Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 02.11.2020.

09:00

Pitsburg je nepobediv – Minesota slavila u "derbiju kola"

Pitsburg Stilersi su ostvarili novu ubedljivu pobedu, baš kao i aktuelni šampioni, Kanzas Siti Čifsi, a u derbiju kola Minesota je srušila Grin Bej.

Izvor: SN

Autor: SN

Pitsburg je nepobediv – Minesota slavila u
Photo by Patrick Smith/Getty Images

AFC Sever i veliki derbi između Pitsburg Stilersa i Baltimor Rejvensa privukao je veliku pažnju.

Pored bogatog rivalstva, dobili smo duel dve ekipe koje su u jako dobroj formi, Baltimor je imao 5 pobeda i 1 poraz pred ovo kolo, a Pitsburg je bio na maksimalnih 6-0.

Derbi kao i svaki drugi, bilo je mnogo tenzija, mnogo preokreta i videli smo čak četiri promene vođstva, a na sedam i po minuta pre kraja Ben Rotlsberger je pronašao Čejsa Klejpula koji hvata tačdaun za 28:24.

Kada je Baltimor krenuo po pobedu, kada je Lamar Džekson pokušao da pronađe jednog od svojih hvatača, sjajni fri sejfti Minka Ficpatrik, bio je fantastično postavljen i osujetio njihov napad.

Ben Rotlsberger je bacio 182 jarda uz 2 tačdaun dodavanja, dok je Džu Džu Smit Šuster uhvatio 67, a pomenuti Klejpul 42 jarda. Na drugoj strani, Lamar Džekson je imao 208 jardi i 2 tačdaun pasa uz 65 jardi trčanjem.

7-0. To je skor koji imaju sjajni Pitsburg Stilersi.

Grin Bej Pekersi i Minesota Vajkingsi imaju jedno prilično ljuto rivalstvo koje je počelo još davne 1961. godine, kada je Minesota putem ekspanzije stigla u NFL.

Sada su imali još jedan sjajan okršaj koji je započeo preciznim dodavanjem Arona Rodžersa pravo u ruke Davante Adamsu, a onda Mejson "Krosbar" Krozbi pogađa svoj kik i Pekersi vode 7:0.

Momci u ljubičastom su uspeli da dođu do izjednačenja do kraja prve četvrtine. Fantastični raning bek Dalvin Kuk je bio nezadrživ na ovoj utakmici, a posebno je bitan u ovom drajvu jer donosi izjednačujući tačdaun.

I druga deonica je bila slična, prilično uzbudljiva i izjednačena i ponovo su obe ekipe imale po jedan tačdaun i sa rezultatom 14:14 odlazimo na poluvreme. U nastavku je Kuk "razbio" Pekerse.

Postigao je još dva tačdauna trčanjem i Minesota je došla do ogromnih 28:14, pa je Rodžers uspeo samo da ublaži poraz još jednim tačdaunom u poslednjoj četvrtini.

On je bacio 291 jard za 3 tačdauna, Tonjan je uvatio 79 jardi, a Adams 52 dok je Džamal Vilijams imao 75 jardi trčanjem. Na drugoj strani je dosta kritika pretrpeo Kazins, a Kirk je imao 160 bačenih jardi, ali je fantastični Kuk istrčao čak 163 jarda.

Aktuelni šampioni Kanzas Siti Čifsi igrali su svoj meč sa Njujork Džetsima, koji se nalaze u velikim problemima, a u Mizuriju su bili nokautirani.

Kanzas je meč počeo sa dva tačdauna, dok su Džetsi imali samo jedan kik, u drugoj deonici je bilo najujednačenije pošto je bilo 7:6 za domaći sastav, a u drugom poluvremenu nisu upisali niti jedan jedini poen.

Čifsi su u obe četvrtine imali po jedan tačdaun i sve okončali sa laganih 35:9.

Mahoums je bacio čak 416 jardi! Trevis Kelsi je uhvatio 107, a Tajrik Hil 98 jardi. Na drugoj strani, Sem Darnold je bacio 133 jarda, a Frenk Gor je istrčao 30.

Još jedan divizijski derbi igrali su Sijetl Sihoksi i San Francisko Fortinajnersi. Sihoksi su u prošlom kolu poraženi od divizijskog rivala Arizone i zbog toga je ova utakmcia za njih bila izrazito važna.

Di Kej Metkalf je pokazao da je previše brz za Najnerse, a Rasel Vilson je pokazao zbog čega ga mnogi smatraju najboljim NFL igračem ove sezone i glavnim kandidatom za MVP nagradu.

Prva četvrtina je završena tačdaunom Sijetla kada je Metkalf obišao odbranu Najnersa na sjajno dodavanje Rasela Vilsona. Aktuelni vicešampion bio je u igri samo do polovine druge četvrtine, dok je vodio 7:6, a posle toga usledila je serija Sihoksa od 24 vezana poena.

Rasel Vilson je imao 4 tačdaun dodavanja i 261 bačeni jard, a Di Kej Metkalf je uhvatio čak 166 jardi! Na drugoj strani, Nik Malens je briljirao sa 288 jardi pasom, Ajuk je uhvatio 91 jard, a Born 81.

U ostalim utakmicama beležimo laku pobedu Las Vegas Rejdersa nad Klivlend Braunsima, takođe su Bafalo Bilsi ostvarili 6. pobedu nad Nju Inglandom i sada su pri vrhu NFL-a, Denver je u tesnoj završnici slomio L.A. Čardžerse, Sejntsi su namučili sa Bersima i na kraju slavili, a Filadelfija Iglsi su pregazili Dalas Kaubojse.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve