Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 16.03.2021.

12:00

Najgori napad u istoriji sporta VIDEO

Na utakmici između Njujork Džetsa i Kanzas Siti Čifsa 2011. godine, desilo se nešto nesvakidašnje.

Izvor: SN

Autor: SN

Najgori napad u istoriji sporta VIDEO
EPA/DAN LEVINE

Reks Rajan je 2009. godine postao glavni trener Njujork Džetsa, čovek koji je godinama komandovao "strašnom" odbranom Baltimor Rejvensa.

Nedugo nakon ovog poteza, Njujork Džetsi su napravili trejd i potpisali Marka Sančeza, umesto vremešnog Breta Favra, koji je pokidao mišić desne ruke i karijeru nastavio u Minesoti.

Te dve sezone sa Reksom Rajanom na klupi, Markom Sančezom na kvoterbeku i Derelom Rivisom u odbrani, Džetsi su igrali fenomenalno i dolazili do finala konferencije, Sančez je igrao dobro i pomogao ekipi da eliminiše Indijanapolis Koltse i Nju Ingland Patriotse kao gosti...

Sančez je vodio Džetse do pobede nad Čifsima rezultatom 28:3, a verovali ili ne, Džetsi su postigli jedan tačdaun tako što su osvojili samo 9 jardi. Da, dobro ste pročitali, počeli su iz svoje end zone i sa 9 jardi osvojili tačdaun.

Kako? Pa, tako što su Čifsi pravili gluposti i bili kažnjavani, a čak je i njihov trener kažnjen zbog nesportskog ponašanja, što je jedna od najređih kazni u NFL.

NIkada niko nije imao 81 jard kazne u jednom napadu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve