Denver ima nove vlasnike – skuplji nego Čelsi

NFL franšiza Denver Bronkosa i zvanično ima nove vlasnike.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Kako prenose američki mediji Denver Bronkosi postali su najskuplje prodati sportski tim pošto su novi vlasnici za NFL franšizu izdvojili 4,65 milijardi dolara.

Podsetimo, nedavno je suvlasnik Los Anđeles Dodžersa kupio Čelsi i postavio rekord, a on je sada oboren zahvaljujući prvom čoveku Volmarta Robertu Voltonu i investicionoj grupi koju je okupio.

Prodaja Denvera traje još od 2019. godine kada je preminuo tadašnji vlasnik Pet Boulen, a on je Bronkose kupio 1984. godine za oko 70 miliona dolara.

Najskuplje prodata NFL franšiza bili su Karolina Pantersi, koji su 2018. godine dobili nove vlasnike za 2,28 milijardi dolara od strane Dejvida Tepera i taj je rekord takođe oboren.

"Srećni smo što smo završili posao oko Denver Bronkosa! Keri, Greg i ja smo vrlo inspirisani ovom prilikom koja nam se ukazala jer smo sada deo pasionirane grupe ljudi koju čini čitava zajdenica. Dugo sam živeo i radio u Koloradu i divio se Bronkosima, entuzijazam je rastao s godinama i u poslednjih nekoliko meseci sam naučio toliko toga o svemu ovome", rekao je Robert Volton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.