Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 04.01.2021.

12:30

Najlepša priča 2020. godine

Neverovatna priča američkog kvoterbeka srpskog porekla, Aleksa Smita.

Izvor: SN

Autor: SN

Najlepša priča 2020. godine
Foto: Profimedia

Kada je Aleks Smit doživeo tešku povredu i otvoreni prelom svi su bili uplašeni za njegovo zdravlje, ali niko nije znao koliko je zapravo bilo ozbiljno.

Prvo mu je rečeno da će možda umreti, pa kada je to preživeo, postojala je šansa da ostane bez noge, ali je i amputaciju izbegao...

Imao je čak 17 operacija u tom periodu i pobedio priče da više nikada neće hodati i da se nikada više neće baviti profesionalnim sportom.

Aleks Smit je uspeo da pobedi sve to i u noći iza nas je vodio Vašington do pobede nad Filadelfijom i do plasmana u NFL plej-of.

"Heroj godine", kažu pojedini naslovi u američkim medijima. Neverovatan uspeh koji se ne viđa svakog dana, pa je njegova supruga odlučila da učini nešto lepo za njega.

Gospođa Elizabet Smit je uzela njegovu protezu koju je preko godinu dana koristio tokom oporavka i od nje je napravila trofej. Taj trofej će ga uvek podsećati šta je sve prebrodio, sa koliko se poteškoća susrela čitava porodica Smit i šta su sve uspeli da pobede.

Vašingtonov put do Superboula uopšte nije lak, ali smo više puta videli da u NFL ligi ništa nije nemoguće...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve