Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 05.02.2018.

17:00

EP: Odličan otpor Srbije, Kazahstan ponovo koban

Futsal reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Sloveniji, pošto je od Kazahstana poražena sa 3:1.

Izvor: B92

Autor:B92

EP: Odličan otpor Srbije, Kazahstan ponovo koban
Starsportphoto

’Orlovi’ su pružili izuzetno jak otpor Kazahstancima, ali nisu imali sreće i ponovo su izgubili od istog protivnika.

Na prošlom šampionatu u Beogradu mestom među četiri najbolje selekcije ispisana je istorija srpskog futsala, a upravo je Kazahstan, nakon što je Rusija bila bolja u polufinalu, slavio protiv Srbije (5:2) u borbi za bronzu.

Ni sada ništa ne može da se zameri izabranicima Gorana Ivančića koji su „skupo prodali kožu“ i pokazali da nisu slučajno među osam najboljih na Starom kontinentu.

Prvo poluvreme u ’Stožicama’ bilo je veoma zanimljivo i Srbija je odigrala izuzetno agresivno – Rajčević je na početku i kraju uvodnog dela pogađao stative, u međuvremenu je promašio i jednu veliku priliku, a problem u igri Srbije bilo je nedovoljno učešće Perića i Kocića.

Kazahstanci su, kao i obično, napadali sa šest igrača u polju, pošto je golman Igita konstantno izlazio, ali su do gola došli posle prekida.

Sve je počelo greškom kapitena Perića, koji je morao da pravi faul jer ga je protivnik predriblao. Daglas je izveo slobodan udarac, Aksentijević je odbranio, ali se lopta odbila do naturalizovanog Brazilca koji je sa sedam metara šalje kroz noge srpskog golmana.

Aksentijević je igrao izuzetno u prvih 20 minuta, u nekoliko navrata je sjajno intervenisao i, pored spomenutih stativa, bio najzaslužniji što se na pauzu otišlo sa samo jednim pogotkom.

’Orlovi’ su mnogo angažovanije krenuli u drugo poluvreme, Perić i Kocić su se probudili, ali je kazna za nove promašene šanse stigla posle nekoliko minuta. Upravo je Kocić izgubio loptu na sredini terena i ostao na zemlji, ona je ekspresno došla do Tajnana koji pogađa za 2:0.

Od tog trenutka Kazahstan je propustio nekoliko dobrih situacija da dokusuri rivala i Srbija je krenula da se budi – pokušavali su naši momci iz svih pozicija, igrači u plavim dresovima, predvođeni golmanom Igitom se neverovatno branili, a tek kada je Kocić uzeo golmanski dres, postigli smo gol.

Samo nekoliko sekundi pošto smo počeli da igramo sa igračem više Perić je proigrao Rajčevića, ovaj u prijemu ušao unutra i uz malo sreće zakucao loptu pod prečku!

Drama u ’Stožicama’ bila je sve veća, Srbija je bila blizu izjednačujućeg gola, ali je u poslednjim sekundama Daglas rešio pitanje pobednika i odveo svoj tim u polufinale.

Tamo će Kazahstanci igrati sa boljim iz duela Ukrajina – Španija.

Tok meča:

2’ Kocić je lepo pronašao Simića ispred kaznenog prostora, on se lepo zagradio i Daglas Žunior ga je faulirao. ’Orlovi’ nisu uspeli da naprave šansu iz prekida, ali jesu u sledećem napadu – lopta je sa desne strane došla do Rajčevića, ovaj je sa distance šutirao po zemlji i pogodio stativu.

4’ Prvi put od početka meča pripretili su Kazahstanci – Tajnan je špicem patike gađao sa desnog boka, Aksentijević je odbranio, da bi potom ukrotio i odbitak sa druge strane.

4’ Sledeći napad doneo je prvu veliku šansu za Srbiju, ponovo je u centru pažnje bio Rajčević. Njegov udarac sa distance odbio je golman Igita, ali je naš igrač došao prvi do nje i imao otvorenu poziciju na nekih sedam-osam metara. Ipak, šutnuo je po zemlji, a iz trećeg pokušaja je prebacio gol.

5’ Pripretili su i igrači u plavim dresovima, prvo Tajnan nije bio precizan, potom je Aksentijević izblokirao udarac Obrazova, da bi na drugoj strani Ramić loše zahvatio loptu u veoma dobroj situaciji po levoj strani.

6’ GOL – nažalost, Kazahstan vodi 1:0! Sve je počelo greškom kapitena Perića, koji je morao da pravi faul jer ga je protivnik predriblao. Daglas je izveo slobodan udarac, Aksentijević je odbranio, ali se lopta odbila do naturalizovanog Brazilca koji je sa sedam metara šalje kroz noge srpskog golmana.

9’ Srpski igrači malo su bili šokirani primljenim golom, nekoliko minuta nisu mogli da dođu do igre, dok je Igita upućivao projektile sa skoro pola terena. Ipak, Tomić je pokazao da se tim probudio i zamalo bio neprecizan.

11’ Ponovo Tomić – sada iz mrtvog ugla, ponovo pored stative.

12’ Velika šansa za Srbiju nakon greške Kazahstana – Ramić je nakon izblokiranog šuta dodao do Perića levo, ovaj vratio do usamljenog Rajčevića, ali je njegov slab šut uhvatio golman rivala.

13’ Simić pravi drugi faul, peti ekipni, što znači da će do kraja poluvremena naši reprezentativci morati da se čuvaju kaznenog udarca. Na isteku trinaestog minuta sreća je spasla ’Orlove’ – Nurgožin je sa boka lepo prebacio Aksentijevića i pogodio prečku.

14’ Sada okvir gola spasava Kazahstance! Perić je sjajno prošao po levoj strani, zavrnuo u sredinu gde je Simić preskočio, a lopta došla do Rajčevića na suprotnom boku. On je uhvatio iz prve, pogodio nekog na putu do gola i drugi put na meču zatresao stativu!

17’ Aksentijević ponovo spasava Srbiju – Tajnan je sjajno gađao posle prekida, ali srpski čuvar mreže refleksno reaguje i čuva mrežu.

20’ Još jedna greška Perića, Daglas uzima loptu i kreće u kontru. Kapiten Srbije nije smeo da ga dira i pravi faul, pa je opet morao da reaguje golman. Verovatno najbolji srpski reprezentativac po ko zna koji put je omeo rivala da zatrese mrežu. Nekoliko sekundi kasnije ista situacija – Tajnan oštro sa boka, Aksentijević brani nogama.

Kraj poluvremena – Kazahstan vodi golom Žamankulova.

21’ Kocić je mnogo angažovanije otvorio drugo poluvreme – lepo je pronašao Rajčevića koji se zavukao iza odbrane, on je vratio do Simića koji je izblokiran u odsudnom trenutku.

22’ ’Orlovi’ su želeli što pre da izjednače, prvo je Igita odbranio Perićev šut sa distance, a onda je lopta došla do Kocića na levoj strani. On je ošto šalje na drugu stativu, tu je čekao jedan naš igrač, ipak je golman Kazahstana reagovao krajnjim naporom.

23’ GOL – Kazahstan vodi 2:0! Kocić je izgubio loptu na sredini terena i ostao da leži na zemlji. Ona je ekspresno stigla na desnu stranu do Tajnana koji iz prve pogađa kroz noge Aksentijeviću.

24’ Perić se razigrao, lepo je gađao sa desetak metara, Igita se sjajno bacio. Rajčević u nastavku akcije pokušava, Kazahstanci se nestvarno dobro brane.

25’ Lepa akcija Kazahstanaca koju je Aksentijević sprečio u kaznenom prostoru, a onda Tomić zamalo neprecizan pošto je kao sidraš lepo prihvatio dodavanje kapitena i okrenuo čuvara.

28’ Ušlo se u nešto mirniji ritam koji je odgovarao Kazahstancima, a onda je Perić pokazao kakvu magiju ima u nogama. Sjajno se oslobodio čuvara, dodao na levu stranu, ali je Žamankulov fenomenalno intervenisao.

31’ Nova šansa za Rajčevića! Ne da se srpskom broju 14 da probije led. Nekoliko brzih i tačnih dodavanja, povratna lopta sa jedne na drugu stranu, Rajčević je želeo da vrati Igitu u ugao iz kog je dolazio, ali je ovaj odlično reagovao.

32’ Sve bolji ’Orlovi’ vezu napade – Kocić do Simića, ovaj do rezerviste Radovanovića koji sa metar napucava golmana Igitu.

34’ Očajna odbrana Rakića kod kornera, Daglas je ostao sam na šestercu, srećom je prebacio prečku.

35’ Selektor Goran Ivančić rešio je da nema više čekanja – Kocić je obukao golmanski dres i Srbija igra sa petoricom u polju.

36’ GOOOOL – Rajčević smanjuje na 2:1! Konačno je srpski reprezentativac uspeo da probije bedem rivala i to iz 14. šuta. Samo nekoliko sekundi pošto smo počeli da igramo sa igračem više Perić je proigrao Rajčevića, ovaj u prijemu ušao unutra i uz malo sreće zakucao loptu pod prečku!

37’ Treći put ’Orlovi’ pogađaju stativu. Sada je Kocić opalio sa distance, Igita je bio savladan, ali se lopta od okvira gola odbila u aut.

38’ Drama u ’Stožicama’, ređaju se prilike – prvo je Daglas propustio 1 na 1 da nokautira Srbiju, onda je Igita jedva spasao svoj gol, da bi ga centimetri delili da sa celog terena postigne pogodak.

20’ Sada je Perić dobio više prostora, špicem je šutirao sa levog boka, pravo u golmana Kazahstana. Nekoliko trenutaka kasnije Kociću pada koncentracija, Daglas mu krade loptu i klizećim startom ubacuje loptu u praznu mrežu i otklanja pitanje pobednika – 3:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve