Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 26.12.2013.

16:37

Zvezda ponovo bolja u derbiju

Florbol tim Crvene zvezde ponovo je bio bolji u derbiju od Partizana sa 11:5, Pirati su savladali Beograd 5:1, dok je Dorćol nadigrao Šumadiju 8:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na tabeli posle 13. kola vode Pirati sa 36 bodova, tri manje imaju crveno-beli, dok su crno-beli 12 bodova od lidera.

Duplo manje na četvrtom mestu ima Dorćol, uz utakmicu manje, Beograd je osvojio devet, dok je Šumadija i dalje bez bodova.

Crvena zvezda je već posle trideset sekundi povela protiv Partizana, ali izjednačenje je stiglo za manje od jednog minuta. Početak utakmice nije nagoveštavao pobedu Crvene zvezde, ali nakon što je Petrović Marko postigao gol za 2:1 usledila je sjajna serija „crveno-belih“, koji sa pet pogodaka u nizu stižu do ispostaviće se nedostižnih 6:1. Do kraja prvog perioda Partizan je uspeo da postigne još jedan pogodak i smanji rezultatsku prednost protivnika.

I druga trećina pripala je Crvenoj zvezdi, strelci su bili upola manje uspešni, pa je rezultat bio 3:1 za „crveno-bele“. Poslednji period igre završen je bez pobednika 2:2, za konačnih 11:5 za Crvenu zvezdu. Najbolji u redovima „crveno-belih“ bio je Strahinja Avramović koji je postigao 5 pogodaka, dok se u Partizanu istakao Marko Gajdaš sa četiri gola. Ovo je treća pobeda Crvene zvezde u duelima sa Partizanom ove sezone.

Beograd je pokušao da i protiv Pirata primeni recept kojim su stigli do pobede od 3:0 nad Crvenom zvezdom u prethodnom kolu. Postavili su čvrstu odbranu, pa je takva igra dala rezultata u prvom delu igre u kojem su mreže mirovale. Ipak, već početkom druge trećine oslabljeni Pirati su uspeli da probiju protivničku odbranu i povedu. Posle tog gola Piratima je bio znatno olakšan posao, pa je golman Beograda savladan još dva puta u istom periodu. Još jednom je Pirate do pobede predvodio Ivan Bogdanović koji je postigao još dva gola u poslednjoj trećini, ukupno tri na meču, dok je počasni pogodak za Beograd dao Uroš Spasojević.

Šumadija je početkom druge trećine vodila protiv Dorćola 2:1, ali nije uspela da zadruži tu prednost. Najpre je Dorćol preokrenuo na 5:2 golovima Rajčića i Novakovića. Gosti iz Kragujevca su uspeli sa dva brza gola da se vrate u meč i približe aktuelnom šampionu na samo gol razlike, ali su „Dorćolci“ sa tri uzastopna pogotka u poslednji pet minuta rešili utakmicu u svoju korist. U redovima gostiju iz Kragujevca najbolji je bio Janićijević Lazar koji je dva puta savladao golmana Dorćola.

Naredno kolo igra se u nedelju 29. decembra.

Rezultati 13. kola:
Fbk Crvena zvezda – Fbk Partizan 11:5 (6:2, 3:1, 2:2)
Fbk Dorćol – Fbk Šumadija 8:4 (1:1, 4:2, 3:1)
Fbk Pirati 07 – Fbk Beograd 5:1 (0:0, 3:1, 2:0)

Tabela:
1. Fbk Pirati 36
2. Fbk Crvena zvezda 33
3. Fbk Partizan 24
4. Fbk Dorćol (-1) 12
5. Fbk Beograd 9
6. Fbk Šumadija (-1) 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve