Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 04.03.2021.

13:12

Bivša NFL zvezda osuđena na 14 godina zatvora

Bivši NFL igrač Kelen Vinslou II osuđen je na 14 godina zatvora zbog višestrukih optužbi za silovanje i seksualne napade na pet žena u Južnoj Kaliforniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Bivša NFL zvezda osuđena na 14 godina zatvora
Foto: Profimedia

Vouslou, 38-godišnji sin legende San Dijego Čardžersa i člana Kuće slavnih je svojevremeno bio najplaćeniji tajt-end u NFL ligi.

On je tokom deset sezona u ligi zaradio više od 40 miliona dolara, pre povlačenja 2013.

"Vaša visoski, moj advokat me savetovao da sada ne govorim, ali planiram u budućnosti da ispričam svoju stran priče", rekao je Vinslou tokom izricanja presude.

Osuđen je za prisilno silovanje, silovanje nesvesne osobe, napad za namerom silovanja, nepristojnog izlaganja i ponašanja u javnosti.

Kazna od 14 godina je maksimalna dozvoljena prema sporazumu priznanja krivice.

"On može biti opisan sa samo dve reči – seksualni predator. A Kevin Vinslou je upravo to. On je seksualni predator, lovi ranjive žrtve i vrlo je drzak u načinu na koji vrši svoje zločine. Zbog toga, optuženi će dobiti 14 godina zatvora"
, saopštio je svoju presudu sudija Blejn Boumen iz Vrhovnog suda Okruga San Dijego.

Vinslou je bio šesti pik na draftu 2004, a sa Univerziteta Majami izabrali su ga Klivlend Braunsi.

Posle četiri godine u Ohaju igrao je dve sezona za Tampa Bej Bakanirse, potom je 2012. nastupao za Sijetl Sihokse i Nju Ingland Petriotse, da bi karijeru završio u Njujork Džetsima.

Izabran je za Pro-boul 2017, a u NFL karijri je skupio 5.236 jardi iz 469 hvatanja i postigao 25 tačdauna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d