Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 21.11.2022.

13:00

"Orlovi" se izvukli iz ambisa, "kauboji" impresivni, "ovnovi" predaju titulu

Kanzas Siti Čifsi savladali su Los Anđeles Čardžerse 30:27 posle preokreta u meču nedelje, 11. vikenda NFL sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia

Patrik Mahoms bacio je tri tačdauna za Trevisa Kelsija za osmu pobedu "poglavica" u sezoni.

Čardžersi su ispustili 20:13 sa poluvremena, u meču u kojem je Džastin Herbert oba tačdauna bacio za Džošuu Palmera.

Filadelfija Iglsi su jedva izbegli drugi uzastopni poraz, dok su se Bafalo Bilsi i Dalas Kaubojsi vratili velikim pobedama u 11. nedelji.

Tačdaun Džejlena Hertsa doneo je Iglsima pobedu protiv Indijanapolisa rezultatom 17:16, dok su Nju Ingland Petriotsi pronašli nov način da pobede Džetse 14. put zaredom.

U međuvremenu, Los Anđeles Remsi teško da će odbraniti Superbozul nakon što su izgubili još jednu utakmicu i takođe kvoterbeka Metjua Staforda.

U nedelju smo u NFL sa više dramatičnih završnica i nekoliko dominantnih defanzivnih performansi.

Na kraju, filadelfijski "orlovi" su stigli do najboljeg učinka u NFL sa 9-1, dok je jedan od favorita za plasman na Superboul Bafalo na 7-3 nakon pobede nad Braunsima.

Minesota Vajkinzi su u protekli vikend ušli sa 8-1, ali ih je Dalas razbio, dok su Rems pali na 3-7 uz još jedan loš nastup, ovog puta protiv Nju Orleans Saintsa, pa je njihova odbrana SB ugrožena i pre Dana zahvalnosti.

Filadelfija je u ponedeljak doživela prvi poraz u sezoni, a izgledalo je da je još veća nevolja na planu jer su Indijanapolis Koltsi, sa neiskusnim privremenim glavnim trenerom Džefom Sabotom na čelu, vodili do poslednjih trenutaka u nedelju.

Međutim, Iglse je poraza spasao QB Hurts, tačdaunom u poslednja dva minuta, što je ostavilo Filadelfiju na vrhu divizije.

Neće im biti lako da tu i ostanu s obzirom na formu Dalasa, koji je predvođen odbranom nadigrao Minesotu.

Kaubojsi su čak sedam buda obarali Kirka Kazinsa, dok su Toni Polard i Ezekijel Eliot postigli po dva TD-a za pobedu 40:3 koja je dovela Kaubojse na 7-3.

Šampioni Remsi su poraženi 27:20 od Sejntsa, a usput su ostali i bez kvorterbeka Metjua Staforda, koji je doživeo potres mozga, samo dva dana nakon što je izašao iz protokola za istu povredu.

Od svih rekordnih 14 uzastopnih pobeda Patriotsa nad Džetsima, malo njih je bilo tako bolno za Njujorčane kao ova poslednja 10:3, tačdaunom Markusu Džonsa koji je vratip pant 84 jarde samo pet sekundi do kraja.

Impresivne odbrane oba tima su ograničile poentiranje na samo po jedan fild-gol, a posebno se mučio QB Džetsa Zek Vilson koji je osvojio samo 77 jardi dodavanjima.

Oba tima sada imaju učinak 6-4 na Istoku AFC, pa su i dalje iza Majami Dolfinsa i Bafalo Bilsa, koji su prebrodili selidbu sa svog stadiona zbog snežne oluje i savladali Klivlend 31:23.

Dva uzastopna poraza dovela su do postavljanja znaka pitanja nad prethodno moćnim Džošom Alenom, ali uprkos tome što su igrali u Detroitu umesto u zavejanom Bafalu, pokazali su borbeni duh koji može da održi njihov san o Superbolu živim.

"Lako smo mogli da odustanemo i dozvolimo da to bude izgovor za nas", rekao je Alen, koji je bacio jedan TD dok je šuter Tiler Bas postigao šest fild-golova što mu je rekord karijere.

Bilse u četvrtak za Dan zahvalnosti u Detroitu čekaju Lajonsi, koji ponovo pobeđuju dok Filds i Paterson postavljaju rekorde.

Nastavili su svoj iznenađujući niz impresivnom pobedom od 31:18 nad Njujork Džajantsima, što im je treća uzastopna pobeda.

Džajantsi su malo pokvarili utisak u svojoj najboljoj sezoni u poslednjih desetak godina, jer sa 7-3 i bez šestorice povređenih igrača idu na noge velikom rivalu Dalasu u četvrtak.

A dramatičnu borbu na Istoku NFC zaokružuje Vašington, koji je nakon pobede nad Filadelfijom savladao i Njuston 23:10 i stigao do 6-5.

Kvorterbek Čikago Bersa Džastin Filds je nastavio da impresionira postigavši po tačdaun trčanjem i dodavanjem rekordnu petu utakmicu u nizu, ali to nije bilo dovoljno da "medvedi" izbegnu poraz od Atlanta Falkonsa 27:24.

Problem za Berse je i što je Filds u završnici meča povredio rame.

Pobedu Falkonsima doneo je Jungho Ku, kasnim fild-golom, nakon što je Kordarel Paterson postavio novi NFL rekord svojim devetim vraćanjem ispucavanja za tačdaun u karijeri.

Baltimor Rejvensi sada imaju 7-3 posle pobede 13:3 protiv Karolina Pantersa, dok je Džo Burou ubacio četiri tačdauna za trijumf Sinsinati Bengalsa nad Pitsburg Stilersima 37:30.

Las Vegas Rejdersi su preokrenuli i posle produžetka savladali Denver Bronkose 22:16, što je možda spaslo posao glavnom treneru Džošu Mekdenijelsu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve