Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 11.08.2022.

10:15

"Potres mozga je normalna stvar – doživeo sam to hiljadu puta"

Bret Farv, nekadašnji kvoterbek i živa NFL legenda, prokomentarisao je brutalnost sporta i kako je sve to uticalo na njegovo zdravlje.

Izvor: SN

Autor: SN

EPA/LARRY W. SMITH

Bret Farv je u karijeri igrao za Grin Bej Pekerse, Njujork Džetse, Minesota Vajkingse i Atlanta Falkonse, a član je i Kuće slavnih.

On je za "The Bubba Army" radio emisiju objasio da je imao ozbiljne povrede glave tokom karijere koja je trajala 19 godina.

Farv tvrdi da je u poslednje tri godine proveo mnogo vreme istraživajući povrede glave u "njegovom" sportu i da sada mnogo drugačije gleda na sve to nego ranije.

"Potres mozga je normalna stvar i dešava se stalno. Protivnički igrači te sruše i glavom udariš o pod pa su ti razna svetla pred očima, a u ušima konstantno zuji, međutim to ti ne smeta da igraš. Ipak, zaradio si potres mozga. Barem hiljadu puta sam imao potres mozga. Sigurno. Udarim glavom o pod, vidim zvezde, sve mi zvoni, ali i dalje mogu da igram", rekao je Farv.

Bret Farv je 1997. godine sa Grin Bej Pekersima postao NFL šampion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve