Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 09.07.2021.

18:50

Vukovi i Bulsi za titulu šampiona Srbije u američkom fudbalu

Meč za titulu šampiona Srbije u američkom fudbalu sutra od 16.30 igraće ekipe Vukovi Beograd i Banat Bulls na stadionu FK Rakovica (IMR).

Izvor: B92

Autor:B92

Vukovi i Bulsi za titulu šampiona Srbije u američkom fudbalu
Foto: Profimedia

Ove dva tima bila su ubedljivo najbolja tokom sezone, Vukovi imaju savršen skor (7-0), dok su Bulsi poraženi samo od strane rivala iz finala (6-1).

U polufinalima, ekipa Banata je savladala i dalje aktuelnog prvaka Wild Boars Kragujevac sa 26:24, dok su Vukovi bili znatno ubedljiviji protiv gradskog rivala Plavih zmajeva.

Ovo je 16. Serbian Bowl u istoriji američkog fudbala u Srbiji. Vukovi jure osmu titulu, prvu od 2014. godine, a u riznici trofeja imaju jedini Kup Srbije 2005. i titulu šampiona iz prošlogodišnje 7 na 7 Prve lige, koja se u tom formatu igrala usled pandemije virusa Covid-19.

Banat Bulls jure svoju prvu titulu, a ekipa Pančevo Panthersa koja se sa Vršac Lavovima fuzionisala u Banat, ima dve titule u juniorskoj ligi Srbije iz 2010. i 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve