Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 23.01.2022.

23:45

Brejdi i šampioni izbačeni posle neverovatne drame! VIDEO

Los Anđeles Remsi plasirali su se u finale NFC konferencije u NFL-u posle velike drame na "Rejmond Džejms" stadionu na Floridi.

Izvor: SS

Autor: SS

Brejdi i šampioni izbačeni posle neverovatne drame! VIDEO
Foto: Profimedia

Oni su na gostujućem terenu nadigrali aktuelne šampione Tampa Bej Bakanirse i slavili trijumf rezultatom 30:27 (10:3, 10:0, 7:10, 3:14).

U borbi za Superboul narednog vikenda Remsi će igrati na domaćem terenu protiv divizijskog rivala, San Francisko 49-ersa.

Branilac titule Tampa Bej i najtrofejniji igrač svih vremena Tom Brejdi su pred sopstvenom publikom delovali neprepoznatljivo u većem delu susreta, ali najviše jer su Remsi na obe strane terena tokom tri četvrtine bili zaista dominantni.

Krenuli su fild golom, a onda i sa dva vezana tačdauna, najpre Blantona, a onda i najboljeg hvatača Kupera Kapa koje je bilo dugačko čak 70 jardi.

Na poluvremenu je razlika iznosila 20:3, a potom je i kvoterbek Metju Steford "snikom" poentirao za 27:3.

Činilo se da je tu kraj, ali Baksi su najpre postigli fild gol, a onda i oteli loptu Kuperu Kapu, izazvali fambl i potom je Brejdi stvorio poziciju iz koje je Leonard Furnet poentirao za 27:13.

Zatim se ušlo u haotičan period meča sa nekoliko izgubljenih lopti na sopstvenim polovinama, ali i propuštenim šansama da se rezultat promeni.

Brejdi i Bakanirsi su mogli da smanje zaostatak, ali i Remsi da se odlepe na tri poseda razlike. Nisu uspeli.

Nije bilo poena sve do tri i po minuta pre kraja kada je Brejdi bacio bombu ka Majku Evansu koji je uhvatio pas dug 55 jardi pored svoje "verne senke" Džejlena Remzija i postigao tačdaun za 27:20.

Remsima je bilo dovoljno da osvoje samo 10 jardi i novi prvi daun. Ali umesto toga, usledila je neverovatna drama!

Trčali su gosti preko Kema Ejkersa, ali je Ndamakon Su izazvao fambl koji je Tomu Brejdiju omogućio dva i po minuta pre kraja da sa 30 jardi dođe do tačdauna za izjednačenje i produžetak.

Šta mislite, da li je Brejdi to iskoristio? Naravno da jeste.

Leonard Furnet je utrčao u end zonu na 42 sekundi pre kraja za izjednačenje na 27:27!

Ali, ostalo je previše vremena za Remse i Metjua Steforda koji je ipak pokazao da je ozbiljan kvoterbek.

Poslao je dva dugačka pasa ka Kuperu Kapu, od kojih je drugi bio dugačak skoro 50 jardi i taman dovoljan da se postavi fild gol za kikera Geja.

On je to iskoristio i, iako povređen, lako poentirao za konačnih 30:27.

Neverovatan meč!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve