Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 30.11.2020.

08:45

Pekersi "nokautirali" Berse, Mahoums bolji od Brejdija VIDEO

U 12. kolu NFL lige imali smo veliki broj interesantnih duela, a u najzanimljivijem su Kanzas Siti Čifsi bili bolji od Tampa Bej Bakanirsa.

Izvor: SN

Autor: SN

Pekersi
Photo by Dylan Buell/Getty Images

Aktuelni šampioni su slomili Toma Brejdija i njegovu tampu rezultatom 27:24 na "vrućem" gostovanju na Floridi.

Meč je maltene bio rešen u prvoj četvrtini kada je Tajrik Hil imao dva tačdauna i čak 203 uhvaćena jarda, a Kanzas Siti brzo poveo sa 17:0!

Tom Brejdi je poznat kao majstor taktiziranja i dirigovao je napadom Tampe koja je iz poseda u posed topila prednost Čifsa, pa su stigli do minusa od samo tri poena i tako se utakmica i završila 27:24 u korist Kanzas Sitija.

Patrik Mahoums je bacio 462 jarda i 3 tačdaun pasa, a neverovatni Tajrik Hil je uhvatio 269 jardi i imao je 3 tačdauna, a Trevis Kelsi je imao 92 jarda hvatanjem. Samo ove sezone Hil ima 1.021 jard, a Kelsi 978.

Na drugoj strani, Tom Brejdi je bacio 345 jardi, 3 tačdauna i 2 intersepšna, a Rob Gronkovski je sa 106 jardi bio najboljih hvatač, 97 je imao Kris Godvin, a 50 Majk Evans.

Još jedna fantastična utakmica je odigrana u noći iza nas, to je bio "glavni" meč večeri i igrali su ga najljući NFL rivali – Grin Bej Pekersi i Čikago Bersi. Ove dve franšize zajedno imaju 22 titule, a rivalstvo traje od 1921. godine.

Grin Bej Pekersi su bili izuzetno dominantan rival u ovoj utakmici i prosto su "pregazili" Čikago Berse sa 41:25, a ta prednost je mogla da bude još ubedljivija da nisu pustili gas domaći igrači.

Rodžers je odmah pronašao Devante Adamsa i Pekersi postižu tačdaun, ali Bersi odgovaraju fild golom za 6:3 i to je bilo sve u prvoj četvrtini, da bi u drugoj Čikago dozvolio Rodžersu da radi šta poželi.

Pekersi postižu čak 21 poen bez odgovora, a Rodžers je bez problema pogađao Devontea Adamsa, Alena Lazarda, Mercedesa Luisa, Roberta Tonijana i za tren oka bilo je 27:3 u korist "Sireva".

Bersi su igrali bez Nika Folsa, opet je Mič Trubiski bio taj dirigent njihovog napada i to se zavšilo na lošiji način po njih, ali je Trubiski uspeo da pronađe Robinsona i na poluvreme se odlazi sa 27:10.

U trećoj deonici su Pekersi bili ubedljivi sa 14:0, a onda su odlučili da malo puste gas i Bersi u 4. četvrtini postižu 15 poena bez odgovora domaćina za ubedljivih 41:25.

Rodžers je bacio 211 jardi, a Trubiski 242. Eron Džons je imao 90 jardi trčanjem, dok je Džamal Vilijams istrčao 73, a Tonjan je imao 67 jardi hvatanjem, Adams 61... Na drugoj strani je Montgomeri istrčao 103 jarda i uhvatio 40, a Robinson imao 74 jarda hvatanjem.

Atlanta Falkonsi su sa 41:6 "uništili" Las Vegas Rejderse nakon brojnih bolnih poraza u prethodnim utakmicama, ali crno-srebrni momci ostaju drugi u svojoj diviziji.

Tua Tagovailoa se povredio i Rajan "Ficmedžik" je ponovo bio glavni kvoterbek koji je dirigovao Majami Dolfinsima i pomogao im da savladaju nejake Njujork Džetse sa 20:3 u ovom 12. kolu.

Nju Ingland Patriotsi su ostvarili pobedu nad Arizona Kardinalsima iako su gosti u crvenim dresovima rano poveli sa 10:0, ali Petriotsi su stegli odbranu i do četvrte četvrtine preokrenuli na 17:10.

Sjajan je bio Kem Njutn, ali pritisak ga je stigao kada je Arizona izjednačila na 17:17 sjajnim trčanjem Drejka i potom on baca intersepšn, ali sve prolazi dobro po njih i Folk fild golom donosi 20:17 i pobedu Patriotama.

Tenesi je bio dosta bolji od Indijanapolisa i to zahvaljujući Deriku Henriju koji je u prvom poluvremenu već imao 140 jardi i 3 tačdauna, kada je pisalo 35:14 na semaforu, a krajnji rezultat je bio 45:26 u njihovu korist.

Denver Bronkosi su bez kvoterbeka ubedljivo poraženi od Nju Orleans Sejntsa, dok su San Francisko Fortinajnersi u divizijskom derbiju uspešno savladali Los Anđeles Remse.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve