Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 08.02.2022.

10:38

Od Lebrona do Džoa – novi heroj Ohaja

Nakon decenija razočaranja, Sinsinati Bengalsi su konačno pronašli kvorterbeka spasioca.

Izvor: B92

Autor:B92

Od Lebrona do Džoa – novi heroj Ohaja
Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Dean

I to u sopstvenom dvorištu.

Lokalni fudbalski proizvod Ohaja Džo Burou je već u svojoj drugoj NFL sezoni doveo Bengalse do Superboula.

Burou je predvodio Bengalse do prvog mesta u diviziji Sever sa 10-7, ispred Stilersa, Braunsa sa po devet i Rejvensa sa osam pobeda.

"To što sam iz Ohaja i što sam kvorterbek Bengalsa je nešto na šta sam ponosan. Dok sam odrastao ovde nije bilo mnogo navijača Bengalsa u osnovnoj i srednjoj školi. Svi su bili za Stilerse i Braunse, tek poneki navijač Bengalsa koje su ismevali često. Kao tim smo omogućili navijačima da budu ponosni i razlog da se hvale. Nisu to mogli dugo da rade. Srećan sam što smo im omogućili to", rekao je Burou.

Bengalsi će igrati sa Los Anđeles Remsima u Superboulu, u noći između nedelje i ponedeljka (00:30).

"Moraš da iskoristiš šansu koja ti se ukaže. Gledaš momke koji celu karijeru ne stignu ni do Superboula. Pa kad stigneš tu moraš da se spremiš i iskoristiš tu priliku. Imamo tim koji je sposoban da učini to", dodao je QB Bengalsa.

Bengalsi nisu pobedili u plej-ofu 31 godinu do ove sezone.

"Džoi Bi je svoj. Nije kao drugi. Kako nedelje prolaze i utakmice postaju sve važnij, on postaje veći i bolji. Njegov stil raste, njegove igre napreduju, sve u vezi s njim je prekomerno", rekao je hvatač Bengalsa Tajler Bojd.

Potom su u "vajld-kard" nedelji savladali Las Vegas Rejderse 26:19, pa u divizijskoj rundi Tenesi Tajtense 19:16 u poslednjoj sekundi, a onda u finalu konferencije šokirali Kanzas Siti Čifse sa 27:24 nakon što su gubili 21:3.

"Sposoban je da podigne svoje saigrače i trenere i da poveruju da su posebne stvari moguće. Uradio je ogroman posao predvodeći ovaj tim i pomažući nam da postižemo poene. Kada su veliki trenuci on je takođe veliki. Ovo je pozornica za koju je on stvoren i uzbuđen sam što će igrati u nedelju", kaže trener Bengalsa Zek Tejlor.

Ima priliku da postane prvi kvorterbek u istoriji koji je osvojio Hajsmen trofej (najbolji koledž igrač), nacionalnu titulu (koledž šampion) i Superboul.

I sve to u samo tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve