaren minimalnim rezultatom.

Upravo je pobeda u hali "Jezero", bez primljenog gola, bila od krucijalnog značaja...

Srbija je gubila posle prvih 20 minuta i činilo se da nas Finci imaju u šaci, posebno što je golman Nemanja Momčilović odbranio kazneni udarac sa 10 metara kapitenu Autiju.

A onda je na scenu stupila "devetka" Srbije i sa tri gola rešila sve dileme, iako je domaćin bio uporan do kraja.

Upravo je u tim kritičnim minutima pokazao da je nadolazeća zvezda svetskog futsala i sa tri gola u kratkom razmaku pokazao da će ga Finci dobro zapamtiti.

Prvo je doneo izjednačenje 2:2, nakon što je Finska preokrenula posle pogotka Marka Pršića, a onda još jednom vratio "Orlove" tako što je "provozao" sjajnog golmana Savolainena za 3:3.

Praktično je sve bilo gotovo kada je u sopstvenoj režiji probio Finsku po sredini za 4:3 pred poslednji kvartal utakmice.

Finska je tada zaigrala na sve ili ništa, nije se predavao Autio, pre nego što je konačan udarac oko eliminacije zadao Stojković.

Na kraju su Finci izborili remi pogotkom 70 sekundi pre kraja, ali je uveliko bilo kasno.

Tako će Srbija biti deo elite zajedno sa majstorima iz Brazila, Španije, Portugala, Rusije, Argentine i drugih u odabranom društvu od samo 24 selekcije.

Tok duela mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve