Jedini koji može da se poredi sa Džordanom

Drugi put, verovatno i poslednji, Tom Brejdi je završio NFL karijeru.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Ko je najveći u istoriji – Majkl Džordan ili Tom Brejdi?

Konačno se povukao iz profesionalnog sporta u 46. godini nakon 23 sezone.

To znači da je bukvalno pola svog života proveo u NFL ligi u kojoj će ostati upamćen kao najveći svih vremena, popularni GOAT.

Brejdi je bio toliko dominantan u svojoj eri da bi se ona mogla podelili na tri dela, svaki za deceniju života u kojoj je igrao, i svaki taj deo bi se mogao nazvati vrhunskim.

Brejdi je u svojim dvadesetim bacio 21.564 jarde i 147 tačdaun pasova te osvojio tri Superboula sa Nju Ingland Petriotsima.

* B92.net GOAT: Gospodar prstenova

U tridesetim je bio još nadmoćniji sa čak 40.18 jardi i 309 tačdauna te još dva SB sa bostonskim Patriotama.

A onda se u četrdesetim preselio malo južnije, u Tampa Bej Bakanirse za koje je bacio 27.632 jarde i 193 tačdauna te sa još dva SB pokazao da je on bio ključ titula, a ne Nju Ingland.

Da ova tri dela njegove karijere pripadaju trojici pojedinačnih sportista, svaki od njih bi se smatrao jednim od najboljih u istoriji.

* Priča o Pepeljugi u "surovom svetu"

Ukupno gledano, momak koji je bio 199. pik u šestoj rundi drafta 200. godine osvojio je sedam Superboul titula, pet puta bio SB MVP, tri puta MVP lige i rekorder NFL po broju pobeda među kvorterbekovima (251), bačenim jardima (89.214), tačdaunima (649), a deli i rekord po najdužem tačdaun dodavanju od 99 jardi.

Brejdi će nakon igračke početi karijeru sportskog komentatora, a zanimljivo je da će za desetogodišnji ugovor sa Foks Sportsom zaraditi 375 miliona dolara, više nego što je zaradio tokom cele igračke karijere.

Može se slobodno reći da je Brejdi jedini sportista koji se može porediti sa najboljim košarkašem svih vremena Majklom Džordanom, što sa sportske, što sa komercijalne strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.