Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 06.10.2022.

10:40

"NFL je nasilna igra – svi smo pristali na to"

Početak nove NFL sezone protiče u senci teške povrede Tua Tagovaiole.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia

Kvorterbek Majami Dolfinsa je doživeo potres mozga nakon udarca u glavu nakon žestokog obaranja, a spekuliše se da bi čak mogao da završi karijeru.

Posledice udaraca u glavu su već godinama bitna tema NFL zajednice, jer se procenjuje da čak 99% igrača oboli od hronične encefalopatije (CTE).

To je čak dovelo do kolektivne tužbe bivših igrača pa je NFL 2015. isplatio igračima milijardu dolara.

"Takve stvari se stalno dešavaju. Imao sam utakmica u srednjoj školi i koledžu kojih se ne sećam do kraja ali nisam imao nikakve posledice zbog toga. Ne znam da li bi to trebalo nazvati potres mozga ali je definitivno neka povreda glave",
rekao je Džo Burou, kvorterbek Sinsinati Bengalsa koji su igrali protiv Dolfinsa kada se povredio njegov kolega..

Buruo smatra da je svaki pojedinac drugačiji kada je u pitanju potres mozga. Kako on kaže, ne bi se vratio nazad kada bi imao potres mozga, ali se koncentriše da pomogne timu da pobedi, shvatajći fizičku prirodu američkog fudbala.

"Ovo je nasilna igra na koju smo pristali – povrede kolena, povrede ruke, sve to", rekao je Buruo.

On ipak ističe da se povrede glave moraju shvatiti ozbiljno, posebno kada osećate neke simptome.

"Nikad nisam doživeo takav potres mozga gde sam nokautiran. Da jesam, definitivno bih to oprezno shvatio. Da imam simptome, rekao bih timu i otišao odatle", kaže QB Bengalsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve